היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

שושני גבינה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שושני גבינה

שושני גבינה , מבצק שמרים, שמנמנות, רכות, עסיסיות וטעימות טעימות , עם מילוי מפנק של גבינות וצימוקים, מילוי עשיר מתוק וטעים, פיזרתי על המאפה מעט שקדים פרוסים לפני האפייה, יצא פשוט מושלם הריח בבית משכר,
איזה כיף שחג השבועות כמעט כאן, החג הכי טעים מבחינתי….

שושני גבינה :

חומרים: ל 3 עוגות שושנים בקוטר 28

750 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1/4. 1 כוסות חלב חמימים
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם)

מילוי
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה 27% (200 גרם)
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם אם לא מוצאים קרם פרש להוסיף 2 כפות שמנת חמוצה 15%)
1 ביצה
5 כפות סוכר
1 כוס צימוקים בהירים
5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות קורנפלור

ציפוי
1 ביצה (להברשת המאפים)
1/2 כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר

 אופן הכנה :
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 750 גרם קמח, 3/4 כוס סוכר וכף שמרים יבשים, לערבל מעט ולהוסיף
1.1/4 כוסות חלב, 100 גרם חמאה רכה, 1/2 מיכל קרם פרש, 2 ביצים, לערבל כ-2 דקות, להוסיף את 1/4 כפית המלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב.) 

לכסות את קערת הבצק ולהניח להתפחה כ-1 שעה , או עד שבצק מכפיל את עצמו.

לאחר שהבצק תפח להכין את המילוי :
לשים בקערה את הגבינה, 1/2 מיכל קרם פרש, 1 מיכל שמנת חמוצה 27%, להוסיף,
5 כפות סוכר,  4 כפות קורנפלור, 5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, צימוקים לערבב טוב לטעום מתיקות (להוסיף סוכר במידת הצורך) להוסיף את הביצה , לערבב עם כף עד שהתערובת חלקה .

הכנת השושנים:

על משטח השיש להניח נייר אפיה (אין צורך לקמח הבצק נעים לעבודה ), לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים,
לקחת 1/4 מכמות הבצק, לרדד את הבצק בעזרת מערוך על גבי נייר האפייה למלבן דק, לפזר ולמרוח 1/4  מכמות המלית על גבי הבצק, לגלגל לגליל , לחתוך לשושנים ברוחב 5 ס"מ.

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1/2 ס"מ אחד מהשני (על מנת שיתפחו) מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה מכוסה במגבת מטבח , מחממים תנור 180 מעלות ,

מברישים את השושנים בביצה טרופה מפזרים שקדים פרוסים
ואופים כ-20 דקות עד שהשושנים מזהיבות/משחימות. מוצאים ומקררים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

*** אפשר להכין את השושנים בתבנית התנור בצורה מלבנית ,
אפשר ליצור שושנים לא צמודים, לאפות ולקבל שבלולי גבינה טעימים.

לשמור במקרר לאחר האפייה (אפשר להקפיא בכלי סגור ולהפשיר לפי הצורך המרקם נשאר נפלא והטעם נהדר).

לעוד מתכוני שמרים :

שמרים במילוי אגוזים

שבלולי קינמון 

גביניות שמרים שמתנות קטנות 

שושני גבינה

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

18 תגובות

  1. הי סיגל
    העוגה נראית מדהימה,אני מתגוררת בקנדה והייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את קרם הפרש והבלילה להכנת עוגות גבינה מפני שפה לא קיימים המוצרים הללו.

  2. היי תמר תודה רבה את הקרם פרש אפשר להחליף בשמנת חמוצה או גבינת שמנת אחרת,ואת בלילת הגבינה בגבינה לבנה 9% , 750 גרם, צריך לטעום את מתיקות הבלילה לפני שאת מוסיפה ביצה ובמידה וחסר סוכר להוסיף בהצלחה

  3. היי ריקי כן זאת הכוונה יוצאות 4 רולדות אותם אני חותכת והופכת לשושנים , אפשר בתבנית יותר גדולה ולצמצם , אפשר להכין בצורות אחרות מעטפה כמו גביניות, שבלולים, מה שבא לך,

  4. הי סיגל נראה מעולה מחזיר אותי לילדות.
    שאלה האם בשלב שלפני האפייה ניתן להקפיא ובהזדמנות אחרת להפשיר ולאפות?

  5. נראה טעים בטירוף. האם תוכלי לעזור לי להפוך את המתכון לחולי סכרת? האם יש לך מתכונים לחולי סכרת? תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן