שושני גבינה
שושני גבינה , מבצק שמרים, שמנמנות, רכות, עסיסיות וטעימות טעימות , עם מילוי מפנק של גבינות וצימוקים, מילוי עשיר מתוק וטעים, פיזרתי על המאפה מעט שקדים פרוסים לפני האפייה, יצא פשוט מושלם הריח בבית משכר,
איזה כיף שחג השבועות כמעט כאן, החג הכי טעים מבחינתי….
שושני גבינה :
חומרים: ל 3 עוגות שושנים בקוטר 28
750 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1/4. 1 כוסות חלב חמימים
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם)
מילוי
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה 27% (200 גרם)
2 כפות קרם פרש (חצי מיכל 100 גרם אם לא מוצאים קרם פרש להוסיף 2 כפות שמנת חמוצה 15%)
1 ביצה
5 כפות סוכר
1 כוס צימוקים בהירים
5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות קורנפלור
ציפוי
1 ביצה (להברשת המאפים)
1/2 כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן הכנה :
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 750 גרם קמח, 3/4 כוס סוכר וכף שמרים יבשים, לערבל מעט ולהוסיף
1.1/4 כוסות חלב, 100 גרם חמאה רכה, 1/2 מיכל קרם פרש, 2 ביצים, לערבל כ-2 דקות, להוסיף את 1/4 כפית המלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב.)
לכסות את קערת הבצק ולהניח להתפחה כ-1 שעה , או עד שבצק מכפיל את עצמו.
לאחר שהבצק תפח להכין את המילוי :
לשים בקערה את הגבינה, 1/2 מיכל קרם פרש, 1 מיכל שמנת חמוצה 27%, להוסיף,
5 כפות סוכר, 4 כפות קורנפלור, 5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, צימוקים לערבב טוב לטעום מתיקות (להוסיף סוכר במידת הצורך) להוסיף את הביצה , לערבב עם כף עד שהתערובת חלקה .
הכנת השושנים:
על משטח השיש להניח נייר אפיה (אין צורך לקמח הבצק נעים לעבודה ), לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים,
לקחת 1/4 מכמות הבצק, לרדד את הבצק בעזרת מערוך על גבי נייר האפייה למלבן דק, לפזר ולמרוח 1/4 מכמות המלית על גבי הבצק, לגלגל לגליל , לחתוך לשושנים ברוחב 5 ס"מ.
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1/2 ס"מ אחד מהשני (על מנת שיתפחו) מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה מכוסה במגבת מטבח , מחממים תנור 180 מעלות ,
מברישים את השושנים בביצה טרופה מפזרים שקדים פרוסים
ואופים כ-20 דקות עד שהשושנים מזהיבות/משחימות. מוצאים ומקררים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
*** אפשר להכין את השושנים בתבנית התנור בצורה מלבנית ,
אפשר ליצור שושנים לא צמודים, לאפות ולקבל שבלולי גבינה טעימים.
לשמור במקרר לאחר האפייה (אפשר להקפיא בכלי סגור ולהפשיר לפי הצורך המרקם נשאר נפלא והטעם נהדר).
לעוד מתכוני שמרים :



22 תגובות
סיגלי השושנים נראות מעולה!
יופי של מתכון יקירה
חג שבועות שמח וטעים
רויטל
תודה רבה אהובה חג שבועות שמח ושבוע מתוק נשיקות
נראה סוף הדרך ובטח טעים
תודה רבה רבה ❤❤
הי סיגל
העוגה נראית מדהימה,אני מתגוררת בקנדה והייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את קרם הפרש והבלילה להכנת עוגות גבינה מפני שפה לא קיימים המוצרים הללו.
היי סיגל. לא הבנתי מה פרוששהכמות מתאימה ל-3 עוגות שושנים. הכוונה 3 כמו שרואים בתמונה כאן? תודה.
יו כמה שזה נראה טוב! עוד קינוח הצטרף כרגע לשלוחן שבועות שלנו!
היי תמר תודה רבה את הקרם פרש אפשר להחליף בשמנת חמוצה או גבינת שמנת אחרת,ואת בלילת הגבינה בגבינה לבנה 9% , 750 גרם, צריך לטעום את מתיקות הבלילה לפני שאת מוסיפה ביצה ובמידה וחסר סוכר להוסיף בהצלחה
היי ריקי כן זאת הכוונה יוצאות 4 רולדות אותם אני חותכת והופכת לשושנים , אפשר בתבנית יותר גדולה ולצמצם , אפשר להכין בצורות אחרות מעטפה כמו גביניות, שבלולים, מה שבא לך,
איזה כיף תודה שירה נשיקות 😍😍😍
סיגלוש נראה מדהים!!!!
הי סיגל נראה מעולה מחזיר אותי לילדות.
שאלה האם בשלב שלפני האפייה ניתן להקפיא ובהזדמנות אחרת להפשיר ולאפות?
תודה מקסימה שלי 😍😍😍
תודה רבה רבה , אני מעדיפה לאפות ואז להקפיא , כשמפשירים הטעם לא נפגם לארוז היטב במקפיא 😍
נראה טעים בטירוף. האם תוכלי לעזור לי להפוך את המתכון לחולי סכרת? האם יש לך מתכונים לחולי סכרת? תודה רבה
היי העוגה נראית מושלמת!
אם אני רוצה להכין רק אחת כזאת? מה הכמויות?
היי האם אפשר במקום מילוי גבינה למלא בשוקולד??
היי בטח שאפשר עם כל מילוי שאוהבים
מה זה קרם פרש??
היי
קרם פרש זה מוצר חלבי דומה לשמנת חמוצה אבל יותר סמיך ופחות חמוץ,
במידה ולא תמצאי רשמתי להחליף בשמנת חמוצה
בהצלחה 🙂
נראה מעולה. יש מצב להפוך את הבצק ללא גלוטן ?
את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן