

שושני בקלאווה במילוי אגוזים, בקלאווה קלה להכנה, הכי טעימה ויפה שהכנתי, כל מי שטעם התמכר
מגש מתוקים מטריף, אפשר להכין מראש 3 ימים לפני ההגשה, לשמור במקרר מכוסה היטב, הקריספיות נשמרת והטעם לא נפגם, הבעיה היחידה היא להתאפק לא לזלול את כל המגש…. הבקלאווה יותר טעימה קרה מהמקרר.. הבקלאווה פרווה, טבעונית, צמחונית.
טיפ אגוזים חשוב: אני תמיד טועמת אגוז אחד לפני הרכישה לבדיקת הטריות,
אגוזי מלך למילוי אני קונה שבורים, זה משתלם יותר והם בכל מצב עוברים טחינה,
את האגוזים אני מבקשת שיטחנו לי בחנות התבלינים (חוסכת לי זמן וכלים בבית .. )
למרקם לא גס ולא דק באמצע, לא מחית
הכנתי סרטון לצורה, לא תאמינו כמה זה פשוט..
שושני בקלאווה במילוי אגוזים
חומרים ל- 36 יחידות :
תבנית עגולה או מלבנית לשיקולכם
1 חבילה בצק פילו (500 גרם)
3/4 כוס שמן קנולה
חומרים למלית:
500 גרם אגוזי מלך טחונים לא מחית (לבקש מחנות התבלינים או לטחון לבד בבית)
1 כוס סוכר
1 כף שמן
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
קישוט: 1/2 כוס פיסטוקים טחונים לא קלויים
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף לימון
סירופ אופן הכנה:
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש להניח לקירור.
מילוי אופן הכנה:
בקערה שמים, 1 כוס סוכר, 500 גרם אגוזים טחונים, 1/2 כפית הל טחון, 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית ציפורן לערבב כמה שניות, להוסיף 1 כף שמן, לערבב עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב, נניח בצד.
בקלאווה אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית הבקלאווה ראה סרטון.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, מניחים את דפי הפילו בערמה ומחלקים אותם לרוחב ל-3 חלקים שווים
נוצרו לנו 36 מלבנים ארוכים, מעבירים את מלבני דפי הפילו לצד ומכסים במגבת מטבח נקייה ולחה, (למניעת התייבשות)
עובדים כל פעם עם מלבן אחד, מברישים היטב בשמן בעזרת מברשת סיליקון,
מניחים 1.1/2 כפות גדושות מהמילוי באמצע המלבן ולכל האורך ,
מקפלים צד אחד על המילוי ומעליו את הצד השני, להבריש עם מעט שמן,
לקפל את המלבן שנוצר לנו לשניים וקיבלנו מלבן דק ממולא באגוזים,
נתחיל לגלגל מהקצה (כמו שבלול) את כל המלבן הדק, עד הסוף נוצרה לנו שושנת בקלאווה מהממת!
מכינים כך את כל שושני הבקלאוות, מסדרים על מגש אפייה, ללא רווחים,
לאפות בחום 180 מעלות (טורבו) כ-25-30 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב זהוב/חום מכל הכיוונים. כשהמאפה יוצא מהתנור נשפוך בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) , לפזר פיסטוקים טחונים ולהגיש קר,
תהנו….. אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפוי ולאפות יום, יומיים לפני ההגשה,
המרקם לא נפגם ויש לכם קינוח מהיר וטעים
2 תגובות
תודה על המתכון הנהדר, הבאקלוואה נחטפה מהשולחן והמחמאות זרמו בלי סוף (והיה חכם אחד ששאל מיד… מאיפה המתכון, תשלחי לי קישור! ) תודה סיגל על מתכונים מוצלחים, חילקנו לך קרדיט בסוכה
איזהההה כיףףףף מקסימה שמחה שאהבתם ❤️❤️❤️