שבלולי קינמון

שבלולי קינמון, שמנמנים מתוקים וטעימים הריח שיש בבית בזמן האפייה עושה לי טוב על הלב , טעם של בית, המאפה האהוב על בעלי במיוחד עם הקפה של הבוקר , אני מקפיאה חלק מהשבלולים ולאחר ההפשרה הם נשארים טריים כאילו יצאו עכשיו מהתנור, ההכנה מאוד פשוטה צריך קצת סבלנות בסוף מבטיחה שזה שווה ומשתלם…
שבלולי קינמון:
חומרים:
700 גרם קמח
3 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
1.1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר
30 גרם שמרים טריים (גרגרים)
1/4 כפית מלח
מילוי:
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמן
2.1/2 כפות קינמון
6 כפות סוכר חום
1/2 כוס צימוקים לבנים (אופציה)
1 ביצה להברשה
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית לימון סחוט
סירופ אופן הכנה :
1 כוס מים + 1 כוס סוכר לבשל בסיר קטן עד לרתיחה ומהרגע שרתח לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש, להניח בצד לקירור.
אופן הכנה :
בקערה שמים חלב, חמאה מומסת, ביצים , מערבבים עם מזלג .
במיקסר עם וו לישה שמים: קמח, 3 כפות סוכר ושמרים, מערבבים כמה דקות, מוסיפים את הקערה עם הנוזלים,
מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתחילה להתגבש, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים (לא דביק) מניחים להתפחה של 1 שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (יש לכסות את הקערה בזמן ההתפחה).
הכנת הציפוי : לערבב בקערית את הסוכר עם הקינמון ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערית למיקרוגל ממסים חמאה לאחר ההמסה מוסיפים 1/4 כוס שמן.
לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חצי מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט , למלבן בעובי חצי ס"מ,
מברישים את המלבן עם מחצית מהחמאה המומסת והשמן, מפזרים חצי מכמות הקינמון והסוכר ומחצית מכמות הצימוקים,
לגלגל את המלבן לרולדה (לא הדוקה מידי )לחתוך בסכין חדה לעיגולים בעובי 2 ס"מ ,
מעבירים לתבנית (של התנור) עם נייר אפייה, (אני מכניסה את קצה הבצק מתחת לשבלול על מנת שהוא לא יפתח במהלך האפייה),
מניחים להתפחה קלה של חצי שעה (לכסות את התבנית במגבת מטבח נקייה או נייר אפייה ) ,
בעדינות מברישים את השבלולים בביצה טרופה, ואופים בחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהשבלולים משחימים מוצאים מהתנור מברישים מיד בסירופ סוכר שהכנו ומגישים (מה שנשאר אחסנתי במקרר / במקפיא חיממתי מעט בתנור לפני ההגשה לא במיקרוגל)

תגובה אחת
יש לך אפשרות להוסיף כפתור של גרסת הדפסה?