שבלולי פיצה מהירים
שבלולי פיצה מהירים לארוחת בוקר /ערב מהירה וטעימה המון פעמים אני שוברת את הראש מה להכין לילדודס לארוחת ערב, בטוחה שלכולנו יש את הדילמה של איך לגוון את הארוחה, לפעמים נמאס מהחביתות הטוסטים והכריכים
אז כשבא לי לפנק אני מכינה את שבלולי הפיצה, הבצק קל להכנה פריך וטעים השתמשתי ברוטב החדש של פרפקטו עגבניות ובזיליקום ללא חומר משמר (חסכתי לי את הכנת הרוטב) גבינה צהובה מגורדת קצת מוצרלה לחיזוק זיתים ואנחנו מסודרים, מהריח של השבלולים הם מגיעים לבד למטבח…. מאפים מהירים קלים וטעימים שגם המבוגרים לא יתנגדו לנשנש
בסוף תמצאו סרטון שהכנתי לכל השלבים 🙂
שבלולי פיצה מהירים
חומרים: ל- 32 שבלולי פיצה מהירים
3 כוסות קמח 360 גרם (כוס נפח 200 מ"ל )
1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 20 דקות לפני )
1 מיכל שמנת חמוצה (15%) 200 מ"ל
1/4 כוס שמן
1 ביצה L
1 כפית שטוחה מלח
מילוי:
300 גרם גבינה צהובה מגורדת גס
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת גס
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן (אני השתמשתי בעגבניות ובזיליקום של פרפקטו)
1 כוס זיתים ירוקים חתוכים ללא גרעינים
אופן הכנה:
מערבבים 3 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה , 100 גרם חמאה, 1 מיכל שמנת חמוצה , 1/4 כוס שמן,1 ביצה, 1 כפית שטוחה מלח, לערבב עם מזלג ואז ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד .
מחממים תנור ל-180 מעלות, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים , על נייר אפייה מפזרים בנדיבות קמח, מניחים חצי מהבצק על נייר האפייה ומרדדים למלבן 40/15 ס"מ בערך בעובי 1/2 ס"מ, מורחים 3 כפות מרוטב העגבניות , מפזרים מחצית מהגבינה הצהובה והמוצרלה, מחצית מהזיתים , ומגלגלים לרולדה הדוקה , חותכים את הרולדה לעיגולים בעובי 3 ס"מ , מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 35 דקות או עד שהשבלולים זהובים והגבינה מבעבעת, מכינים גם את החצי השני באותה הצורה. בתאבון….:)
טיפ: לחיתוך קל יותר של הרולדה , יש להכניס את הרולדה ל- 10 דקות מקפיא לפני החיתוך כך הבצק יהיה מוצק יותר וקל להעברה לתבנית. אני חותכת עם סכין גדולה כמו בגיליוטינה מלמעלה למטה .
טיפ נוסף : אם יש לכם זמן שימו את הבצק לשעה במקרר הוא יעשה פריך יותר (אבל גם ללא הקירור זה מצויין).
2 תגובות
כמה קמח זה? אני לא עובדת עם חד פעמי… תודה
היי,
הוספתי כמות בגרמים 🙂