היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

ריבת קרעה והל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ריבת קרעה והל, מה זו ריבת קרעה אתם שואלים? אז ככה זו ריבה עשויה מדלעת לבנה בעברית, (קרעה בערבית) צורתה מזכירה "בקבוק" (ספק קישוא ספק דלעת הכלאה של שניהם) הדלעת הלבנה נאכלת בשלמותה טעמה עדין מאוד ובבישול היא סופגת טעמים שמוסיפים לה, המרקם שלה מיוחד ושונה מדלעת רגילה אפשר למצוא אותה בשווקים פעמיים בשנה בתקופת ראש השנה ובפסח.

 
 
את הריבה טעמתי לראשונה אצל דודה תמר (דודה של בעלי) והתאהבתי מהביס הראשון,
זה מרגיש בפה כמו סוכריות קטנות, אי אפשר להפסיק לזלול פשוט מעדן !!
 
ברור שלקחתי מתכון, דרך אגב בעירקית קוראים לדלעת הזו גם דלעת אבו רגבה (מקווה שרשמתי נכון..).
 
מוסיפים לריבה תרמילי הל שלמים שנותנים המון טעם וארומה נפלאה ומשתלבים מצוין עם הדלעת.
 
ממליצה לאכול עם לחם טרי מרוח בשכבה של חמאה ומעל קוביות של ריבה מתוקה תאמינו לי  זה מרגיש כמו עוגה. 
 
ריבת קרעה והל 
חומרים:
3 יחידות קרעה במשקל של כ- 2 ק"ג (שיהיו קשות וטריות סה"כ לאחר קילוף 1.5 ק"ג קרעה )
1 ק"ג סוכר לבן 
6 תרמילי הל שלמים
3/4 כוס מים
1  לימון גדול שטוף היטב
 
אופן הכנה :
מקלפים את הקרעות עם קולפן או סכין,
חוצים לחצי וחותכים לקוביות לא גדולות (הקרעה צריכה להיות לבנה כשחוצים אותה והגרעינים שקופים).
שמים את הדלעת בסיר גדול (כ-7 ליטר) , מוסיפים סוכר, 3/4 כוס מים, תרמילי הל ו-2 פרוסות לימון חתוכות עם הקליפה,
 
 
 
 
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות מערבבים את הריבה עד שהסוכר נמס,
מנמיכים את האש ומבשלים כ-1.5 שעות מידי פעם מערבבים,
 
במהלך הבישול נוצר קצף בריבה יש להוציא את הקצף בעזרת כף.
 
מבשלים עד שהריבה מסמיכה והקרעה שקופה, 
 
מוסיפים 1 לימון סחוט, מערבבים, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש,
 
מקררים ומתענגים על כל ביס.
 
לשמור במקרר בצנצנת שעברה עיקור באופן הבא:
להניח את הצנצנת על מגבת (על מנת שלא תתנפץ מהבדלי הטמפרטורה)
למלא את הצנצנת במים רותחים להמתין 2 דקות ולשפוך את המים (זהירות רותח)
 
 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

4 תגובות

  1. אמי ז"ל היתה מוסיפה שרף אורנים (מסטיק) החיתוך היה דק והתוצאה ריבה שקופה לבנבנה והטעם גני עדן זו ריבת דלעת נוסח יהודי מצרים מכל מקום תודה על האיזכור

  2. האם את שמה את הקרעה עם הגרעינים?
    אף פעם לא השתמשתי בהל.
    אפשר להוסיף לריבה במקום הל מקל קינמון? מסמר ציפורן?
    רוחמה

    1. היי רוחמה,
      כשהקרעה טרייה בדרך כלל יש גרעינים שקופים
      אני שמה את הקרעה עם הגרעינים
      ההל מוסיף המון כדאי לך לנסות
      אפשר לשים מקל קינמון, מסמרי ציפורן
      איזה תבלין שאתם אוהבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן