היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

ריבועי לימון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ריבועי לימון מטריפיםםם, אני בדרך כלל לא אוהבת מתכונים עם לימון ופאי לימון ומרנג פחות עושה לי את זה, אבל!! לפני שבוע נפשנו אני והזוגי שלי בבטומי (גאורגיה) טיול של טבע, נופים ואוכל (הרבה אוכל 😉) באחת מהקונדיטוריות שיש בעיר הזמנו קינוחי שוקולד וריבוע לימון אפוי (קובי ממש אוהב עוגות משולבות לימון הוא מעדיף וופלים לימון על שוקולד על טעם ועל ריח ….)

מודה ומתוודה שקינוח הלימון ניצח בגדול, בסיס פריך וטופ לימוני חמצמץ, מתוק ומאוזן, כזה שאי אפשר להפסיק לזלול, ברור שהייתי חייבת לשחזר את העונג, אז קבלו את ריבועי הלימון שלי ❤️🍋🍋

לאחר ההכנה יש צורך לקרר את העוגה במקרר לפני החיתוך (לפחות 3 שעות).

ריבועי לימון

חומרים :כוס מידה 200 מ"ל

תבנית מלבנית 30/15 הכמות ל- 20 ריבועי לימון 4X4 ס"מ
100 גרם חמאה (להוציא 15 דקות לפני ההכנה ) (נטורינה לפרווה)
1 כוס קמח (120 גרם)
1 חלמון ביצה (הצהוב בלבד)
1 כף שקדים טחונים (15 גרם לא לוותר)
2 כפות סוכר (30 גרם סה"כ)

מילוי :
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי (50 גרם) מ- 2 לימונים בינונים)
1 כוס סוכר + 2 כפות (210 גרם סה"כ)
1 כף גרידת לימון
2 ביצים (L)

אופן הכנה:
בקערה נשים 1כוס קמח, 100 גרם חמאה, 1 חלמון ביצה, 2 כפות סוכר, 1 כף שקדים טחונים, נחתוך את החמאה עם מזלג לחתיכות גסות, נלוש את הבצק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי אחרת הפריכות נפגמת )

לרפד תבנית עם נייר אפייה, נשטח את הבצק על התבנית בשכבה דקה (לא לדאוג אם זה נראה שאין מספיק בצק, זה מסתדר), בעזרת מזלג נחורר את הבצק (ננעץ את המזלג על גבי הבצק), נכניס את התבנית למקפיא ל-15 דקות.

נחמם תנור 180 מעלות טורבו
לאחר ההקפאה נאפה את הבצק 15 דקות עד להזהבה

בזמן הזה נכין את המילוי :

בקערה נשים 2 ביצים שלמות (בלי הקליפות כן 😉 )

1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר נוספות, 1 כף גרידת לימון, 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי, 2 כפות קמח, נערבב היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה חלקה,

נוציא את התבנית עם הבצק הזהוב מהתנור, נשפוך את בלילת הלימון ונחזיר לאפייה של 15 דקות נוספות, עד שהבלילה מתייצבת ( מתקבל קרום לבן), נוציא וניתן לעוגה להצטנן, (לא לטעום כשהעוגה חמה היא תתפרק הצינון נותן לה להתייצב).

לאחר שהתקררה נכניס לקירור במקרר מכוסה עם ניילון נצמד ל- 3 שעות לפחות אפשר גם ללילה.

לאחר שהעוגה התקררה היטב, נחתוך את העוגה לריבועים בגודל 4X4 ס"מ לאכול בביסים קטנים להרגיש את המרקם והטעם בפה ולהתענג על כל ביס (אני חותכת את הקצוות ליישור לפני החיתוך הסופי)

1

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן