היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדת פרג

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדת פרג, מי כמוני מכור לפרג? הגרגר השחור בשילוב עם בצק פריך עשיר זה עונג צרוף!!, הכנתי רולדות פרג משגעות, שכבה אחת של בצק מפוצצת במלית פרג מתוקה (במידה הנכונה), אי אפשר להפסיק לאכול מזהירה מראש זה ממכר.

 
הפרג חייב להיות טרי, חייבים לקנות מחנות תבלינים שטוחנת לכם את הפרג על המקום, אני תמיד טועמת את הפרג לפני שטוחנים לי אותו, פרג ישן ולא טרי הוא מר ולא ראוי לאכילה ורצוי שתגלו זאת לפני שטרחתם והכנתם את המאפה.
אם לא השתמשתם בפרג סמוך לקנייה צריך לאחסן אותו במקפיא, כך הוא נשמר טרי לאורך זמן.
 
יוצאת כמות גדולה של רולדות, אפשר להקפיא בכלי סגור (זה מה שאני עושה על מנת לא להתפתות לחסל את כל הקופסה…),את השאר אני שומרת במקרר.

את מה שהקפאנו להפשיר בחוץ וזה נשאר טרי וטעים, המרקם לא נפגם, קל ומהיר הכנה אמרתי ? 

רולדת פרג:

חומרים ל- 4 רולדות 56 יחידות

3 כוסות קמח  360 גרם (כוס בנפח 200 מ"ל )
200 גרם חמאה (אפשר מרגרינה לפרווה) להוציא 10 דקות מהמקרר לפני השימוש
1/4 כוס מים
2 חלמונים (צהוב)
1/2 שקית אבקת אפיה (כפית שטוחה)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר 180 גרם (כוס נפח 200 מ"ל)
1 כפית גרידת לימון (החלק הצהוב בלבד)
מלית פרג:
300 גרם פרג (טרי שנטחן במקום)
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
1.5 כוסות חלב (כוס 200 מ"ל)
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות ממרח תמרים

מלית אופן הכנה :
לשים את כל חמרי המלית בקלחת ולבשל על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת חמה ומבעבעת לכבות  ולהניח בצד לקירור אפשר להכין מראש ולשמור במקרר (זה מה שאני עושה ).
בצק אופן הכנה: 
בקערה שמים קמח, חלמונים, כוס סוכר, חמאה , אבקת אפייה, גרידת לימון, סוכר וניל והמים, מערבבים/מועכים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת פירורית, ללוש את הפירורים ידנית עד לקבלת בצק אחיד זה קורה בסוף לא להבהל ולהוסיף נוזלים … (לא ללוש יותר מידי על מנת לא לפגום בפריכות הבצק) אפשר כמובן להכין במיקסר עם וו לישה, אני נהנת להרגיש את הבצק ידנית, להכניס למקרר ל-1/2 שעה.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים,  להניח נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר קמח בנדיבות (למניעת הדבקות הבצק זה חשוב) לרדד 1/4 מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ באורך 30ס"מ,


לפזר 1/4 מכמות המלית בקצה המלבן,



להרים את נייר האפייה עם הבצק ולגלגל גלגול אחד ועוד חצי, להעביר את הרולדה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,  (להכין כך את כל הרולדות ולשים אותם עם רווחים אחת מהשנייה).

לחתוך כל רולדה ל-14 יחידות  (לא להפריד ביניהם ).


לאפות כ-20 דקות עד להזהבה בחום 180 מעלות (מחומם מראש). כשהרולדות מוכנות ויצאו מהתנור אני עוברת על החתכים של הרולדות שוב עם סכין (לא מפרידה עדיין) לקרר ולהתענג. 

**חשוב לעבוד עם מלית קרה **

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן