היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדת גבינה מבצק פריך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדת גבינה מבצק פריך עם מילוי גבינה וצימוקים רך ומפנק, הבצק פריך ונמס על הלשון כזה עוד לא טעמתם, אין כזה ברשת חיפשתי …. יש רולדות גבינה מלוחות אין מתוקות… איך לא חשבנו על זה קודם ??

הרולדה קלה ופשוטה להכנה מבטיחה לכם זה מעדן!! הראשונה חוסלה בדקות, הרולדה נסדקת מעט במהלך האפייה אבל זה כל היופי שלה.

כל הבית מתמלא בריח של עוגת גבינה מפנקת, היא מושלמת ליד הקפה, מה שנותר לעשות זה להמתין בסבלנות שתתקרר (אסור לגעת בה כשהיא יוצאת חמה מהאפייה), לפזר אבקת סוכר, לחתוך ולהתענג על כל ביס,
 קובי אוהב עוגיות פריכות ליד הקפה זוכרים את רולדות התפוחים ואת רולדות התמרים  מהיום יש לנו גם רולדות גבינה מושלמות, הרולדה טעימה גם ליום המחרת שומרים במקרר בכלי סגור. 

חשוב: אפשר להכין את הרולדות מראש ללא אפייה ולהקפיא, אופים ביום ההגשה (בלי להפשיר מהמקפיא לתנור ) ונהנים ברולדה פריכה וטעימה.
מוזמנים להיכנס לסרטון הכנה של הרולדות בסוף הפוסט.. 
   

רולדת גבינה מבצק פריך

הכמות ל-2 רולדות ארוכות.

חומרים לבצק: כוס נפח 200 מ"ל

200 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)

3 כוסות קמח (כוס בנפח 200 מ"ל או 360 גרם קמח )

2 חלמון ביצה (אין צורך בחלבון )

1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 כפות חלב

חומרים למילוי גבינה:

1 קופסה גבינה לבנה 5% (250 גרם)

1 מיכל שמנת חמוצה 27% (200 מ"ל)

 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף קורנפלור 

2 כפות סוכר (או 3 כפות לטעמכם)

1/2 כוס צימוקים לבנים קטנים

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם להכין ידנית)  שמים 200 גרם חמאה, 2 חלמוני ביצה, 3 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה, 4 כפות סוכר, 4 כפות חלב ותמצית וניל,לערבב עד לקבלת בצק אחיד,

 לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.

במידה ומכינים ידנית לערבב עם מזלג עד לקבלת פירורים ואז ללוש ידנית עד לקבלת בצק אחיד (קצת ספורט לידיים .. )


אופן הכנה מלית:

בקערה לשים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1 כף קורנפלור, 2 כפות סוכר, צימוקים, לערבב היטב, לטעום במידה וחסר לכם סוכר להוסיף עוד 1 כף (לשיקולכם לפי טעמכם).

הרכבת הרולדות:

לחמם תנור 180 מעלות,

נחלק את הבצק ל-2 יחידות שוות, על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות, לרדד חצי מכמות הבצק למלבן ארוך בעובי 1/2 ס"מ, לשים בקצה  הרולדה (לא! מורחים את הגבינה ) חצי מכמות מלית הגבינה לאורך כל הבצק  ולגלגל לרולדה,

אני מרימה את נייר האפייה ומגלגלת בעזרתו את הבצק עד לקבלת רולדה.


להרים את הרולדה עם נייר האפייה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור, (כל רולדה בתבנית אחת,
אם יש לכם תבנית גדולה שימו את שתיהן ביחד, אני עשיתי 3 חורים עם קיסם לאורך הרולדה. 

לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב/משחים להוציא ולקרר, חשוב!! לא לגעת במאפה עד לקירור מוחלט, זה קשה הריח מטריף אבל תתאפקו….  


לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר, לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.

לשמור במקרר.

אתם מוזמנים לבקר אותי באינסטגרם כאן 
אתם מוזמנים לבקר אותי בפייסבוק כאן 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

50 תגובות

  1. מתכון יכולה הכנתי גם בצק מקמח רב תכליתי ללא גלוטן יצא מושלם .
    תורה חג שמח ושנה טובה

  2. איזו תגלית…..
    הבוקר גיליתי את האתר שלך, סיגל, ואו…כמה מרשים ויפה , מוצג בטוב טעם , מקווה להכין מתכונים מכל הסוגים, נכון, זה מפתה, אבל צריך להתחשב גם בנושאים בריאותיים….אז אולי בהזדמנות גם משהו ….בלי סוכר?????

    1. איזה כיף ברוכה הבאה, שמחה שאהבת, אנסה למלא את משאלתך עם מתכון ללא סוכר, בכל אופן האוכל שאני מכינה בהחלט בריא ועשוי מרכיבים טבעיים ואיכותים,
      לגבי העוגות והעוגיות המוטו שלי זה לאכול קצת אבל טעים ואיכותי ללא תחליפים 🙂

    1. היי
      כן עם וו גיטרה מכינים בצק פריך הערבוב קצר
      בוו לישה משתמשים בעיקר לבצקים עם שמרים שמצריכים לישה ארוכה.

  3. הכננתי את רולדת הגבינה , יצא מעולה! וטעים מאוד!
    יבורכו ידייך

  4. היי סיגל,
    נתקלתי במתכון שלך של עוגיות התמרים, ואז גם בעוגת אגוזים קינמון והכנתי אותם…ואו, שני המתכונים היו הצלחה..!!
    בטעם של פעם, בטעם של עוד עם האיכות והזכרונות של פעם..אז תודה רבה שאת משתפת אותנו!!!

    רציתי לשאול , במתכון הזה חייב צימוקים או שזה לא חובה? אין לי כרגע, יש לי חמוציות. חמוציות יהיה תחליף טוב ? תודה ושתהיה שבת שלום

    1. תודה רבה רבה ריגשת אותי מאודדד
      שמחה שאהבת,
      את יכולה לוותר על הצימוקים, לגבי החמוציות לשיקולך, אני פחות אוהבת אבל זה עניין של טעם אישי
      בהצלחהה מקסימה

  5. וואוו מתכון מושלם קודם כל. כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק במקרר?

      1. היי,
        אפשר להחליף במים,
        או חלב קוקוס, חלב סויה, חלב שקדים

  6. היי תודה רבה על המתכון המיוחד!
    אם אפשר לשים סודה לשתיה במקום אבקת אפיה? נתקעתי בלי…

    1. היי,
      שמחה לשמוע שאהבת,
      זה קורה בגלל המלית, אבל זה כל היופי של הרולדות 🙂

  7. היי…
    לאחרונה נחשפתי לאתר שלך…מודה מפתה מאד…
    ניסיתי מספר מתכונים שיצאו נפלא ..
    תודה שאת קיימת…

  8. היי תודה על המתכון, פשוט נראה קטלני! רציתי לדעת איך מאכסנים את העוגיות ולמשך כמה זמן?

  9. נראה יותר טעים מכל קונדטוריה
    היום אני הולכת לאפות את העוגה
    יבורכו ידייך ,

    אהבתי כל מה שאת עושה ,
    לחמניות עם הבשר נהדרות
    אלופה מושלמת

  10. היי,
    האם ניתן להשתמש בגבינה 9% (או אפילו גבינת שמנת) להעשרת הטעם?

    1. היי
      בטח שאפשר,
      רק לעדכן שהטעם מאוד עשיר במתכונת הזו
      לשיקולך

  11. מתכון מעולה. כבר הכנתי מספר פעמים. איך אפשר למנוע ממנו להפתח למעלה?

  12. היי
    נראה מעולה:)
    יעבוד גם עם שמנת 15% או לחלופין עם נפוליאון 25%?

    1. היי,
      אפשר עם 15%
      תוסיפי למילוי עוד חצי כף אינסטנט פודינג וניל בנוסף למה שכבר רשמתי
      כיוון שהשמנת חמוצה 15% יותר נוזלית ופחות יציבה

  13. הי, סיגל.
    מתכון מעולה. התחשק לי להכין עוגה אחרת מכל מה שאני רגילה, והמתכון הזה בא לי בול.
    אני צליאקית אז החלפתי בקמח ללא גלוטן .וגם שונאת צימוקים אז החלפתי באגוזים גרוסים (חולה על אגוזים) יצא ממש טעים ומוצלח. תודה רבה!

    1. להיי,
      טוב לדעת שאפשר להכין עם הקמח ללא גלוטן ויוצא נהדר
      שמחה שאהבת
      תודה ❤️

  14. הי סיגל, אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן ולמלא במילוי מתוק, שהבצק לא התבקע, לא אהבתי סוג כזה של בצק לאירוח.
    מה דעתך סיגל.?

    1. היי
      הבצק מאוד פריך ומשתלב מצויין עם הגבינה
      כל היופי זה ההתבקעות ❤️

  15. הכנתי עכשיו ניראים מושלמים הרולדות.לצערי מחכה שהתקרר בשביל לטעום

    1. איזה כיף אני בטוחה שיהיה לכם טעים הן מושלמות וטעימות ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן