היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קרקרים מלוחים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קרקרים מלוחים, זה קריספי טעים וממכר, פשוט ממכר!! אי אפשר להפסיק לנשנש אותם, מבחינתי קרקרים גבינה וירקות ואני מסודרת, הם מצוינים לאירוח עם גבינות קשות, תוספת מלוחה לצד בירה קרה, לא צריך יותר מתחילים עם אחד ואופס לא מצליחים לעצור….

חשוב לרדד את הבצק דק דק וכדאי לעשות זאת בין 2 ניירות אפייה, ככה מקבלים בצק מרודד באופן אחיד והכי חשוב נאפה בצורה שווה ואחידה.

השתמשתי בקמח כוסמין רגיל אבל אפשר להכין גם עם קמח רגיל. יש סרטון הכנה בסוף המתכון.

קרקרים מלוחים

חומרים : להמון קרקרים
כוס בנפח 200 מ"ל
2 כוסות קמח כוסמין לבן (סה"כ 240 גרם ) (אפשר גם קמח רגיל)
1/2 כוס שמן זית עדין (80 גרם )
1/2 כוס מים חמים (100 מ"ל)
1 כף חומץ
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס שומשום לבן (50 גרם)
1/2 כוס שומשום שחור (50 גרם)
1/2 כוס גרעיני דלעת (50 גרם)
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
1 כפית קצח

אופן הכנה :

נחמם תנור 160 מעלות טורבו.

בקערית לשים 1 כף שומשום לבן, 1 כף שומשום שחור, 1 כף גרעיני פשתן, 1 כף גרעיני חמניה, 1 כף גרעיני דלעת, 1 כפית קצח, 1/4 כפית מלח, נערבב עם כף ונניח בצד.

בקערה נשים 2 כוסות קמח כוסמין לבן, 1 כפית שטוחה מלח, את יתרת השומשום הלבן, שומשום שחור, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זרעי פשתן, נערבב קלות עם כף, ניצור גומה באמצע הקערה

נוסיף 1 כף חומץ, 1/2 כוס שמן זית עדין, 1/2 כוס מים חמים (לא רותחים, נערבב עם כף עד שהתערובת אחידה (אפשר גם ידנית אם זה יותר נח ) מתקבל בצק נעים מעט שומני ולא דביק (במידה והוא דביק לכם תוסיפו עוד 1-2 כפות גדושות קמח)

נחלק את הבצק ל3 חלקים שווים,

נניח על השיש נייר אפייה, עליו נשים חלק אחד של הבצק, נשטח מעט עם הידיים,
נניח נייר אפייה על הבצק ונתחיל לרדד את הבצק בעזרת מערוך עד לקבלת בצק דק, נפזר על הבצק שליש מתערובת הגרעינים שהכנו ושמרנו בצד, נניר את נייר האפייה ונהדק היטב לבצק (אפשר ידנית ) השיכבה הזו מוסיפה אקסטרה קרנצ'יות לקרקרים.

אני אוהבת לחתוך את הבצק למעויינים/ריבועים עם גלגלת פיצה, אפשר גם עם סכין (בחיתוך גיליוטינה מלמעלה למטה) לחתוך את הגרעינים עם הבצק (להפעיל לחץ) .

אפשר לא לחתוך ולאפות את הבצק בצורתו השלמה ורק לאחר אפייה וקירור לחתוך ידנית בצורה חופשית,

נעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית אפייה ואופים בחום 160 מעלות כ-20 דקות או עד שהקרקר מקבל צבע זהוב ויפה.

להוציא מהתנור, לא לגעת עד לקירור מוחלט בטמפרטורת החדר, הקרקרים מתקשים בקירור.

מזהירה זה ממכר, לשמור בצנצנת סגורה.

אני שומרת את כל הגרעינים שנשרו מהקרקים ומוסיפה לסלט ירקות זה משדרג בטרוף ❤️❤️

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

15 תגובות

  1. היי סיגל יש אפשרות לוותר על הגרעינים אלרגית ושתי הסוגים אם כן רעיון מה במקום תודה תבורכי🙏❤️

    1. היוש,
      אפשר לוותר על גרעיני החמנייה והדלעת, את יכולה להוסיף עוד כף מהשומשום השחור, הלבן ו פשתן

  2. הי סיגל,
    האם יש אפשרות להשתמש בקמח קוואקר? רצוני להימנע מגלוטן

  3. הי סיגל ,
    אתמול אפיתי את הקרקרים. תקשיבי זה להיט כאן בבית !!!
    עפנו על זה בטירוףףףףףףףףףףףףף. הייתי צריכה להחביא אותם מעצמי !!!!
    תודה רבה רבה !!!

    1. שוש
      תודה רבה איזה כיף לשמוע שאהבתם
      גם אצלנו מכורים 💋❤️

  4. היי סיגל,
    לא רשום מה עושים עם הקערית של הגרעינים והשומשום שהשארנו בצד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן