היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קרם ברולה קפוא

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קרם ברולה קפוא

קרם ברולה קפוא, עדין ומיוחד, כל ביס חגיגה, הקרם נמס בפה עשיר וטעים, אני תמיד מקפיאה את הברולה שלי , אחרי שטועמים קרם ברולה קפוא מתמכרים לטעם, את הרעיון לברולה הקפוא קיבלתי ממסעדה שאכלתי בה , סוף סוף קרם ברולה לא במרקם של פודינג , ההקפאה משנה לברולה את המרקם והופכת אותו לקטיפתי וחלק , 4 מרכיבים ויש לכם קינוח מנצח, שימוש מצויין לחלמונים שנשארים (ולא יודעים מה לעשות איתם ) אני מכינה מראש ושומרת במקפיא עד להגשה. 

אני לא מדליקה אש או מבשלת בשבת ( בשבת אני נחה, מטיילת, לא נמצאת במטבח… )
לכן במידה ואני מגישה קרם ברולה בשישי בערב או בשבת  (לאחר שהברולה קפא במקפיא) אני מחלצת מהתבנית ,שורפת את הסוכר על קרם הברולה מחזירה לתבנית ומקפיאה חזרה עד להגשה , המרקם לא נפגם ונשאר קריספי .

קרם ברולה קפוא


כמות : 12 יחידות

מבער גז למטבח
תבנית שקעים מסיליקון 12 יחי' בקוטר 6 ס"מ (חובה על מנת לחלץ לאחר ההקפאה) 
או 12 קעריות ברולה קטנות שמתאימות לאפייה .
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל סה"כ) 
4 כפות סוכר לבן
1/2 מקל וניל
5 חלמונים

לציפוי
3/4 כוס סוכר

אופן הכנה:
לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה וחצי מקל וניל חצוי לאורך (על מנת שהגרגרים יחשפו..) עד לסף רתיחה ,

בקערה עמוקה מערבבים היטב (עם מטרפה) חלמונים ו-4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס,

כשהשמנת חמה מוסיפים בהדרגה לחלמונים (מעט בכל פעם ), תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה,
תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות, מוסיפים את יתרת השמנת לקערה תוך כדי ערבוב,מעבירים את הבלילה דרך מסננת (על מנת להוציא את מקל הווניל )לכלי מזיגה (יותר קל למזוג את הברולה לתבנית)

שמים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית התנור,

מוזגים את הבלילה הנוזלית לתבניות הסיליקון (ממלאים 3/4 תבנית), מחממים את התנור לחום 125 מעלות,

ממלאים את תבנית התנור במים רותחים בזהירות (שלא יכנסו מים לתבניות ) כך יצרנו בן מארי (אמבט מים) 

מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות עד שיש קרום והקרם רוטט אך יציב,
מוצאים את התבנית מהתנור ומניחים לה להתקרר בתוך המים , לאחר הקירור מעבירים את תבנית הברולה למקפיא  ללילה או יותר .

לחלץ את קרם הבורלה הקפוא מתבניות הסיליקון,

לסדר את קרם הבורלה בצלחות הגשה, לפזר כף שטוחה של סוכר על כל אחד ולשרוף עם מבער גז למטבח (בזהירות ובמהירות ) את שכבת הסוכר להגיש ולהתענג.
 

במידה ושורפים את הסוכר מראש יש להוציא את קרם הברולה מהתבנית, לפזר את הסוכר לשרוף ולהחזיר לתבנית הסיליקון (לא עושים זאת ישירות על התבנית על מנת שלא תשרף ..) להניח על צלחות  כ- 10 דקות לפני ההגשה שיפשיר מעט .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

  1. היי סיגל,בדיוק ענית למשאלתי-הבן שלי אוכל חביתות ללא חלמון,את החלמונים אני מקפיאה,כעת יש לי שתי קופסאות גדולות.רציתי לדעת אם תוכלי לומר לי כמה זה בגרמים 5 חלמונים-כי חלק מהחלמונים נשברו בקופסא ואינם שלמים.תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן