היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות קבב ברוטב עגבניות בתנור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

  קציצות קבב ברוטב עגבניות בתנור,

 
 
השבוע הכנתי קציצות קבב ברוטב עגבניות חרפרף,  עטופות  בבצק פיתה מתובל בתימין ועגבניות מיובשות. 

כל הטוב הזה נכנס לאפייה קצרה בתנור במצב גריל שנותנת לבצק מכת חום וממש מדמה טאבון,
קיבלתי מנה מטריפה וטעימה עם לוק הורס, אפשר להכין במנות אישיות בתבניות חסינות חום, אפשר לאפות בתבנית גדולה שמתאימה לתנור לשיקולכם.

לאחר האפייה מברישים את הבצק בשמן מתובל שנותן עוד מימד של טעם מבטיחה לכם תלקקו את האצבעות.

אפשר להכין מראש את רוטב העגבניות, קציצות הבשר המטוגנות ורק את הבצק להכין כ- שעה וחצי לפני ההגשה, לאפות ולהגיש חם חם.
  
המתכון פשוט להכנה לא להיבהל זה רק נראה ארוך….

חומרים ל- 5 מחבתות ברזל לתנור קוטר 15 או תבנית מלבנית 30/25

קציצות קבב ברוטב עגבניות בתנור  


חומרים לבצק:

500 גרם קמח (4 כוסות 200 מ"ל )
1/2 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/2 כף שמרים יבשים 
חופן תימין טרי (רק העלים )
6 עגבניות מיובשות קצוצות דק 
2 כפות שמן (שמתי את השמן של העגבניות המיובשות)
1.3/4 כוסות מים (370 מ"ל )

לשימון הפיתה לאחר האפייה: 

לשים בצלוחית, שן שום מגורדת גס, 2 עגבניות מיובשות קצוצות קטן, חופן פטרוזיליה קצוצה, קורט מלח,
3 כפות שמן זית, לערבב היטב ולהניח בצד).

חומרים לרוטב עגבניות:

2 קופסאות עגבניות שלמות 
1 קופסה עגבניות קוביות 
4 כפות שמן
4 גבעולי תימין טרי
1 פלפל חריף
5 שיני שום מקולפות ופרוסות 
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר

חומרים לקבב: 20 יחידות בינוניות

650 גרם בשר בקר טחון טרי 
1 בצל גדול מגורד גס
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק(עם הגבעולים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט לקציצות
קורט כמון
קורט קינמון
2 כפות גדושות פירורי לחם 
1 כף שמן

להגשה : פטרוזיליה שטופה וקצוצה


נתחיל עם הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה (לא חובה אפשר גם ידנית) נשים קמח, 1/2 כף שמרים יבשים,  1/2 כף סוכר, נערבב מעט, נוסיף 1/2 כף מלח, תימין, עגבניות מיובשות קצוצות, 2 כפות שמן, 1.3/4 כוס מים,

נערבב עד לקבלת בצק אחיד רך ומעט לח, נקמח את הבצק במעט קמח.

נכסה את הקערה במגבת מטבח נקייה ונניח לבצק לתפוח (במקום לא ממוזג..) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

   
קבב אופן הכנה :

בקערה שמים את הבשר, בצל מגורד גס (עם הנוזל), פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, פירורי לחם וכף שמן לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות קבב בינוניות, נשמור במקרר עד להכנת הרוטב. 


אופן הכנה רוטב עגבניות:


במחבת נשים 4 כפות שמן, 5 שיני שום פרוסות, נטגן כחצי דקה, נוסיף עגבניות משומרות שלמות ועגבניות משומרות קוביות, ענפי תימין, פלפל חריף חתוך לטבעות, פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר נערבב,

נכסה את המחבת ונבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מצטמצם ורוב הנוזלים מתאדים טועמים ומתקנים תיבול , מכבים את האש.


*** נפעיל תנור במצב גריל טורבו לחום 250 מעלות, נשים תבנית באמצע התנור ונחמם היטב עד שהתנור לוהט (זה חשוב).

בסיר טפלון שמים 3 כפות שמן מחממים היטב, צולים את הקציצות משני הצדדים עד לקבלת צבע שחום, מוציאים לצלחת.


לאחר שהבצק תפח מחלקים ל-5 יחידות שוות לוקחים חלק אחד,
מעבירים לנייר אפייה מקומח היטב היטב (הבצק קצת דביק זה בסדר) ויוצרים פיתה, מפזרים מעט קמח על הבצק ומשטחים עם הידיים (בעדינות על מנת לא לפגוע במרקם הבצק ) לצורת פיתה בעובי 1 ס"מ זה לא חייב להיות סימטרי  ראה סרטון.  

הרכבת המנה: 


שמים רוטב עגבניות במחבת, שמים 4 קציצות במרכז המחבת, מכסים עם בצק, מכניסים לתנור הלוהט ל-6 דקות אפייה ( או עד שהבצק משחים ) שימו לב זה קורה מהר להוציא מהתנור (זהירות חם). 

להבריש את הבצק עם שמן מתובל ולהגיש חם. 

**במידה ולשים ידנית אני מערבבת בהתחלה עם כף ורק אחרי ערבוב של 4 דקות עם הכף, מתחילה ללוש ידנית.

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן