היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות ירק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות ירק, לביבות תפוחי אדמה, או ערוק בעירקית לא משנה איך תקראו להם הן טעימות בכל שפה…

אצלנו בבית אוכלים אותם ביום שבת בבוקר עם ביצים, סלט קצוץ דק, פיתות, טחינה חצילים ועמבה בקיצור ארוחה עירקית כהלכתה,

כשהכרתי את בעלי שאלתי בצחוק אם הם אוכלים הרבה סביח (פיתה טרייה, ביצה, חציל, סלט, טחינה ועמבה גדלתי ברמת גן וזו מנה עירקית טיפוסית) הוא לא ידע על מה אני מדברת, כשהסברתי קיבלתי תגובה של אהההה ארוחת בוקר של שבת בבוקר (בתרגום שלי סביח מפורק…)

הקציצות מטוגנות בשמן אפשר בקלות לאפות אותם בתנור, לשמן נייר אפייה במעט שמן, לסדר את הקציצות עם כף ולאפות בחום 200 מעלות עד להשחמה אין צורך להפוך, מודה זה לא אותו דבר אבל גם טעים.

קציצות ירק

חומרים:

3 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל בינוני מקולף וחתוך לרצועות דקות

1 קישוא קטן מקולף ומגורד

1 גזר קטן מקולף ומגורד

צרור יפה של פטרוזיליה שטופה וקצוצה

4 ביצים

2 כפות פירורי לחם

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, מגרדים על הצד הגס של הפומפיה/מגרדת, סוחטים את תפוחי האדמה מהנוזלים שלהם, ומחזירים לקערה,

מגרדים את הקישוא סוחטים ומוסיפים לקערה, מוסיפים גזר מגורד, בצל חתוך דק לרצועות (לחתוך לחצי ואז כל חצי לרבעים ופרוסות דקות), פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות פירורי לחם, 4 ביצים, כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור לערבב היטב עם כף.

לחמם מחבת קוטר 28 למלא שמן כ-1/2 ס"מ, כשהשמן חם לקחת כף מתערובת הקציצות ולהניח במחבת, לטגן את כל הקציצות עד להשחמה, משני הכיוונים, להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג לאחר שטיגנו את כל הקציצות נניח להן להתקרר ונעביר אותם לכלי סגור (אחרי שכולם טעמו ),

אני שומרת במקרר ובשבת בבוקר מגישה (זה טעים קר או חם אפשר לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה (אני לא מבשלת בשבת).

למתכוני דומים:

לביבות בטטה

לביבות תרד וגבינות

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן