היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות דגים ברוטב מיוחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות דגים ברוטב מיוחד

קציצות משגעות מדג אמנון טרי ישראלי, אצלנו אוכלים רק דגים טריים עם הוויטמינים והערכים התזונתיים שלהם, אני אישית אוכלת דגים רק כקציצות או פילה בעיקר בגלל העצמות, לא מסוגלת להרגיש אותן, הפעם הכנתי קציצות ברוטב עם ירקות, פיקנטי עשיר ומיוחד, שונה מכל רוטב שהכנתי עד היום,

קל להכנה וממש טעים הכי חשוב בלי הרבה שמן 3 כפות שמן בכל הסיר !! שנתחיל?….

קציצות דגים ברוטב מיוחד

חומרים:
חומרים לקציצות (סיר לדגים 30 ס"מ סוטאז' 24 קציצות בערך…
1/2 ק"ג פילה דג אמנון טרי טחון ללא העור
צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
צרור כוסברה שטופה וקצוצה
1 בצל בינוני מגורד גס
2 שיני שום כתושות/מגורדות דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון
1 כף שמן
2 כפות פירורי לחם / בפסח קמח מצה

חומרים לרוטב:
1  פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות עם הגרעינים
1 גמבה אדומה

1 עגבנייה גדולה אדומה ומקולפת או 12 עגבניות שרי
1 גזר בינוני חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1/2 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה גס (להשאיר חופן בצד )
5 שיני שום פרוסות
1 כפית גדושה כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 לימון
1 כפית לימון כבוש (לא חובה)

אופן הכנה קציצות

בקערה נשים : דג טחון, בצל מגורד גס, שום מגורד דק, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה , 2 כפות פירורי לחם, 1 כפית שטוחה פלפל שחור, 1 כפית שטוחה מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה כמון, 1 כף שמן, לערבב היטב לעיסה אחידה ולהכניס למקרר למנוחה ל-15דקות.

רוטב:
נחתוך את כל הירקות, פלפל ירוק חתוך לטבעות, גמבה חתוכה לקוביות, לפרוס שיני שום, תפוח אדמה חתוך לקוביות 1X1 ס"מ, גזר לקוביות קטנות, כוסברה קצוצה גס, עגבנייה מקולפת חתוכה לקוביות.

בסיר נשים 2 כפות שמן, עגבנייה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות, נטגן חצי דקה על אש גבוהה, נוסיף את כל הירקות: פלפל חריף חתוך לטבעות, פלפל צ'ילי, שיני שום לטגן על אש בינונית גבוהה כ-5 דקות.

להוסיף 1 כפית גדושה כורכום, 3/4 כפית מלח, לערבב ולטגן עם הירקות 30 שניות, להוסיף 4 כוסות מים,
להוסיף:  1/2 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה גס ( להשאיר חופן בצד לסוף הבישול)

להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית גבוהה עד שהרוטב מסמיך מעט להוסיף מיץ מחצי לימון טרי ו נערבב מעט,

נכין קציצות מתערובת הדג , ברגע שהרוטב הסמיך והצטמצם מעט, נוסיף את קציצות הדג לסיר בשורה אחת,

נפזר מהרוטב שנוצר בסיר על הקציצות בעזרת כף, במידה וחסר קצת רוטב להוסיף 1/2 כוס מים רותחים, ניסיף 1 כפית לימון כבוש (לא חובה) נבשל שוב 15 דקות, נטעם תיבול ונשפר במידת הצורך (מליחות),

נפזר את יתרת הכוסברה הקצוצה ונכבה את הסיר.

שעה לפני שיושבים לאכול אני מכניסה את סיר הדגים לתנור בחום 180 מעלות, הדגים מגיעים לשולחן חמים וטעימים עם חלה של שבת זה מושלם .

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

  1. נראה טעיםםם והצבע מהמם. אני מתה על הצבע הזה דווקא בדגים

    1. היי
      הכנתי אתמול את המתכון יצא נהדר
      לא היה לנו סבלנות להכניס לתנור, זה פשוט נאכל בהנאה
      הצטרפתי לעקוב אחר האתר שלך

    1. היי
      בטח ורצוי שתדעי אמנון זה מושט בשמו הישראלי
      אמנון = מושט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן