היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות בשר עם עלי סלק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות בשר עם עלי סלק תבשיל עשיר טעים שלא תפסיקו לאכול, בשבילי עם חלה טרייה או אורז לבן זה מעדן, ממש קל להכנה בריא וטעים אפשר להחליף את עלי הסלק בתרד .

קציצות בשר עם עלי סלק

חומרים לקציצות: 20 יחידות בינוניות – סיר טפלון 28 קוטר
500 גרם בשר בקר טחון טרי (צלעות מס' 2)
1 בצל גדול מגורד גס
2 כפות גדושות פירורי לחם /קמח מצה בפסח/תפוח אדמה קטן מגורד וסחוט
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק (עם הגבעולים)
1/4 חבילה כוסברה שטופה וקצוצה דק (עם הגבעולים)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט לקציצות
קציצות אופן הכנה 

בקערה שמים את הבשר, בצל מגורד גס (עם הנוזלים), פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, תבלינים, פירורי לחם, לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות עגולות בינוניות, נשמור במקרר עד להכנת הרוטב.

חומרים לרוטב:
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות,
1 בצל גדול
1 קופסה של גרגרי חומוס בשימורים (שטופים ומסוננים נטו 350 גרם הם בלי חומר משמר)
1 חבילה גדולה עלי סלק (מנגולד )
1/2 חבילה תרד ביבי שטוף
1/2 לימון גדול
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/4 כפית שבבי צ'ילי
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף שמן

אופן הכנה:

נקלף ונחתוך בצל גדול לקוביות קטנות,
נשטוף היטב את עלי הסלק, נחתוך את הגבעולים הלבנים (לא נשתמש בהם) נקצוץ את העלים הירוקים לרצועות בינוניות.

בסיר/מחבת טפלון 28 קוטר נשים 1 כף שמן, נוסיף בצל חתוך לקוביות קטנות ונטגן עד להזהבה, נקלף ונחתוך תפוח אדמה לקוביות קטנות 1X1 ס"מ, נוסיף לסיר עם הבצל, נמשיך לטגן כדקה.

נוסיף 1 קופסה גרגרי חומוס שטופים ומסוננים, עלי סלק חתוכים, וחצי חבילה עלי תרד ביבי (זה נראה המון אבל תכף כל הנפח ירד מהחום) ערבוב קטן ונוסיף תבלינים,
1 כפית כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית שבבי צ'ילי, 1/2 כפית פלפל שחור, נערבב כחצי דקה,
נמלא את הסיר במים רותחים עד שיכסו את החומוס ועלי הסלק, נוסיף מיץ לימון מחצי לימון טרי
נבשל על אש נמוכה ומכסה סגור 15 דקות, נטעם ונתקן תיבול (מלח או לימון) ,

נוסיף קציצות בשר לתבשיל נפזר מעל מהרוטב של הקציצות (אפשר לנער את הסיר ) ונבשל על אש בינונית עם מכסה סגור כ- 1/2 שעה עד שהרוטב מצטמצם והקציצות מוכנות, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, להגיש חם עם חלה טרייה או אורז לבן.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן