קציצות בשר מטוגנות עם כפית שמן


זו לא טעות אני מטגנת בסיר טפלון עם כפית אחת של שמן, סיר טפלון זה חובה, זה לא יעבוד בסיר נירוסטה הקציצות ידבקו לכם, הקציצה נשארת עסיסית וטעימה בזכות הביצה שהוספנו, היא נהדרת גם לאחר חימום במיקרוגל,
מנה מושלמת לשמירה על המשקל אפשר להנות מקציצה מטוגנת בלי כל השומן העודף, פשוט מעדן,
כיף לאכול את הקציצות עם פיתה (במקרה שלי פיתה קלה) טחינה וסלט קצוץ דק, ארוחה טעימה ומאוזנת בלי ייסורי מצפון, הכנתי סרטון הכנה קצר בסוף הפוסט תהנו
קציצות בשר מטוגנות עם כפית שמן
חומרים: מחבת טפלון/סיר טפלון חובה
1 ק"ג בשר בקר טרי טחון (לשלב צלעות וצוואר)
1 בצל בינוני מגורד גס
1 בצל קטן חתוך דק
1 ביצה
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק (עם הגבעולים)
1 כפית מלאה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כף שמן
לטיגון צליה:
3 כפיות שמן
קציצות אופן הכנה :
בקערה שמים את הבשר, בצל מגורד גס (עם הנוזלים), בצל קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, 1 ביצה, לערבב היטב (עם היד) לתת לתערובת מנוחה של חצי שעה במקרר לכסות עם ניילון,
לאחר המנוחה ליצור קציצות קבב בינוניות ושטוחות זה חשוב! כיוון שהצלייה קצרה וקציצה עבה לא תתבשל מבפנים.
נחמם היטב על אש גבוהה סיר טפלון, נוסיף כפית שמן ונטגן/נצלה את הקציצות בשכבה אחת, עד שקצוות הקציצה משנות את צבען, הופכים לצד השני וצולים עד שהקציצות משחימות היטב, מוציאים לצלחת,
מנקים את הסיר עם נייר ניגוב יבש (זהירות חם אבל מאוד מהיר ולא מלכלך אני משתמשת ב-3 יחידות ) פשוט לאסוף את השאריות עם הנייר כשהמחבת חמה זה מתנקה ממש בקלות,
מחממים שוב את הסיר/ מחבת טפלון וממשיכים בצלייה/טיגון של שאר הקציצות.
מעבירים לסיר/או צלחת וזוללים….
חומרים לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1/2 לימון גדול
חופן גדול פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4 כפית מלח
1 כוס מים קרים
אופן הכנת הטחינה:
לשים בקערה טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון טרי, 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 3/4 כוס מים,
לערבב היטב במטרפה, עד לקבלת מרקם של טחינה,
אם הטחינה סמיכה להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי לטעום ולתקן תיבול.

סרטון הכנה
5 תגובות
שנים חיפשתי מתכון טוב לקציצות נשנוש ומצאתי עכשיו את המתכון האולטימטיבי לקציצות יבשות עם פוטנציאל אדיר תודה על המתכון אכלתי עם תחינה עמבה סלט וחמוצים בפיתה כמובן מעדן פשוט מעדן מומלץ בחום
איזה כיףף ככה בדיוק אוכלים אותם גם אצלנו
והכי חשוב אין טיגון בשמן עמוק ❤️❤️❤️
שנים אני מחפשת מתכון אולטימטיבי לקציצות יבשות ומצאתי בדיוק את מה שחיפשתי נישאר לי מעט מהתערובת אזרוק קציצות לרוטב עגבניות סגרתי שתי פינות ארוחת צהריים /ערב וסתם קציצות נשנוש כמו הערקים טחינה עמבה ירקות תענוג תודה על מתכון מושלם מומלץ בחום
ניסיתי לפני שבועיים חלק השארתי יבשות וחלק הכנסתי לרוטב עגבניות עם פטריות מוכן יצא סוף הדרך תודה על מתכון מדהים ועכשיו למטבח להכין אותן שוב מעדן פשוט מעדן איזה כיף שעשיתי על המתכונים שלך תודה
אני שמחה לשמוע
תודה רבה רבה 🙂