היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום 

תבשיל חם של קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום חרפרף שאוכלים עם קוסקוס או לחם טרי , תבשיל פשוט וטעים, ארוחת צהריים קלה להכנה אבל נותנת תחושה כיפית של בית, במיוחד בחורף כשקר ואנחנו רוצים להתחמם עם תבשיל מבעבע סמיך ומנחם, כזה שדורש לחם או מרטיב את הקוסקוס וממלא את הבטן עם טעם של עוד, אז שנתחיל ? 

קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום :

חומרים: לסיר סוטאז' קוטר 28 
5 תפוחי אדמה בינוניים
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד גס
3 כפות פירורי לחם (בפסח קמח מצה )
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקציצות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח

לרוטב:
2 יחידות פלפל אדום יבש רחוץ ללא גרעינים
4 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות או 2 כוסות רוטב עגבניות איכותי
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציה )
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2.1/2  כוסות מים

אופן הכנה:
תערובת הבשר:
בקערה נערבב, בשר טחון, בצל מגורד גס (עם הנוזלים) , פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, בהרט, כמון, נערבב היטב לתערובת אחידה.

נכין את הרוטב:
בסיר שטוח ורחב , נשים, 2 כפות שמן, שום כתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (אופציה), כמון, מלח,פלפל שחור, פלפל אדום יבש, רסק/רוטב עגבניות, נערבב ונטגן כמה שניות על אש בינונית (זהירות שהשום לא יישרף), נוסיף 2.1/2 כוסות מים, נערבב ונכסה את הסיר במכסה, ניתן לרוטב להתבשל כ-10 דקות על אש בינונית עד שיסמיך נטעם ונתקן תיבול (במידה וחסרים מים להוסיף).

נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפרוסות דקות 1/2 ס"מ 
נכין מתערובת הבשר קציצות , עגולות או מאורכות איך שאתם אוהבים .

לרוטב החם נוסיף תפוחי אדמה פרוסים, נפזר את הקציצות בין תפוחי האדמה , נפזר מהרוטב על הקציצות ולבשל על אש בינונית /נמוכה כ-חצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך.

להגיש חם עם חלה/קוסקוס/אורז

 

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן