היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים 
 

 

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים, 

 
סוג של מטבוחה וחצילים מטוגנים, חגיגה ענקית בסיר אחד,
המנה שהבן שלי רון לא מוותר עליה ביום שישי בצהריים כשהכל חם חם וטעים.

הכנתי רוטב מטבוחה חריף, שידכתי למטבוחה קציצות צלויות/מטוגנות (עם מעט שמן)  וחצילים מטוגנים (החצילים בטיגון עמוק! הילד לא הסכים לשמוע על הגרסה האפויה של החצילים…).

התבשיל הזה הוא כמו כריך שישי אבל מפורק, יש בו קציצות בשר, מטבוחה חרפרפה, חציל מטוגן, לאכול עם חלה טרייה זה מעדן…

אופציה דיאטטית:

אפשר בקלות לשים קוביות חציל אפויות בגריל ולחסוך את הקלוריות המיותרות לשומרי המשקל כמוני
(אתן את אופציה לחציל האפוי למטה).

יצא תבשיל משגע!, 
הכנתי גם אורז לבן למי שלא רצה חלה, נרשמה הצלחה! כל הטועמים נהנו מכל ביס, 

לא להיבהל מאורך המתכון, השלבים מהירים וקלים להכנה, הבישול קצר, כי כל המרכיבים מוכנים מראש, מבטיחה לכם זה יוצא ממש טעים.   

 

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים.

חומרים רוטב עגבניות מטבוחה:

1 עגבנייה גדולה אדומה מקולפת מקליפה.
2 קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות 
4 כפות שמן
1 פלפל חריף חתוך לטבעות (אפשר פחות תלוי במידת החריפות שתרצו)
2 שיני שום מקולפות ופרוסות 
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית סוכר

חצילים:

1 חציל גדול 
שמן לטיגון עמוק
1/2 כפית מלח גס


חומרים לקציצות: 20 יחידות בינוניות

650 גרם בשר בקר טחון טרי 
1 בצל גדול מגורד גס
2 כפות גדושות פירורי לחם /קמח מצה בפסח
1 חלמון ביצה (חלמון בלבד )
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק(עם הגבעולים)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט לקציצות
קורט כמון
קורט קינמון

להגשה : פטרוזיליה שטופה וקצוצה 
  
קציצות אופן הכנה 

אופן הכנה :

בקערה שמים את הבשר, בצל מגורד גס (עם הנוזלים), פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, פירורי לחם 1 חלמון ביצה, לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות קבב בינוניות, נשמור במקרר עד להכנת הרוטב. 

חצילים:
נקלף חלק מקליפת החציל נחתוך לקוביות גדולות 3X3 ס"מ (זה חשוב) נשים את קוביות החציל במסננת, נפזר על הקוביות מלח גס ונניח בצד (נשים צלחת מתחת למסננת שתקלוט את הנוזלים של החציל).

אופן הכנה רוטב עגבניות:

במחבת נשים 4 כפות שמן, 5 שיני שום פרוסות, נטגן כחצי דקה, נוסיף עגבנייה מקולפת וחתוכה, 2 קופסאות עגבניות משומרות חתוכות דק, פלפל חריף חתוך לטבעות, פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר נערבב,

נכסה את המחבת ונבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מצטמצם ורוב הנוזלים מתאדים טועמים ומתקנים תיבול , מכבים את האש.

צליית הקבב:

בסיר טפלון עם 3 כפות שמן נטגן את קציצות הקבב עד להשחמה מ2 הצדדים, ונניח בצד.

טיגון החצילים:

ננגב וניבש היטב עם נייר סופג את הנולים מקוביות החצילים, 
נחמם סיר קטן עם שמן לטיגון עמוק, נטגן את החצילים עד להשחמה (שיקבלו צבע יפה ),
נוציא לצלחת עם נייר סופג.

הרכבת הסיר:
נחמם את רוטב המטבוחה, נשים את קציצות הבשר המטוגנות ברוטב, נוסיף את קוביות החצילים המטוגנות מלמעלה, לא!! לערבב את הסיר, לכסות את הסיר ולבשל כ-5 דקות על אש נמוכה, לכבות את האש לפזר פטרוזיליה טרייה ולהגיש חם.

גרסת חציל אפוי:

נקלף חלק מקליפת החציל נחתוך לקוביות גדולות 3X3 ס"מ (זה חשוב) נשים את קוביות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נפזר מלח, ו-3 כפות שמן על החצילים (אפשר 2 כפות )

נכניס לתנור במצב גריל בחום 200 מעלות, כ-15 דקות או עד שהחצילים שחומים נערבב ונאפה עד שהצד השני שחום, נוציא מהתנור.


למתכוני קציצות נוספים

קציצות עם זיתים

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן