
קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים,
הכנתי רוטב מטבוחה חריף, שידכתי למטבוחה קציצות צלויות/מטוגנות (עם מעט שמן) וחצילים מטוגנים (החצילים בטיגון עמוק! הילד לא הסכים לשמוע על הגרסה האפויה של החצילים…).
אופציה דיאטטית:
אפשר בקלות לשים קוביות חציל אפויות בגריל ולחסוך את הקלוריות המיותרות לשומרי המשקל כמוני
(אתן את אופציה לחציל האפוי למטה).
יצא תבשיל משגע!, הכנתי גם אורז לבן למי שלא רצה חלה, נרשמה הצלחה! כל הטועמים נהנו מכל ביס,
לא להיבהל מאורך המתכון, השלבים מהירים וקלים להכנה, הבישול קצר, כי כל המרכיבים מוכנים מראש, מבטיחה לכם זה יוצא ממש טעים.
קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים.
חומרים רוטב עגבניות מטבוחה:
1 עגבנייה גדולה אדומה מקולפת מקליפה.
2 קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות
4 כפות שמן
1 פלפל חריף חתוך לטבעות (אפשר פחות תלוי במידת החריפות שתרצו)
2 שיני שום מקולפות ופרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית סוכר
חצילים:
1 חציל גדול
שמן לטיגון עמוק
1/2 כפית מלח גס
חומרים לקציצות: 20 יחידות בינוניות
650 גרם בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול מגורד גס
2 כפות גדושות פירורי לחם /קמח מצה בפסח
1 חלמון ביצה (חלמון בלבד )
1/4 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק(עם הגבעולים)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט לקציצות
קורט כמון
קורט קינמון
להגשה : פטרוזיליה שטופה וקצוצה
קציצות אופן הכנה
אופן הכנה :
בקערה שמים את הבשר, בצל מגורד גס (עם הנוזלים), פטרוזיליה קצוצה, תבלינים, פירורי לחם 1 חלמון ביצה, לערבב היטב (עם היד) וליצור קציצות קבב בינוניות, נשמור במקרר עד להכנת הרוטב.
חצילים:
נקלף חלק מקליפת החציל נחתוך לקוביות גדולות 3X3 ס"מ (זה חשוב) נשים את קוביות החציל במסננת, נפזר על הקוביות מלח גס ונניח בצד (נשים צלחת מתחת למסננת שתקלוט את הנוזלים של החציל).
במחבת נשים 4 כפות שמן, 5 שיני שום פרוסות, נטגן כחצי דקה, נוסיף עגבנייה מקולפת וחתוכה, 2 קופסאות עגבניות משומרות חתוכות דק, פלפל חריף חתוך לטבעות, פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר נערבב,
נכסה את המחבת ונבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מצטמצם ורוב הנוזלים מתאדים טועמים ומתקנים תיבול , מכבים את האש.
צליית הקבב:
בסיר טפלון עם 3 כפות שמן נטגן את קציצות הקבב עד להשחמה מ2 הצדדים, ונניח בצד.
טיגון החצילים:
ננגב וניבש היטב עם נייר סופג את הנולים מקוביות החצילים,
נחמם סיר קטן עם שמן לטיגון עמוק, נטגן את החצילים עד להשחמה (שיקבלו צבע יפה ),
נוציא לצלחת עם נייר סופג.
הרכבת הסיר:
נחמם את רוטב המטבוחה, נשים את קציצות הבשר המטוגנות ברוטב, נוסיף את קוביות החצילים המטוגנות מלמעלה, לא!! לערבב את הסיר, לכסות את הסיר ולבשל כ-5 דקות על אש נמוכה, לכבות את האש לפזר פטרוזיליה טרייה ולהגיש חם.
גרסת חציל אפוי:
נקלף חלק מקליפת החציל נחתוך לקוביות גדולות 3X3 ס"מ (זה חשוב) נשים את קוביות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נפזר מלח, ו-3 כפות שמן על החצילים (אפשר 2 כפות )
נכניס לתנור במצב גריל בחום 200 מעלות, כ-15 דקות או עד שהחצילים שחומים נערבב ונאפה עד שהצד השני שחום, נוציא מהתנור.
למתכוני קציצות נוספים
2 תגובות
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
דפנה. אין עלייך. המתכונים שלך פשוטים וןטעימים. מנסיון. המשיכי ליידע אותנו. חג שמח.