היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות ברוטב עם שעועית לבנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות ברוטב עם שעועית לבנה

תבשיל טעים וסמיך של קציצות ברוטב חרפרף עם שעועית לבנה, מנה קלה קלה להכנה אני אישית אוהבת לטבול לחם טרי ברוטב ולהתענג על כל ביס, קובי נהנה לאכול עם אורז לבן, כזה שסופג את כל הרוטב החרפרף, מנה משביע ומנחמת בטעם של בית.

קציצות ברוטב עם שעועית לבנה:

חומרים:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון

חומרים לרוטב:
2 כוסות שעועית לבנה (שהשרנו בהרבה מים יום לפני ההכנה) או שעועית לבנה סנפרוסט
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שן שום גדולה חתוכה לפרוסות
1/4 כוס שמן
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 קופסה עגבניות חתוכות (400 גרם) 
1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לטבעות
1 כף מלח (להוסיף במידת הצורך)
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר

רוטב אופן הכנה:
בסיר סוטאז' 30 ס"מ נשים 1/4 כוס שמן, בצל קצוץ, נטגן מעט עד לשקיפות, נוסיף פלפל חריף,1 כף רסק, שום חתוך לפרוסות, עגבניות חתוכות מקופסה, נמשיך לטגן כחצי דקה,

נשטוף ונסנן את השעועית שהשרנו, להוסיף את השעועית לסיר, לערבב מעט לתבל עם 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור,  כפית שטוחה סוכר וכפית מלח, 
להוסיף מים רותחים עד 1/2 גובה הסיר, לבשל על אש בינונית 3/4 שעה לפחות, או עד שהשעועית רכה והרוטב מסמיך, להוסיף מים במהלך הבישול לפי מידת הצורך,

בזמן שהשעועית מתבשלת ברוטב נכין את קציצות הבשר,

בקערה נשים: בשר טחון, בצל מגורד גס (כולל הנוזלים) חופן פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות פירורי לחם, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה, ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג, ולהניח במקרר עד שהרוטב מוכן,

ברגע שהשעועית רכה והרוטב הסמיך מעט, נטעם ונתקן תיבול, נוסיף את הקציצות כשהרוטב מבעבע,
נפזר רוטב על הקציצות ונבשל עוד 1/2 שעה על אש בינונית ומכסה סגור, נפזר פטרוזיליה קצוצה,
להגיש חם עם לחם טרי או אורז לבן.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן