היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קציצות ברוטב עגבניות שום ונענע

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות ברוטב עגבניות שום ונענע, אחד התבשילים שאני מאוד אוהבת, מאכל עירקי שנקרא "שומייה" או "ת'ומייה", מדובר בתבשיל עם המון שום טרי (אפשר גם יבש), נענע, עגבניות וקציצות בשר רכות, כל הטוב הזה שוחה ברוטב חמוץ מתוק, אני משלבת בשר בקר ופרגיות והקציצות יוצאות עסיסיות וטעימות, הרוטב אדום סמיך ועשיר לאכול עם אורז לבן חם זה מעדן…

קציצות ברוטב עגבניות שום ונענע

חומרים לקציצות:
400 גרם בשר בקר טחון
300 גרם פרגית טחונה
1 בצל גדול מגורד
2 כפות פירורי לחם/ קמח מצה בפסח
1/4 חבילה נענע
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט קציצות
1/2 כפית פלפל שחור

חומרים לרוטב:
1 עגבנייה גדולה אדומה מקולפת וחתוכה לקוביות
2 ראשי שום טריים, פרוסים לפרוסות
3/4 חבילה נענע טרייה.( עלים בלבד) וקצוצה
1 בצל גדול קצוץ קטן
2 כפות סוכר
1.1/2 לימון
2 כפות רסק
1 כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
2 כפות שמן

רוטב אופן הכנה:
בסיר נשים 2 כפות שמן, נטגן מעט על אש גבוהה את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, נוסיף את קוביות העגבנייה, נטגן מעט, נוסיף את פרוסות שום הטרי, רסק ונטגן כחצי דקה , נמלא כ- 2 ליטר מים רותחים , נוסיף את הנענע הקצוצה (נשאיר חופן נענע קצוצה לסוף), מיץ מלימון וחצי, פפריקה מתוקה, מלח, סוכר, פפריקה חריפה, נביא לרתיחה ונבשל כ-10 דקות על להבה גבוהה, ננמיך את האש ונבשל עוד 15 דקות, לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול התבשיל צריך להיות חמוץ מתוק,

נכין את הקציצות:
בקערה נשים בשר בקר טחון, פרגית טחונה, בצל מגורד, 2 כפות קמח מצה, נענע שטופה וקצוצה, מלח, בהרט, פלפל שחור, נערבב היטב וניצור כדורים קטנים, נגביר את האש של הרוטב ונוסיף את כדורי הבשר , נבשל שוב 10 דקות על אש גבוהה, ועוד 20 דקות על אש נמוכה, עם מכסה סגור, התבשיל מוכן כשהרוטב סמיך, להוסיף את חופן הנענע ששמרנו ולכבות את האש,  להגיש עם אורז לבן ליד ולהתענג.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן