קנלוני גבינות ברוטב שמנת פטריות
קנלוני במילוי גבינות ברוטב פטריות ושמנת טעים וקל קל להכנה , עדיף לאפות סמוך להגשה, ולהגיש מהתנור לשולחן, מבעבע וריחני איזה כיף שאפשר להכין מראש את שלבי ההכנה: את המילוי לערבב ולשמור בשקית זילוף, מכינים מראש את הרוטב ושומרים בכלי סגור, כל מה שנשאר זה למלא את הקנלוני (עם שקית הזילוף זה ממש מהיר), לפזר רוטב על גבי כל הקנלוני, לפזר גבינות בצורה אחידה ולתנור תתכוננו להתמכר…. .
קנלוני גבינות ברוטב שמנת פטריות
חומרים ל- 19 יחידות:
1 חבילה קנלוני
2 מכלים שמנת חמוצה 27% (סה"כ 400 גרם)
250 גרם גבינה מלוחה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
רוטב :
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1.1/2 כוסות חלב
1 שן שום
25 גרם חמאה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח כמהין (ממש מוסיף אם אין רגיל)
2 כפיות קורנפלור + 2 כפיות מים קרים
2 חבילות פטריות שמפיניון טריות
30 גרם פרמז'ן
50 גרם גבינה צהובה
1 שקית זילוף
רוטב אופן הכנה,
במחבת גדולה שמים חמאה , שום ופטריות חתוכות לפרוסות, מטגנים מעט, מוסיפים שמנת מתוקה, חלב, מלח כמהין (אם אין אז רגיל ), 1/4 כפית אגוז מוסקט, מבשלים עד לסף רתיחה, בצלוחית קטנה מערבבים 2 כפיות קורנפלור + 2 כפיות מים קרים, לבלילה חלקה, מוסיפים לשמנת ומקררים.
מילוי:
שמים בקערה, 2 מכלי שמנת חמוצה (סה"כ 400 גרם), 250 גרם גבינה מלוחה, 200 גרם גבינה צהובה מגורדת, 1 ביצה מערבבים עם כף עד שהמילוי אחיד מכניסים לשקית זילוף גדולה ושומרים במקרר עד להרכבה.
אופן הכנה:
מחממים תנור 180 מעלות ,
בכלי/תבנית לתנור שמים מעט מרוטב הפטריות , ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית הזילוף , מניחים את הקנלוני הממולא על תבנית האפייה עם מעט הרוטב, מסדרים אחד ליד השני, מפזרים את רוטב הפטריות, גבינה צהובה מגורדת, ופרמז'ן מגורד ואופים כ-3/4 שעה או עד שהקנלוני מזהיב ומבעבע מגישים לשולחן ומתענגים.
***הכנתי בשתי תבניות, אני אוהבת שהקנלוני בשכבה אחת .
מתכוני פסטה נוספים: