היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קישואים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קישואים ממולאים

תבשיל של קישואים במילוי בורגול ובשר מתכון של אמא מרגו היקרה שלי.

מידי פעם בשבתות אני קמה מוקדם, כל הבית ישן הילדים חזרו מבילוי עד אור הבוקר, קובי מרשה לעצמו לתפוס עוד שעות שינה חסרות ואני מוצאת את עצמי נוסעת להורים להתפנק קצת לבד,  בשקט של שבת בבוקר זמן איכות מתבקש (אחרי שכולם היו אתמול בארוחת שישי טעימה ורועשת).

ברוב הביקורים האלה יוצא שאני אוכלת צהרים בשעה מאוד מוקדמת…, אני לא מצליחה להתאפק עד הצהריים (בכל זאת האוכל של אמא הכי טעים…) זה מה שקרה עם התבשיל הזה , טעמתי התאהבתי ואני כאן לתת לכם מתכון משגע וטעים.

אפשר לטבען את המתכון ובמקום בשר להשתמש בעדשים שחורות שהשרנו במים רותחים ל- שעה לסנן  היטב ולהוסיף למילוי במקום הבשר.

קישואים ממולאים :

חומרים: סיר סוטאז' קוטר 30 

10 קישואים בינוניים טריים
1 כוס בורגול גס (נפח 200 מ"ל)
400 גרם בשר טחון (או 3/4 כוס עדשים שחורות )
חופן פטרוזיליה שטוף וקצוץ
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות שמן 
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום   
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל שחור
 
אופן הכנה מלית:
נשים את הבורגול בקערה ונכסה במים נניח בצד ל-10 דקות לאחר מכן נסנן את הבורגול מהמים ,
 
בקערה נשים : בשר טחון, בצל קצוץ דק, חופן פטרוזיליה קצוצה, 1 כף שמן ובורגול מסונן,  נוסיף 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ו1/4 כפית ראס אל חנות, נערבב היטב לתערובת אחידה.
 
בסיר רחב נשים 2 כפות שמן.

נרחץ את הקישואים נחתוך את קצוות הקישואים (אני לא מקלפת את הקליפה, נרוקן את הקישואים, את בשר הקישואים לשים בסיר, זה ישמש כחלק מהרוטב.

לאחר שרוקנו את כל הקישואים , נפזר בסיר (על תוכן הקישואים) 1/2 כפית כורכום, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פלפל שחור ו- 1/2 כפית מלח.



נמלא את הקישואים בתערובת הבורגול והבשר ,

נסדר את הקישואים הממולאים על מצע התבלינים ובשר הקישואים, במידה ונישאר מילוי , ליצור קציצות ולהניח בסיר בין הקישואים.

נמלא את הסיר במים רותחים עד לגובה הקישואים, נבשל כ-10 דקות על אש בינונית גבוהה.

נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, נכסה את הסיר במכסה ונבשל כ-1/2 שעה על אש נמוכה, עד שהקישואים רכים ולא נשארים כמעט נוזלים בסיר , מידי פעם במהלך הבישול מפזרים רוטב מהסיר על הקישואים בסיום הבישול לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש חם.

 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן