קינוח קדאיף, תדמיינו את זה קינוחי כוסות אלגנטים של קדאיף קריספי, קצפת וניל עדינה בניחוח מי ורדים ולפינלה עוד שערות קדאיף פיסטוקים קראנצ'ים חתוכים גס ורוטב מלבי, שילוב מרקמים וטעמים מנצח!!
אני מאוד אוהבת מי ורדים, שימו לב שאתם משתמשים במי ורדים ולא תמצית ורדים..
הניחוח והטעם העדין של מי הוורדים נפלא בעיניי, הוא משתלב מצוין עם שערות הקדאיף.
מכינים את כל החומרים מראש ומרכיבים ממש סמוך להגשה, אטריות הקדאיף נשארות קריספיות וטעימות, אני מכינה אותן יום לפני ושומרת במיכל סגור במקרר .
הרכבת הקינוח לוקחת ממש מספר דקות, מבטיחה לכם שתקבלו המון מחמאות.
הרכבת הקינוח לוקחת ממש מספר דקות, מבטיחה לכם שתקבלו המון מחמאות.
השתמשתי בצנטר רוסי (זה השם שלו ) הוא מזלף בצורה מדהימה, אפשר להשתמש בכל צנטר אחר שתבחרו), קל להכנה אמרתי ?
קינוח קדאיף :
כמות ל-12 קינוחים אישיים
250 גרם שערות קדאיף מופשרת
50 גרם חמאה מומסת
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כפית מי ורדים ( לא תמצית !! )
1/2 כוס חלב
1 כפית מי ורדים ( לא תמצית !! )
1 שקית זילוף
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית מי ורדים (לא תמצית )
100 גרם פיסטוקים קלויים מלוחים (ללא קליפה) קצוצים גס.
סירופ מלבי מוכן (לקנות סירופ עם צבעי מאכל טבעיים )
אפשר להכין סירופ ביתי אתן מתכון בסוף.
אופן הכנה:
נכין סירופ סוכר:
בקלחת נחמם מים וסוכר עד לרתיחה נוסיף כף מיץ לימון טרי ונבשל 5 דקות נוספות נוריד מהאש , נוסיף מי ורדים ונניח לקירור
אופן הכנה קדאיף:
נחמם תנור ל- 180 מעלות.
נרפד תבנית של התנור בנייר אפייה, נפזר/נחתוך ידנית את שערות הקדאיף על המגש,
נפזר חמאה מומסת, נערבב מעט עם הידיים עד שהחמאה תצפה את כל שערות הקדאיף,
לשטח לשכבה אחת, נאפה כ- 20 דקות או עד להזהבה של כל שערות הקדאיף,
לערבב מידי פעם כיוון שהשכבה העליונה והקצוות נאפים מהר יותר, ברגע שכל הקדאיף זהוב/שחום,נוציא מהתנור, נפזר כ- 3/4 מכמות הסירופ הקר על שיערות הקדאיף החמות, נערבב מעט (זהירות חם) ונניח לקירור נשמור את יתרת הסירופ להגשה.
אפשר להכין את אטריות הקדאיף יום קודם ולשמור במקרר, הקריספיות נשמרת, לפני ההגשה נשים עוד סירופ ונערבב מעט.
אופן הכנת הקרם ביום ההגשה:
להקציף במיקסר 2 שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב,כפית מי ורדים ו-3 כפות אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב, להעביר לשקית זילוף עם הצנטר ולשמור במקרר.
הרכבת המנה ביום ההגשה :
בכוס נניח כף גדושה שערות קדאיף (לוודה שיש מספיק סירופ אם אין להוסיף) נזלף קרם וניל, נפזר עוד שערות קדאיף, נפזר כף פיסטוקים קצוצים קצת רוטב מלבי ונגיש.
*** אפשר להוסיף לקרם לאחר שמקציפים 3 כפות של גבינה לבנה 9% עם 1 כפית סוכר ו1 כף אינסטנט פודינג וניל.

סירופ מלבי ביתי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כפית מיץ לימון טרי
טיפת צבע מאכל אדום טבעי
1 כפית מי ורדים
אופן הכנה:
בקלחת נחמם מים וסוכר עד לרתיחה נוסיף כפית לימון ונבשל 5 דקות נוספות נוריד מהאש , נוסיף מי ורדים, צבע מאכל אדום טבעי ונניח לקירור.
2 תגובות
ניתן להפוך לפרווה?
אפשר בהחלט אם אין לכם בעיה עם שמנת מתוקה צמחית אז להחליף את השמנת מתוקה לצמחית ואת החלב לקרם קוקוס 🙂