היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קובות לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קובות לפסח

קובות לפסח, אצלנו קוראים להן קובבות של פסח, אנחנו מחכים לקובה המטוגנת הזו כל השנה, הם חלק מהמאכלים הקבועים של החג,כמו קציצות פרסה, קציצות קישואים מטוגנות, אפיו (תבשיל ירקות טורקי), סלטים מרוקאים בשלל גוונים וטעמים, את כל הטוב הזה אני אוכלת אצל אמא שלי בחג, מתכונים מסורתיים משפחתיים,

השנה בגלל הקורונה נמנע מאיתנו כל הטוב הזה, קיבלנו משלוח של סלטים לטעימה, כי אין על האוכל של אמא וכמה שנכין טעים או מדויק זה אף פעם לא יוצא אותו דבר…

אופק הבת שלי החליטה שהשנה אנחנו מכינות את הקובבות, עשינו זאת בליווי צ'ט טלפוני עם סבתוש, אני בתפקיד הסו שף 😉, אין ספק שנהננו מכל רגע.

אתם לא יודעים להכין את קובות לפסח? הכנתי סרטון מלא להכנת הצורה של הקובות, זה קל ופשוט אחרי שמבינים את הרעיון.

מאחלת לנו שהקורונה שפרצה לחיינו תחלוף במהרה ותשאיר לנו רק זיכרונות טובים וטעימים המון בריאות חברס' וחג שמח. 

הרבה שואלים אותי לגבי הקפאה, אז ככה מניסיון אין אפשרות להקפיא את הקובות כשהן לא מטוגנות, הן מתפרקות לאחר ההפשרה,
אפשר להכין (לקבב ) את הקובות יום לפני הטיגון, לשמור במקרר, על גבי מגש מכוסה עם רווחים בין קובה לקובה
ולמחרת לטגן.

אפשר לטגן את הקובות ולחמם בתנור סמוך להגשה.

לא ניסיתי לאפות בתנור אני מכינה אותם פעם בשנה ובא לי להתפנק עם כל הקלוריות….

קובות לפסח :

חומרים ל- 28 קובבות
חומרים למילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון טרי

1/4 כוס צנוברים(לא חובה)

2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

חומרים לבצק:

1.2 ק"ג פירה מתפוח אדמה

(עשוי כ-5 תפוחי אדמה גדולים לבנים)

4 ביצים L

2.1/2 כוסות קמח מצה

1/2 פלפל שחור

1 כפית מלח
1/2 ליטר שמן לטיגון.

אופן הכנה:

נרחץ היטב את תפוחי האדמה עם קליפתם, נבשל את תפוחי האדמה (לא מקלפים את הקליפה) במים,

עד לריכוך מלא (ממש ממש רכים) נניח בצד לקירור מוחלט.

מילוי אופן הכנה:

בסיר/מחבת טפלון נשים 2 כפות שמן, נוסיף צנוברים ונטגן עד להזהבה, נוציא את הצנוברים מהמחבת לצלוחית ונשים בצד,

נוסיף בצל למחבת ונטגן עד להזהבה, נוסיף בשר טחון, נטגן עד שהבשר מחליף את צבעו ואין יותר נוזלים במחבת (רואים רק את השמן) נתבל במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, נוסיף את הצנוברים, נערבב נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך נניח בצד לקירור.


אופן הכנת בצק:

נקלף את תפוחי האדמה, נמעך היטב לפירה חלק, נוסיף קמח מצה, מלח ופלפל שחור נערבב היטב נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, רק אז נוסיף 4 ביצים שלמות, נלוש עד לקבלת בצק אחיד שאינו נדבק (לערבב עם כפפה בהתחלה ולבדוק את מוכנות הבצק עם יד נקייה מבצק, רק בצורה כזו נדע אם הוא מוכן) במידת הצורך מוסיפים עוד טיפה קמח מצה.

הכנת הקובות:

מניחים צלוחית קטנה עם שמן לשימון הידיים,
לוקחים חתיכת בצק קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג (גודל הקובה נתון לשיקולכם), מגלגלים לכדור בידיים משומנות, יוצרים גומה בכדור ומרחיבים אותה עם האצבעות יוצרים חור, ממלאים את החור בכפית בשר או כמה שנכנס, סוגרים את הפתח שנוצר עם הבצק, ומעצבים לצורת קובה, הכל מצולם בסרטון …
מניחים את הקובות על מגש משומן מעט, כך מכינים את כל הקובות,

טיגון קובות:

מחממים סיר טפלון בקוטר 24, מוסיפים 1/2 ליטר שמן חמניות/תירס/קנולה, ברגע שהשמן חם, מטגנים את הקובבות עד להשחמה מצד אחד, הופכים לצד השני ומטגנים עד שכל הקובבה מקבלת צבע שחום יפה מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים חם ❤❤

סרטון הכנה קובה לפסח



שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

7 תגובות

  1. סיגל
    את נפלאה והמתכונים שלך נפלאים. ההסבר המלווה בהחלט נהיר ומזמן עשייה. המון תודה לך.
    נגה וינטראוב

  2. נראה טעים ומגרה, האם אפשר גם להרתיח במרק את הקורות או שזה רק לטיגון.
    ממרשם אחר קראתי שעושים את הקורות רק מתפוחי אדמה וקמח מצה אז הרתחתי את זה וזה צף למעלה יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן