היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

קובה סלק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה סלק, הקובות יוצאות עם צבע אדום כהה כמעט בורדו, הסוד שלי לקבלת צבע אדום יפהיפה מתחיל בסלק, אני קונה סלק רק לאחר שבדקתי שהוא ממש כהה מתחת לקליפה שלו, (אני מקלפת בעדינות חתיכה קטנה מהקליפה של הסלק ורואה).

לאחר מכן אני מבשלת את הסלק בכמה ווריאציות של חיתוך, ששומרות על הצבע האדום של המרק, הכל מפורט במתכון, אני מוסיפה כרפס עלים וגבעולים הוא מוסיף המון טעם למרק ומשתלב מצוין עם הסלק.  

אצלנו אוהבים להרגיש את מילוי הקובה כקציצה, לכן הבשר לא עובר טיגון או הכנה מוקדמת, 

מצרפת לכם סרטון הכנה של הקובות מבטיחה לכם זה לא מסובך.

רצוי להגיש את הקובה עם אורז לבן חם, ארוחת מעולה, ליום חורף קר

קובה סלק.

חומרים : כ- 20  קובות

1/2 ק"ג סולת
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים

חומרים למלית
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם,
1 בצל בינוני מגורד גס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה(תבליני פרג)
1 גבעול סלרי חתוך קטן

חומרים למרק:
5 סלקים גדולים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1/2 .1 לימון טרי
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כפית בהרט לקובה
3 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים גס

אופן הכנת המרק :
מקלפים את הסלק , חותכים 3 סלקים לחצאים ואת החצאים לפרוסות דקות, סלק אחד לחתוך לרבעים בלבד.

 את הסלק שנשאר מגרדים בפומפיה גסה לתוך קערה מוסיפים חצי כוס מים ושומרים בצד ( מוסיפים בהמשך).

בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה מוסיפים את הסלרי והסלקים שחתכנו לפרוסות ולרבעים (לא מוסיפים את הסלק המגורד).

מוסיפים מים עד כ-3/4 הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כ-1/4 שעה עם מכסה סגור, לאחר מכן מוסיפים מיץ מלימון אחד, 1 כף מלח 3 כפות סוכר וחצי כפית בהרט, מנמיכים את האש ומבשלים כ-1/2 שעה עם מכסה סגור,

לאחר חצי שעה טועמים ומתקנים תיבול המרק צריך להיות חמוץ מתוק.

אופן הכנת הקובות

בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקובות:
 בקערה שמים את הסולת ומוסיפים כפית שטוחה מלח מערבבים,

 מוסיפים כוס מים מערבבים ידנית  ומתחילים להוסיף את הכוס השנייה בהדרגה ולפי הצורך עד שמקבלים בצק שאינו יבש ולא נדבק לידיים (הבצק לח ) מניחים בצד ל10 דקות מערבבים שוב (הסולת סופגת את המים בזמן המנוחה) אם הבצק גמיש ולא יבש הוא מוכן, במידה וחסר נוזלים מוסיפים טיפה מים עד לקבלת מרקם נעים לעבודה.

בקערה שמים בשר טחון, בצל מגורד, 2 כפות פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, סלרי קצוץ, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית בהרת לקובה, 1/4 כפית פלפל שחור,
 לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג להניח בצלחת שטוחה בצד.

הרכבת הקובות:
מניחים קערית קטנה עם מים לידכם, מרטיבים את הידיים מעט, לוקחים חתיכה בגודל כדור פינג פונג מבצק הסולת
ומשטחים על היד(ראה צילום) מניחים כדור בשר על הבצק,

סוגרים את הבצק על כדור הבשר ומגלגלים לכדור,
מניחים על גבי צלחת רטובה מעט, (מכינים את כל הקובות בידיים רטובות),

כשכל הקובות מוכנות, מוסיפים אותם למרק הרותח אחת אחת, מוסיפים את הסלק המגורד ששמרנו בצד, מערבבים בעדינות, 

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה (מידי פעם מערבבים בעדינות) מגישים עם אורז לבן ומתענגים.


סרטון להכנת קובות

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן