
קובה סולת במרק חמוסטה, המרק חמצמץ, עשיר, סמיך וטעים, הקובות מתבשלות בתוך המרק מעטפת הבצק דקה ורכה, המילוי מתובל, ביחד מקבלים מנה מנצחת, כל ביס מתפוצץ בפה, קובה סולת הרבה יותר קלה להכנה מקובה חמוסטה מסורתית, אני אוהבת להכין קובות סולת ולבשל אותן במרקים בטעמים שונים, קובה במיה, קובה סלק ועכשיו גם במרק חמוסטה.

מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם שלי טעים שם.
מוזמנים לעקוב אחרי בטיק טוק מדליק שם .
מוזמנים לעקוב אחרי בפייסבוק שלי מחכה לכם שם.
הכנסו לערוץ היוטיוב שלי יש המון סרטונים שווים.
קובה סולת במרק חמוסטה
חומרים : כ- 20 קובות
כוס בנפח 200 מ"ל
1/2 ק"ג סולת
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים
חומרים למלית
1/2 ק"ג בשר בקר טחון קצת שומני
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם,
1 בצל בינוני מגורד גס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה(תבליני פרג)
1 גבעול סלרי חתוך קטן
חומרים למרק:
2 קישואים ירוקים
5 בצלים ירוקים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1/2 .1 לימון טרי
1 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כפית בהרט לקובה
2 עלי סלק שטופים
4 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים גס
1 כפית גדושה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנת המרק :
שוטפים את הקישואים חותכים וזורקים את הקצוות, חוצים כל קישוא לחצי (לאורך) וחותכים לחתיכות גסות,
קוצצים בצל לבן לקוביות בינוניות, שוטפים היטב את עלי הסלרי, עלי הסלק והבצל ירוק, קוצצים דק.
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה, מוסיפים את הקישואים, הסלרי, עלי הסלק והבצל ירוק, מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב,
מוסיפים מים עד כ-3/4 הסיר מביאים לרתיחה, מוסיפים 1 כף מלח, 1 כפית גדושה כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית סוכר, ומיץ מלימון וחצי, מערבבים ומבשלים כ-1/4 שעה עם מכסה סגור, לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול המרק צריך להיות חמוץ, מלוח, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות עם מכסה סגור,
.
אופן הכנת הקובות
בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקובות:
בקערה שמים את הסולת ומוסיפים כפית שטוחה מלח מערבבים,
מוסיפים כוס מים מערבבים ידנית ומתחילים להוסיף את הכוס השנייה בהדרגה ולפי הצורך עד שמקבלים בצק שאינו יבש ולא נדבק לידיים (הבצק לח ) מניחים בצד ל10 דקות מערבבים שוב (הסולת סופגת את המים בזמן המנוחה) אם הבצק גמיש ולא יבש הוא מוכן, במידה וחסר נוזלים מוסיפים טיפה מים עד לקבלת מרקם נעים לעבודה.
בקערה שמים בשר טחון, בצל מגורד, 2 כפות פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, סלרי קצוץ, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית בהרת לקובה, 1/4 כפית פלפל שחור,
לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג להניח בצלחת שטוחה בצד.
הרכבת הקובות:
מניחים קערית קטנה עם מים לידכם, מרטיבים את הידיים מעט, לוקחים חתיכה בגודל כדור פינג פונג מבצק הסולת
ומשטחים על היד, מניחים כדור בשר על הבצק,
סוגרים את הבצק על כדור הבשר ומגלגלים לכדור,
מניחים על גבי צלחת רטובה מעט, (מכינים את כל הקובות בידיים רטובות),
כשכל הקובות מוכנות, מוסיפים אותם למרק הרותח אחת אחת, מערבבים בעדינות,
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה (מידי פעם מערבבים בעדינות) מגישים עם אורז לבן ומתענגים.