קארי ירקות ופרגיות, חרפרף ומיוחד, בתוספת אורז עם קרם קוקוס זו חגיגה,
ממש מנה של מסעדה לדברי הטועמים, תבשיל מהיר וקל להכנה הוא לא הכי פוטוגני אבל טעים אש!,
אצלנו התמכרו ,החלק הכי "קשה " זה לחתוך את הירקות, חצי שעה הכנה וזה שלכם…
קארי ירקות ופרגיות
חומרים: (כוס בנפח 200 מ"ל )
500 גרם קוביות פרגית
2 קישואים טריים
2 גזרים
2 בצלים בינונים
1 חבילה פטריות שמפיניון טריות
2 כפות גדושות מחית קארי צהוב (קניתי של מזרח מערב)
400 מ״ל קרם קוקוס (פחית )
2 כוסות אורז יסמין (שטוף ומסונן)
6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
אופן הכנה:
נשטוף את הקישואים היטב נחתוך את הקצוות (אין צורך לקלף את הקליפה) חוצים את הקישואים לחצי לאורך הקישוא ואז לפרוסות לא עבות ולא דקות, מקלפים את הגזר, חוצים לאורך וחותכים לפרוסות,
נקלף את הבצל נחתוך לחצי ואז לפרוסות, נפרוס את הפטריות לפרוסות (אני לא שוטפת את הפטריות )
נשים את כל הירקות על צלחת שטוחה.
נשטוף היטב את קוביות הפרגית נסנן ונייבש, נפזר על הפרגיות חצי כפית מלח, וחצי כפית פלפל גרוס.
נחמם על אש גבוהה סיר סוטאז' טפלון (זה חשוב) כשהמחבת חמה נוסיף 2 כפות שמן זית,
נוסיף את הפרגיות בשכבה אחת (ללא הנוזלים) נצלה עד להשחמה מצד אחד ונהפוך לצד השני,
נצלה את הפרגיות עד שכל הנוזלים מתאדים, נוסיף את הירקות (הבצל, הגזר, הקישוא והפטריות החתוכות מערבבים מעט, צולים כחצי דקה,
מוסיפים 2 כפות גדושות מחית קארי צהוב, מערבבים מעט שהתבלינים יתחממו מעט,
מוסיפים 1.5 כוסות קרם קוקוס (300 מ"ל) (נשמור את היתרה לאורז) נוסיף עוד 1.5 כוסות מים רותחים,
נערבב מעט וניתן לתבשיל להתבשל כ- 5 דקות עד שהרוטב מסמיך, טועמים וממליחים לפי הצורך,
נפזר כוסברה קצוצה ושטופה ונכבה את התבשיל.
אופן הכנת האורז:
נחמם אש בינונית סיר טפלון קוטר 24, נוסיף 4 כפות שמן זית, נוסיף 2 כוסות אורז, נטגן מעט עד שכל האורז מצופה שבמן זית, נוסיף חצי כוס קרם קוקוס 100 מ"ל , ועוד 3 וחצי כוסות מים רותחים (350 מ"ל )
1 כפית מלח, נערבב, נכסה את הסיר וננמיך את האש, אחרי 10 דקות אני מערבבת עם מזלג בעדינות,
נמשיך לבשל עוד 10 דקות, נכבה את האש ונשאיר את האורז על הגז עוד 10 דקות ( מכוסה עם מכסה).
אופן הגשה:
בצלחת עמוקה נשים אורז, נמזוג את תבשיל הקארי ליד עם רוטב ונתענג על כל ביס.