
פרלינים שוקולד דובאי הם קטנים, ממזרים וממכרים! מזהירה מראש אי אפשר להסתפק באחד.. הייתי חייבת לנסות את הטרנד וזה יצא מושלם השתמשתי במחית פיסטוק ביתית, הצבע שלה שונה מהמחית הקנויה הוא ירוק כהה, אבל! מתקבלת מחית פיסטוק טעימה ואיכותית עם טעמים מרוכזים של פיסטוק.
השוקולד במתכון לא עובר טמפרור לכן אני שומרת את הפרלינים המוכנים במקרר או במקפיא ומוציאה 5 דקות לפני ההגשה,

פרלינים שוקולד דובאי:
חומרים ל- 45 יחידות קטנות:
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן או שוקולד בטעם קרמל
3 כפות גדושות מחית פיסטוק (קנויה או ביתית המתכון למטה)
150 גרם שיערות קדאיף
50 גרם חמאה
3 יחידות תבניות קטנות מסיליקון לפרלינים (בכל תבנית 15 יחידות)
1 שקית זילוף
אופן הכנה:
לחמם תנור לחום 170 מעלות טורבו.
בסיר שמתאים לתנור נשים 150 גרם שיערות קדאיף (אין צורך לחתוך את הקדאיף) ו-50 גרם חמאה חתוכה לקוביות, נכניס לתנור ונאפה עד להשחמה, לערבב מידי פעם במהלך האפייה (החלק העליון משחים מהר)
עד שמתקבל קדאיף קריספי ושזוף בצורה אחידה.
בזמן שהקדאיף בתנור נחתוך 100 גרם שוקולד חלב לקוביות של 1/1 ס"מ ונפזר באופן שווה בתבניות הפרלינים, נניח בצד.
בקערית שמתאימה לתנור נשים 100 גרם שוקולד לבן, (או שוקולד לבן קרמל)
בקערית נוספת נשים 100 גרם שוקולד חלב
ברגע שהקדאיף מוכן, נכבה את התנור,
נכניס את תבניות הפרלינים עם קוביות השוקולד לתנור המכובה,
נכניס את קערית השוקולד הלבן,
ואת קערית השוקולד חלב.
נמתין כ-5 דקות או יותר במידת הצורך עד להמסה.
נוציא מהתנור את קערית השוקולד הלבן ונערבב עד לקבלת רוטב שוקולד לבן אחיד,
נוסיף את השוקולד הלבן המומס לקדאיף האפוי עם 3 כפות גדושות של ממרח פיסטוק נערבב עד לקבלת תערובת אחידה (וטעימההה ).
נערבב את השוקולד חלב בקערית למרקם חלק נעביר לשקית זילוף.
נוציא מהתנור את תבניות הפרלינים ובעזרת קיסם/ ידית של כפית, נערבב מעט עד שהמרקם יהיה חלק בכל הפרלינים, "דופקים" את התבנית על השיש 3 פעמים על מנת להמנע מבועות בשוקולד,
נכניס למקפיא לצינון של 5 דקות.
נוציא את תבניות הפרלינים מהמקפיא ונמלא את השקעים בתערובת הקדאיף כמעט עד הסוף (עם 2 כפיות זה הולך בקלות ולא מלכלך) נהדק את הקדאיף עם הכפית לשקעים.
נזלף שוקולד חלב מומס (עם שקית זילוף) לכיסוי תערובת הקדאיף ונכניס למקפיא ל- 10 דקות,
נחלץ את הפרלינים מהתבניות ונשמור בקופסה סגורה במקרר או במקפיא, נוציא 5 דקות לפני ההגשה תהנו…
מחית פיסטוק ביתית
חומרים:
500 גרם פיסטוקים שלמים עם הקליפה קלויים רצוי מהזן הירוק (מלוחים)
2 כפות שמן (שמתי שמן זית אפשר גם רגיל)
אופן הכנה:
נקלף את הפיסטוקים,
נכניס את הפיסטוקים למג'ימיקס חזק (הכנתי בשייקר של נינג'ה)
ונטחן עד לקבלת מחית פיסטוק זה לוקח קצת זמן לא להתייאש
נוסיף 2 כפות שמן ונערבב עד למרקם של מחית.
לשמור בצנצנת זכוכית (מעוקרת – שעברה הרתחה)