היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פסטייה מרוקאית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פסטייה מרוקאית

פסטייה מרוקאית, זה מאפה של עלי פילו ממולאים בבשר ו/או פרגיות בתוספת של פירות יבשים שמוסיפים מתקתקות ועסיסיות למנה, הבצק קריספי ומתפצפץ בפה, המילוי עשיר ומתובל, הפסטייה חגיגית טעימה מיוחדת ויפה להגשה,

מאפה חובה על שולחן החג שלנו, זו מסורת, בכל שנה הוא מככב בצורה חדשה ומדליקה,

בזמן ההגשה אפשר לפדר את המאפה במעט אבקת סוכר וקינמון, אני אישית אוכלת עם מעט דבש/סילאן וטחינה גולמית, כל ביס חגיגה, מנה נהדרת לשנה טובה ומתוקה.

הכנתי לכם סרטון הדגמה להכנת הצורה למטה …

תשמחו לדעת שאפשר להכין את המאפה מראש ללא אפייה, לשמור במקפיא ארוז היטב וביום ההגשה רק לאפות (ישר מהמקפיא אין צורך להפשיר ) להגיש חם חם ולהתענג על כל ביס …

פסטייה מרוקאית

חומרים 12 יחידות
2 חבילות עלי פילו 
1 בצל גדול  מאוד!!
500 גרם בשר בקר טרי טחון (קצת שומני) 
3 יחידות סטייק פרגית 
4 כפות שמן
1/2 חבילה כוסברה (רחוצה וקצוצה)
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים 
1/3 כוס צנוברים
1/2 כוס מקלות שקדים
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
3/4 כוס שמן להברשת הדפים.

לקישוט:
חופן שומשום שחור/שומשום לבן
חופן קצח

להגשה:
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן /דבש

אופן הכנת המילוי :
מבשלים בסיר קטן 3 יחידות סטייק פרגית עם מים ו-1/2 כפית מלח (אפשר להוסיף ירקות כמו גזר בצל כרפס ולהשתמש בנוזל שנוצר כציר) כ-10 דקות או עד שהפרגיות מתבשלות להוציא מהנוזלים ולקרר

בסיר נשים 4 כפות שמן ובצל קצוץ, נטגן את הבצל עד להזהבה, 

נוסיף בשר טחון נערבב ונטגן עד שהבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים,

חותכים את הפרגיות לרצועות דקות (אפשר ידנית היא מתפרקת בקלות). נוסיף לסיר עם הבשר נערבב מעט,

 נוסיף תבלינים: 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, נערבב מעט.

בתוך הסיר נפנה מקום לטיגון השקדים והפירות יבשים (נזיז את הבשר והפרגיותהצידה וניצור שטח לטיגון), נוסיף חמוציות, צימוקים מקלות שקדים וצנוברים נטגן מעט עד להזהבה, (חסכתי לכם כלים) ונערבב עם הבשר נכבה את האש ונניח בצד לקירור,

כשהמילוי קר, נוסיף 1/2 חבילה כוסברה רחוצה וקצוצה, נערבב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.

אופן הכנת הצורה :

על נייר אפייה נניח דף פילו, נשמן היטב את דף הפילו עם מברשת, נניח על הדף המשומן דף פילו נוסף ונשמן גם אותו,

נשים 2 כפות גדושות מהמילוי באמצע דף הפילו,
נרים את כל קצבות דף הפילו (כמו שיוצרים שקית) לא לדאוג אם הפילו נקרע זה מסתדר לא רואים כלום והפילו יכסה הכל, נחזיק את המלית עם בצק הפילו ונסובב בעדינות 2 סיבובים (נוצרה לנו שקית מסובבת) נעביר את כל קצוות דף הפילו לתחתית המאפה וכך יצרנו פרח. ראו בסרטון שצירפתי

מברישים את המאפה במעט שמן ומניחים בתבנית, לאחר שהכנו את כל המאפים מפזרים שומשום וקצח,
(אם מכינים מראש זה הזמן להקפיא ).

מכניסים לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להשחמה, מוצאים.

אפשר להגיש את הפסטיות כמו שהן או להגיש עם טחינה וסילאן

על צלחת הגשה מזלפים טחינה גולמית וסילאן, ומעל את המאפים ומגישים לשולחן.

במידה ונשארו לכם מאפים שומרים במקרר, רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן ולא במיקרוגל 😍
**במידה ומקפאים מפרידים בין מאפה למאפה עם נייר אפייה ***

סרטון להכנת הצורה

מאפה פילו ובשר

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

7 תגובות

  1. נראה יאמי .בתוכנית להכין לראש השנה.
    האם ניתן לכין בשבת ,להקפיא ולהוציא בערב חג.

    1. היי מזל,
      תודה רבה רבה,
      אפשר להכין ולהקפיא לא אפוי
      וביום ההגשה לאפות ולהגיש (אין צורך להפשיר את הפסטיה .
      חג שמח ושנה טובה

  2. רק רצינו לספר… שהכנו את המנה לערב החג, והיא גנבה את ההצגה בשולחן החג. כולם שיבחו ונהנו!! תודה על המתכון והסרטון שצילמת ממש הסביר את הטכניקה בסגירה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן