
פסטה ברוטב שמנת פסטו, בתוספת פרמז'ן יש יותר טעים מזה ? פסטה זו הפחממה המועדפת עלי, האמת גם אופק הבת שלי שותפה לאהבה הזו
אנחנו אוהבות אותה בכל צורה סוג או מרקם, עם רוטב ואפילו בלי, אין לנו בעייה לזלול פסטה לבנה, טיפה שמן זית, מלח ואנחנו מסודרת.
פסטה אוכלים רק חמה וטריה כזו שהכנתם עכשיו, לוהטת מהסיר לצלחת , הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא ההפך, במידה ויש לכם פסטה שלא נאכלה
לא לזרוק אפשר להכין פשטידת פסטה טעימה עם אין ספור תוספות שאוהבים, עם פסטה השמיים הם הגבול….
פסטה ברוטב שמנת פסטו
חומרים :
1 חבילה פסטה 500 גרם (לבחירתכם)
1 שן שום קטנה
2 כפות רוטב פסטו (יש מתכון בסוף )
25 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
1 כפית גדושה קורנפלור
1.1/4 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
100 גרם גבינות קוואטרו פורמאג'נו גד
50 גרם פרמז'ן
צנוברים לקישוט (לא חובה)
הכנת פסטה:
לבשל את הפסטה במים רותחים ו-1 כף מלח לפי הוראות היצרן, בזמן שהפסטה מתבשלת נכין את הרוטב..
אופן הכנה רוטב:
לשים בסיר 25 גרם חמאה, שן שום שלמה לטגן כמה שניות, להוסיף כוס ורבע חלב, מיכל שמנת מתוקה, קורט אגוז מוסקט, 1/4 כפית מלח, 2 כפות רוטב פסטו איכותי, לערבב ולטעום תיבול במידה וחסר מלח להוסיף, לבשל על אש בינונית/נמוכה עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה,
לשים בכוס קטנה: 1 כפית גדושה קורנפלור, עם 1 כף מים קרים לערבב עד שאין גושים, להוסיף לתערובת השמנת תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך להוסיף גבינות קוואטרו פורמאג'נו (תערובת 4 גבינות של גד)לערבב לטעום ולשפר תיבול.
פסטו ביתי אפשר להכין מראש:
3 כוסות עלי בזיליקום שטופים (ללא גבעולים), 1 כפית לימון, 1/4 כפית מלח, 6 חצאי אגוזי מלך או 1/4 כוס צנוברים, 3 שיני שום, 1/4 כוס שמן זית.
לטחון את הכל במג'ימיקס או בלנדר מוט, עד לקבלת מחית.
להעביר לצנצנת מעוכרת (הרתחנו במים רותחים) לזלף עוד 2 כפות שמן זית לשמור במקרר ( אני מכינה את הרוטב פרווה ללא פרמז'ן)
