היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פסטה ברוטב שמן זית שום ועגבניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פסטה ברוטב שמן זית שום ועגבניות

פסטה על בסיס שמן זית ושום או בשמה האיטלקי אליו אוליו (אליו=שום, אוליו=שמן) .

פתרון נפלא וטעים כשצריך להכין פסטה פרווה, או ללא מוצרי חלב לרגישים שבנינו,
גם רוטב הפסטו שלי לא מכיל גבינה (המתכון למטה ). 

שידכתי לשמן הזית והשום זיתי קלמטה, רוטב פסטו, עגבניות יבשות ועגבניות שרי, קיבלתי רוטב עסיסי וטעים, מה גם שהוא קל ומהיר להכנה, אפשר להכין את כל המרכיבים מראש בסיר (מבלי לטגן) וברגע האחרון לבשל את הפסטה ולהוסיף לרוטב, הריח שיש בבית משגע את בלוטות הרוק וקורא לכולם לשולחן, להגיש חם ולהתענג על כל ביס . 

 הוספתי פרמז'ן ובולגרית בהגשה ולפינלה פיזרתי צנוברים . 

פסטה ברוטב שמן זית שום ועגבניות :

חומרים:
400 גרם פסטה 

חומרים לרוטב: 
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
20 יחידות עגבניות שרי תמר (לחצות לחצי) 
1 ראש שום מקולף וחתוך לפרוסות 
צרור עלי בזיליקום חתוך גס
2 כפות גדושות פסטו איכותי (מתכון למטה)
1/2 כוס שמן זית 
3/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות 

תוספות טעימות :
1/2 כוס צנוברים 
50 גרם פרמז'ן לקישוט וטעם
100 גרם גבינה בולגרית 

אופן הכנה:

בסיר/מחבת גדולה (רצוי טפלון) נשים מעט שמן ונטגן את הצנוברים עד להזהבה , להוציא מהמחבת ולשמור בצד.

נכבה את האש, נוסיף למחבת את את כל חומרי הרוטב חוץ מגבינת הפרמז'ן והבולגרית, נמתין עד שהפסטה תיהיה מוכנה.

 
בסיר אחר נרתיח מים, נוסיף כף מלח נביא לרתיחה ונבשל את הפסטה (לפי הוראות יצרן) .

ברגע שהפסטה כמעט מוכנה, נטגן את את כל חומרי הרוטב כ-1 דקה.

נסנן את הפסטה,  נוסיף לרוטב, נערבב ממש בעדינות נטעם ונתקן תיבול (להוסיף מלח רק במידת הצורך קחו בחשבון שהזיתים מלוחים).

נעביר לצלחת הגשה יפה , נפזר פרמז'ן, גבינה בולגרית  צנוברים ונגיש.

פסטו ביתי אפשר להכין מראש: 
3 כוסות עלי בזיליקום שטופים (ללא גבעולים), 1 כפית לימון, 1/4 כפית מלח, 6 חצאי אגוזי מלך או 1/4 כוס צנוברים, 3 שיני שום, 1/4 כוס שמן זית.


לטחון את הכל במג'ימיקס או בלנדר מוט, עד לקבלת מחית.

להעביר לצנצנת מעוכרת (הרתחנו במים רותחים) לזלף עוד 2 כפות שמן זית לשמור במקרר.

טיפ חשוב: על מנת לשמור שהפסטו לא יתקלקל מהר, בעת השימוש רצוי להכניס לצנצנת כלים נקיים בלבד.


למתכוני פסטות

פסטה ברוטב שמנת פסטו

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן