היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק 

ממולאים שמנמנים, עסיסיים, טעימים, ברוטב חמוץ מתוק, שעוברים בישול ולפינלה נכנסים לתנור לשעה וחצי, מתקבל תבשיל משגע במרקם הורס!! עם טעמים מיוחדים.

האפייה בתנור תורמת לטעמים להיות יותר מרוכזים, הפעם הכנתי את הממולאים בסיר יציקת ברזל בציפוי אמייל, שאוגר חום ומבשל בצורה אחידה, כמובן שאפשר לבשל בכל סיר שנכנס לתנור.

סיר סוטאז' ברזל קוטר 31 ס"מ  

פלפלים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק

חומרים:
כ- 10 פלפלים בינוניים אדומים וצהובים
2 בצלים גדולים מאוד
1 בצל בינוני 

 חומרים למלית :
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 כפות שמן
2 עגבניות שרי
1 שן שום קטנה
2 כפות רסק גדושות
1 בצל גדול מגורד גס
1 כף לימון טרי
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1 כף רכז רימונים
3/4 חבילה נענע טרייה שטופה וקצוצה

לרוטב:
4 כוסות מים רותחים .
3 כפות רסק טבעי או כוס וחצי רוטב עגבנות איכותי 
1 כפית מלח 
1 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור 
4 כפות רכז רימונים
1 כף סוכר 
1/2 לימון 
1/4 חבילה נענע שטופה וקצוצה 


אופן הכנה:
בקערה/סיר שמים 2 בצלים גדולים שחתכנו בהם חתך לאורך הבצל עד לאמצע (לא עד הסוף), שופכים על הבצל מים רותחים עד לכיסוי מניחים ל-10 דקות לריכוך.

שוטפים את הפלפלים ומרוקנים גבעולים וגרעינים, אני "דוקרת" את הפלפלים עם סכין בשני צדדים על מנת ליצור פתח דק לכניסת נוזלים בזמן הבישול .
   
המילוי :
לשים אורז שטוף, בשר טחון, 2 כפות שמן, 3/4 חבילה נענע קצוצה , בצל מגורד גס, עגבניות שרי מגורדות, 2 כפות רסק , שום כתוש, 1 כפית סוכר, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה, 1 כף רכז רימונים  לערבב עם כף את חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב ידנית) .


 הרכבת הממולאים:

בסיר שמים 2 כפות שמן, ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז עד ל-3/4 גובה הפלפלים , את הבצל מפרידים לפרוסות מניחים באמצע קצת מהמלית וסוגרים (כמו שבלול) מסדרים את כל הירקות בסיר,
חותכים את הבצל הנוסף שלא חלטנו ,לרבעים ומסדרים בין הפלפלים והבצלים הממולאים (נותן המון טעם). 

בקערה שמים  את כל חומרי הרוטב:
4 כוסות מים רותחים, 3 כפות רסק עגבניות 1 כפית מלח גדושה,1 כף פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור, 
מיץ מ- 1/2 לימון, 4 כפות רכז רימונים, 1 כף סוכר, 1/4 חבילה נענע שטופה וקצוצה מערבבים וטועמים תיבול (הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק) במידת הצורך מוסיפים טעמים לאיזון,

מפזרים את הרוטב על הממולאים, מרתיחים את התבשיל כ-10 דקות עם מכסה סגור , מנמיכים את האש ומבשלים כ-3/4 שעה עם מכסה סגור, מדי פעם מוזגים עם כף מהרוטב בסיר על כל הממולאים. לאחר הבישול אני מכניסה את הסיר לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לשעה וחצי – שעתיים, להוציא להגיש לאכול ולהתענג על כל ביס .     

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. היי סיגל תודה רבה על מתכון נהדר! אצלנו זה כבר מזמן מנה מועדפת .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן