היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פיתה קלה על מחבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פיתה קלה על מחבת, קלה תרתי משמע כ- 100 קלוריות ליחידה וקלה להכנה, קטנה, טעימה בריאה ולא משמינה, כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין את הפיתות הקלות האלה, בשנים האחרונות אני לא יכולה לאכול לחם קל בגלל כל החומרים המשמרים שיש בו, עברתי לפיתות כוסמין, זה היה מתבקש להכין את הפיתות בהכנה ביתית, הן דלות בקלוריות בגלל שהן קטנות, מבחינתי זה מספק, אני ממלא בממרחים וירקות ומקבלת ארוחה משביע וטעימה,
לראות את הפיתות מתנפחות על המחבת זה קסם, חשוב לעבוד עם חום בינוני גבוהה ולהפוך את הפיתה מצד לצד על מנת שהקסם יקרה, הפיתה תתמלא באוויר ונקבל כיס מושלם.

מניסיון רצוי להשתמש במחבת שטוחה של קרפים ככה החום אחיד ויבטיח את התנפחות הפיתות, גם סיר גריל יהיה מצוין, עם מחבת רגיל זה פחות מוצלח (ניסיתי).

אפשר להכין כמה פיתות בו זמנית על מחבת רחבה מטפלון, לקיצור הזמנים.
הפיתות עוברות הקפאה מצוין אני מחממת במצנם את הפיתה הקפואה ומקבלת פיתה חמה וטרייה.

פיתה קלה על מחבת

חומרים ל 19 יחידות כ- 100 קלוריות ליחידה
מחבת טפלון קוטר 28 ס"מ רצוי מחבת שטוח של קרפים החום אחיד והפיתה תתנפח בקלות עם מחבת רגיל זה פחות מוצלח (מניסיון).
340 גרם קמח חיטה מלאה
200 גרם קמח כוסמין
1 כפית שמרים יבשים 5 גרם
1 כף סוכר 15 גרם
1 כפית מלח גדושה 8 גרם
1 כף שמן זית/תירס 8 גרם
400 מ״ל מים

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים 340 גרם קמח חיטה מלאה, 200 גרם קמח כוסמין, 1 כפית שמרים יבשים, 1 כף סוכר, 1 כפית גדושה מלח לערבב עם כף את כל היבשים, להוסיף 1 כף שמן זית, 400 מ"ל מים,

ללוש היטב בהתחלה במהירות נמוכה כ- 2 דקות לאחר מכן להגביר מהירות ולערבב עד שהבצק לא נדבק לקערה (מתגבש סביב ה-וו לישה) , רך ולא דביק, נסיר את הבצק מוו הלישה ונכדרר לכדור בתוך הקערה, נפזר מעט קמח על הבצק ונניח בקערה להתפחה מכוסה בניילון נצמד כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת הפיתות:


אני פורסת ניילון נצמד על משטח העבודה שלי (רעיון גאוני המונע לכלוך מיותר של השיש)
לפזר מעט קמח על משטח העבודה,
לחלק את הבצק שתפח ל- 19 יחידות במשקל 45 גרם (חשוב על מנת לקבל פיתה של 100 קלוריות ליחידה) ,

ליצור כדורים עגולים מחתיכות הבצק, להניח על השיש, לאחר שכדררנו את כל כדורי הבצק, לוקחים את הכדורים הראשונים שיצרנו, (הם הספיקו לנוח ),

בעזרת מערוך משטחים כל כדור לפיתה דקה בקוטר 10 ס"מ (שימו לב לא לדקק יותר מידי אחרת הפיתה לא תתמלא אוויר

מחממים מחבת טפלון טובה, על אש בינונית גבוהה,

להניח פיתה על המחבת ל10 שניות, להפוך, להמתין שוב 10 שניות, להפוך שוב, קצת סבלנות והקסם קורה, הפיתה מתנפחת, להפוך צד להמתין עד שהפיתה משחימה גם מהצד השני ולהוציא לתבנית

סרטון הכנה כאן

מתכוו לפיתה סביח כאן

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

    1. היי שרה
      כן בטח שאפשר רק מקמח כוסמין
      שימי לב לכמות המים (הכוסמין סופג פחות מקמח מלא)
      תוסיפי 380 מ״ל מים ואם חסר תוסיפי בהדרגה
      הבצק צריך להיות רך ולא דביק.

    1. היי
      לא ניסיתי , אבל מצב גריל בתנור חם מאוד לדעתי יעשה את העבודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן