היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פיתה סביח דלת קלוריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פיתה סביח דלת קלוריות, טעימה ולא משמינה, פיתה קלה בהכנה ביתית המתכון כאן, (אין זמן להכין ? אפשר להשתמש בכל פיתה קלה אחרת) חצילים בתנור עם סוד לקבלת חצילים שמנמנים עסיסים בלי טיגונים, ביצה קשה, סלט ירקות, טחינה ועמבה, מנה קטנה אבל ממש משביעה (תוסיפו לכם עוד סלט בצד ואתם מסודרים
אני מתענגת על כל ביס בלי ייסורי מצפון, ארוחה שיש בה הכל…

פיתה סביח דלת קלוריות

חומרים:

5 פיתות קלות (100 קלוריות ליחידה) המתכון כאן
2 חצילים (קלי משקל)
5 ביצים קשות
5 כפיות עמבה (מוכנה לאכילה רצוי עמבה רוז)
5 יחידות מלפפונים חמוצים במלח חתוכים לפרוסות
ממרח חומוס מוכן (איכותי)

חומרים סלט ירקות

3 מלפפונים ירוקים
2 עגבניות גדולות,(או 10 עגבניות שרי חתוכות לטבעות)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 כפית שמן זית (אפשר יותר קחו בחשבון את הקלוריות)
1/4 כפית מלח
1/2 לימון

חומרים לטחינה :

1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
חופן פטרוזיליה כולל הגבעולים
1/2 לימון טרי
1/2 כפית מלח
1/4 שן שום מגורדת/כתושה

אופן הכנה חצילים:

לחמם תנור ל250 מעלות טורבו.

הסוד לחצילים עסיסים בתנור הוא לחתוך את החציל לפרוסות עבות, ככה החציל לא מתייבש ונשאר בשרני ועשוי טוב.

לשטוף את החצילים ולקלף חלקית (זברה), לחתוך את החצילים לעיגולים בעובי 2 ס״מ.

לרפד בנייר אפייה תבנית של תנור, להבריש את נייר האפייה בכף שמן,לפזר מלח בנדיבות לסדר את פרוסות החציל על נייר האפייה צמודים אחד לשני,

להבריש בכף שמן את החצילים מלמעלה ולפזר שוב מלח,

להכניס לאפייה ל-20 דקות או עד שהחצילים משחימים היטב (אין צורך להפוך) אפשר להכין יום מראש.

סלט ירקות: לחתוך קטן מלפפונים, עגבניות, בצל, פיטרוזיליה, לערבב הכל בקערה, לתבל בחצי לימון, מלח, וכפית שמן זית

טחינה : בקערה לשים 1כוס טחינה, 1 כווס מים קרים, מיץ 1/2 לימון טרי, 1/2 כפית מלח, פטרוזיליה קצוצה קטן, ו 1/4 שן שום מגורדת.

לערבב היטב עד לקבלת טחינה במרקם הרצוי, במידה והטחינה סמיכה מידי להוסיף עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי לטעום ולתקן תיבול.

הרכבת הסביח:

נמלא את הפיתה בכף חומוס, 2 חצילים, ביצה פרוסה, סלט ירקות, כף טחינה וכפית עמבה ולהתענג מכל ביס

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן