היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פאי רועים במילוי בשר וצימוקים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פאי רועים במילוי בשר וצימוקים

פאי רועים במילוי בשר וצימוקים, זה לא פאי רועים קלאסי, קצת כמו קובה פטטה גדולה אפויה ולא מטוגנת או פסטל מרוקאי, לא משנה איך תקראו למאפה הזה הוא טעיםםםם

שכבות של פירה תפוח אדמה רך במילוי בשר טחון מתובל, עם צימוקים ועשבי תיבול זה מעדן…
אני מטגנת את המילוי עם 1 כף שמן בלבד, באמת שאין צורך ביותר הבשר מספיק שומני,
כמובן שאני משתמשת רק בבשר טחון טרי הוא טעים ואיכותי יותר.

אפשר להכין מראש ולאפות סמוך להגשה, מהתנור לשולחן, אפשר להכין בתבנית מרכזית או בתבניות קטנות יותר לשיקולכם, מנה מצוינת טעימה גם לאחר חימום במיקרוגל.

פאי רועים במילוי בשר וצימוקים

חומרים: תבנית בגודל 20/15 או 3 תבניות בקוטר 8 ס"מ
1.6 ק"ג תפוח אדמה לבן
1 חלמון ביצה
2 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם

מילוי :
1/2 ק"ג בשר טחון טרי (צוואר/צלעות)
1 כף שמן
1 כפית שטוחה פלפל שחור או לפי הטעם
1/4 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח
2/3 כוס צימוקים לבנים
צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה
צרור כוסברה שטופה וקצוצה

אופן הכנה:

לבשל את תפוחי האדמה שלמים עם מים רותחים עד לריכוך ולהניח בצד,

מילוי אופן הכנה:

בסיר/מחבת טפלון נשים 1 כף שמן, נוסיף בצל למחבת ונטגן עד להזהבה, נוסיף בשר טחון, נטגן עד שהבשר מחליף את צבעו ואין נוזלים במחבת, נוסיף צימוקים, נתבל במלח, פלפל שחור קינמון ואגוז מוסקט,

נערבב נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך נניח בצד לקירור.

כשהתערובת קרה להוסיף כוסברה שטופה וקצוצה ופטרוזיליה שטופה וקצוצה.

נקלף את תפוחי האדמה ונמעך לפירה, נוסיף מלח, 2 כפות שמן נערבב נטעם ונתקן תיבול, להוסיף חלמון ביצה ולערבב,

לחמם תנור 180 מעלות

לשמן מעט את התבניות שנכנסות לתנור, לשים 2 כפות גדושה על כל תבנית לשטח על כל התבנית, לשים 1/3 מכמות המילוי על כל תבנית מעל שכבת תפוח האדמה, לכסות את הבשר במחית תפוח אדמה ולשטח על כל התבנית (אני משמנת כף ומשטחת בקלות, השמן מונע ממחית תפוח האדמה להדבק לגב הכף )

בעזרת מזלג יוצרים סימנים בצורה מעגלית על הפאי, מברישים את תפוח האדמה במעט שמן בעדינות עם מברשת.

להכניס לתנור ל1/2 שעה או עד שפני המאפה מזהיב, משחים מעט, להגיש חם מהתנור לשולחן.




שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן