היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

פאי פרג

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פאי פרג טעים ועסיסי

 

פאי פרג , עם בצק פריך טעים ושכבה רצינית של מלית פרג שבישלתי מראש ואפשר לזלול עם כפית.. יש לי עוד מתכונים עם פרג כמו רולדת פרג או עוגת פרג בחושה עסיסית,
אני מכינה ממאפים עם פרג רק כשיש לי אורחים,  אחרת אני מסוגלת לזלול בלי הפסקה, בכל מה שקשור לפרג יש לי אפס כח רצון…  מכורה לפרג כבר אמרתי ?

פרג קונים רק טרי, כזה שטחנו לכם במקום, אני תמיד טועמת את הפרג לפני הקנייה וסמוך להכנה,
פרג ישן ולא טרי הוא מר ולא ראוי לאכילה, רצוי שתגלו זאת לפני שטרחתם והכנתם את המאפה.

במידה וקניתם פרג טרי ולא עשיתם בו שימוש מידי, צריך לאחסן אותו במקפיא, כך הוא נשמר טרי לאורך זמן.

אפשר בקלות להכין את הפאי כפרווה רשמתי תחליפים ליד המרכיבים.

פאי פרג

תבנית פאי בקוטר 26 נשלפת.

חומרים לבסיס:
200 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
1 ביצה
3 כוסות קמח (360 גרם)
1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 כף ליקר אמרטו
1 כף מים
1 כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה (להברשת המאפה)

2 כוסות קטניות מכל סוג שהוא (לאפייה העיוורת)

אופן הכנה בצק:


לערבב קמח, 1 כוס אבקת סוכר, חמאה,1 ביצה, 1 כף ליקר אמרטו, 1 כף מים, 1 כפית תמצית וניל,

לערבב/למעוך את החומרים בעזרת מזלג (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) עד שהתערובת אחידה בלבד (פירורים גדולים ולחים). 

לחלק את הבצק ל-2 חלקים כמעט שווים (חלק אחד קצת יותר גדול מהשני שישמש לבסיס) לניילן ולהכניס  לקירור (1 שעה).
 


לאחר הקירור

לקחת את הבצק הגדול יותר ולרדד (על גבי נייר אפייה מקומח) לעיגול בקוטר 28 ס"מ .
להניח על תבנית הפאי (להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך ע"ג התבנית), להוציא את נייר האפייה לסדר את הבצק בתבנית (נסדר ידנית סדקים שנוצרו זה בסדר) בצורה אחידה.

לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-1 שעה.


את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 28 ס"מ,
בעובי 1/2 ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש.  (את הרצועות נניח ע"ג הפאי לפני האפייה ליצירת רשת, ראה צילום) 


חומרים למילוי:

300 גרם פרג טרי טחון
1.5 כוסות חלב (חלב קוקוס לפרווה)
60 גרם חמאה (מחמאה או חמאת קוקוס לפרווה)
2 כפות גדושות ממרח תמרים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר

אופן הכנה :

בסיר בינוני יש לשים: חמאה, חלב, דבש, סוכר, ממרח תמרים ופרג, לבשל על הגז (להבה  בינונית) עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח) לטעום במידה ולא מספיק מתוק לכם תוסיפו עוד קצת סוכר. להניח בצד לקירור (זה חשוב).

הרכבת הטארט:

לחמם תנור ל-180 מעלות.
להניח על בצק הפאי הקפוא נייר אפייה ועליו 2 כוסות של קטניות (על מנת למנוע מהבצק להתרומם בזמן האפייה).

לאפות את תחתית הפאי כ-17 דקות (מה שנקרא אפייה עיוורת), להוציא מהתנור להמתין 5 דקות, להוציא את נייר האפייה עם הקטניות (אני שומרת אותם לשימוש חוזר ).


למלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפיה) יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.

להחזיר לתנור  ולאפות עוד כ- 25- 30 דקות עד שהרצועות מקבלות צבע שחום.

 
 
 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן