היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עטייף אגוזים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עטייף אגוזים,

עטייף אגוזים, כיסון מתוק מהמטבח הסורי, ממולא באגוזים, מטוגן קלות, מוגש טבול בסירופ סוכר בניחוח מיי ורדים,

לעטייף המון גרסאות, רק עם קמח, בשילוב עם סולת, כמות השמרים משתנה ממתכון למתכון, לאחר מספר ניסיונות הגעתי למרקם והטעם המושלמים מבחינתי,
זה כמו להכין פנקייק ולמלא אותו בכל טוב, המתכון פרווה,

לא להיבהל מאורך המתכון, הוא קל להכנה,
מזהירה מראש זה טעים בטרוף!! אצלי אהבו אותו חם ובטמפרטורת החדר, אני אהבתי גם קר ..

עטייף אגוזים:

חומרים ל- 30 יחידות

חומרים לסירופ:
2.5 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
1.5 כפות לימון טרי
3 כפות מיי ורדים (לא תמצית )

חומרים למילוי:
350 גרם אגוזי מלך
4 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף מים

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח (500 גרם)
1 כוס סולת
1 כפית שמרים יבשים (אינסטנט)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4.1/2 כוסות מים

אופן הכנה בצק:
בקערית נשים: כפית שמרים יבשים, 1 כף סוכר, חצי כוס מים, נערבב מעט ונשים בצד ל10 דקות.

בקערה גדולה נשים 4 כוסות קמח, 1 כוס סולת, 1 שקית אבקת אפייה, 2 כפות סוכר, 1/2 כפית מלח, נערבב עם מטרפה, נוסיף את הנוזל עם השמרים, 4 כוסות מים,

לערבב עד למרקם דליל ואחיד ללא גושים,( כמו של טחינה דלילה ), נכסה בניילון נצמד ונניח בצד מכוסה במגבת מטבח כ-1 שעה, (עד שיופיעו בועות קטנות על כל הבלילה) הבלילה לא תופחת.

 בזמן שהבצק נח, נכין את הסירופ.

אופן הכנה סירופ :
בקלחת נשים סוכר, מים ומיץ לימון טרי, נחמם על הגז (להבה בינונית) תוך כדי בחישה עד לרתיחה, מרגע שהסירופ רתח נבשל עוד 5 דקות, הסירופ ימשיך לבעבע,
נסיר את הסירופ מהלהבה נוסיף את מיי הורדים ונניח בצד.

אופן הכנת מילוי:
נטחן במג'ימיקס אגוזים וסוכר למרקם גס, נעביר לקערה
נוסיף קינמון, נערבב, נוסיף 1 כף מים ונערבב עד לקבל תערובת פירורית לחה נניח בצד.

אופן הכנה בצק:
לאחר שהתערובת נחה לה כשעה, נערבב מעט עם כף,
נעביר את התערובת למיכל עם פיה/משפך ( על מנת שיהיה לנו יותר קל לצקת את התערובת על המחבת וליצור עיגולים שווים,( אם אין לכם מיכל עם פיה גם מצקת קטנה תעשה את העבודה).

 נחמם היטב מחבת טפלון קוטר 30 על אש בינונית גבוהה,

נמזוג מתערובת הבצק על המחבת עיגולים בקוטר 4 ס"מ, נפזר מעט את הבלילה לעיגול מושלם בעזרת כף,

שימו לב:

יתחילו להיווצר בועות על הבצק (אם זה לא קורה מהר סימן שהמחבת לא חמה מספיק), העטייף מוכן כאשר כל הבצק נאפה ולא נוזלי, לא!! הופכים את העטייף ( זה חשוב!) , נקבל צד אחד שזוף ויפה וצד שני מלא חורים ורך, מעבירים למגש גדול,  לא להניח אחד על השני כשהעטייף חם ,
מכינים כך את כל העטייף, 


הרכבת העטייף:

לוקחים עיגול עטייף, (ממלאים את הצד עם החורים), שמים חצי כף מתערובת האגוזים וסוגרים לכיסון, להדק היטב את הקצוות של העטייף,

בגלל שלא הפכנו את הבצק בטיגון הצד המחורר רך ומאפשר לנו להדביק את העטייף וליצור כיסון מושלם.

(בשלב הזה אפשר להקפיא חלק מהעטייף ולשמור לפעם אחרת),
נחמם מחבת טפלון נטגן את העטייף עם מעט שמן (אפשר כמובן לטגן בטיגון עמוק לשיקולכם) ,

נטבול את העטייף בתוך סירופ הסוכר כ-דקה בכל צד,  מפזרים מעט אגוזים או פיסטוקים קצוצים ומגישים.

נשמור את העטייף בקופסה, נשפוך את יתרת הסירופ שנשאר על העטייף, לאכול בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר ולחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.

לעוד עוגיות בסגנון:

טרבדוס
לעטייף גבינה יהודית אביב

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

5 תגובות

  1. לגירסה נטולת גלוטן אנסה להשתמש בקמח ללא גלוטן.רעיון מה יכולה לשים במקום סולת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן