עוף עם פטריות טריות ויש גם טריק שמשאיר את העוף רך עסיסי ושזוף מי אוהב כמוני עוף בכל צורה מרקם וטעם?

מי אוהב כמוני עוף בכל צורה מרקם וטעם? אני תמיד מעדיפה פרגיות על האש ולא בשר בקר, בתקופה האחרונה היחידה שאוכלת עוף בבית זו אני, אופק הייתה מצטרפת אלי לחגיגה אבל אחרי הצבא היא לא מוכנה לשמוע על עוף, גם אצל החייל שלי זה אותו דבר, מעניין גם אצלכם זה ככה?
אגלה לכם סוד לקבלת עוף טעים, עסיסי ושזוף, כל מה שצריך זה לבשל את העוף והפטריות על אש נמוכה, ללא תוספת של נוזלים, בזכות הבישול האיטי העוף מתבשל בנוזלים שהוא מפריש ונשאר עסיסי וטעים, הפטריות מלאות בנוזלים שמצטרפים לחגיגה, התבשיל מקבל צבע שחום בזכות השחמת הבצל בתחילת הבישול זה ממש חשוב לצבע, מקבלים מעדן מלכים בכלום עבודה .
למתכוני עוף נוספים
תבשיל עוף ושעועית ירוקה של יהודית אביב הלוחשת לאוכל
עוף עם פטריות
חומרים:
5 יחידות ירכיים עוף ללא העור
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
2 סלסילות של פטריות שמפיניון טריות (חשוב טריות)
3/4 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף שמן (אפשר 2 כפות אבל באמת שאין צורך)
עירית או פטרוזיליה לקישוט.
אופן הכנה :
בסיר סוטאז' קוטר 28 רצוי טפלון, שמים 1 כף שמן ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה (ממש השחמה), מוסיפים את הירכיים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים , מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור,
מכסים את הסיר ומבאים לרתיחה (העוף והפטריות מפרישים נוזלים) , מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שכל הנוזלים מתאדים, מדי פעם מנערים את הסיר בצורה עדינה,
לאחר חצי שעה של בישול הופכים את העוף (שיקבל צבע משני הצדדים) ברגע שכל הנוזלים התאדו ורואים את השמן, הצלי מוכן להגשה לקראת סוף הבישול אפשר להגביר את האש עד לצמצום סופי של הנוזלים, (להשגיח שלא יישרף ).
מניחים בצלחת הגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים (אפשר גם עירית קצוצה)
4 תגובות
נראה נהדר 😋 אני מאוד אוהבת לשלב פטריות עם עוף
חג שמח אהובה 😘
תודה רויטלוש גם אני 🙂 חג שמח מדהימה
בלי נוזלים?
היי,
כן בלי נוזלים זה כל הקטע בתבשיל הזה ❤