היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוף חמוץ מתוק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוף חמוץ מתוק שהכינה הבת שלי אופק, פשוט מעדן,
השניצלים יוצאים כמו נאגטס פריכים, כבר בשלב הזה מתחשק לנשנש אותם בלי הפסקה,
אבל אז הם נכנסים לרוטב המקורמל מקבלים מעטפת מתקתקה והופכים להיות עסיסים שמנמנים וטעימים בטרוף, מזהירה מראש לא תפסיקו לזלול …

בסוף הרשומה יש מתכון לנודלס עם הירקות תהנו

עוף חמוץ מתוק

חומרים:
1/2 קג חזה עוף חתוך לקוביות
1 כוס מים קרים
2/3 כוס קמח
1/3 כוס קורנפלור
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה
קורט פלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק

1 כף דבש
2/3 רוטב צ'ילי מתוק
1 כף לימון
1/4 כוס מים

אופן הכנה:
בקערה לשים 2/3 כוס קמח, 1/3 כוס קורנפלור, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית אבקת אפייה, קורט פפריקה מתוקה, קורט פלפל שחור, לערבב ולהוסיף 1 כוס מים קרים.

מחממים שמן בסיר עמוק,

מוסיפים חופן קוביות חזה עוף לבלילה, מצפים מכל הצדדים, מטגנים בשמן חם עד להזהבה/השחמה של הציפוי, מוציאים למסננת,

בסיר שטוח, שמים 2/3 כוס רוטב צ'ילי, 1 כף דבש, 1 כף מיץ לימון ו1/4 כוס מים,  מביאים לרתיחה קלה,
מוסיפים את חזה העוף המטוגן, מערבבים בעדינות עד שהנתחים מצופים מכל הצדדים ומגישים חםם .

נודלס אפשר להוריד, להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים או יש לכם :

חומרים לנודלס: 
1 שן שום קצוצה
1 חבילה נודלס 400 גרם
1 בצל חתוך לחצי ופרוס 
2 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לפרוסות 
1 קישוא חתוך לגפרורים
1 פרח ברוקולי מפורק (חלוט 5 דקות במים רותחים) 
1/2 כוס תירס מתוק
5 כפות סויה
1 כף סילאן(או כפית סוכר חום)
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
אפשר קצת שבבי צ'ילי חריף(אם רוצים חריפות) לא חובה
קורט מלח

אופן הכנה:

לחתוך את כל הירקות מראש ,

לבשל את האיטריות לפי הוראות יצרן, לסנן.

לחמם היטב ווק או סיר טפלון, להוסיף לסיר הלוהט 1/4 כוס שמן שמן, שום קצוץ, בצל פרוס, גזר, קישוא, ברוקולי, כרוב חתוך, גמבה, תירס, לערבב כל הזמן על אש גבוהה, לאחר 2 דקות להוסיף את הנודלס, להוסיף חצי כוס רוטב צ'לי מתוק, 5 כפות סויה , 1 כף סילאן, קורט מלח, (להוסיף שבבי צ'לי חריף אם רוצים חרפרפות) נערבב היטב נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, נכבה את האש.

 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

  1. שאלה בבקשה
    הכנתי פעמיים את העוף חמוץ מתוק בדיוק לפי המרשם , ומשום מה כאשר אני מכניסה את העוף לשמן הרותח ולא נדבק בתחתית הסיר וקשה מאוד לשחרר,
    מה אני עושה לא טוב? תודה💐

  2. עם המרשם שלי זה לא נדבק ….
    לא הבנתי מה נדבק לך לתחתית הסיר,
    תטגני את העוף לפי ההוראות לא תיהיה בעייה מבטיחה לך ❤

  3. היי, חייבת לציין שאני מכינה לא מעט את המתכון הזה , ואני מקבלת רק שבחים עליו!!! מתכון מצויין:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן