עוף חמוץ מתוק שהכינה הבת שלי אופק, פשוט מעדן,
השניצלים יוצאים כמו נאגטס פריכים, כבר בשלב הזה מתחשק לנשנש אותם בלי הפסקה,
אבל אז הם נכנסים לרוטב המקורמל מקבלים מעטפת מתקתקה והופכים להיות עסיסים שמנמנים וטעימים בטרוף, מזהירה מראש לא תפסיקו לזלול …
בסוף הרשומה יש מתכון לנודלס עם הירקות תהנו
עוף חמוץ מתוק
חומרים:
1/2 קג חזה עוף חתוך לקוביות
1 כוס מים קרים
2/3 כוס קמח
1/3 כוס קורנפלור
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה
קורט פלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק
1 כף דבש
2/3 רוטב צ'ילי מתוק
1 כף לימון
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
בקערה לשים 2/3 כוס קמח, 1/3 כוס קורנפלור, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית אבקת אפייה, קורט פפריקה מתוקה, קורט פלפל שחור, לערבב ולהוסיף 1 כוס מים קרים.
מחממים שמן בסיר עמוק,
מוסיפים חופן קוביות חזה עוף לבלילה, מצפים מכל הצדדים, מטגנים בשמן חם עד להזהבה/השחמה של הציפוי, מוציאים למסננת,
בסיר שטוח, שמים 2/3 כוס רוטב צ'ילי, 1 כף דבש, 1 כף מיץ לימון ו1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה קלה,
מוסיפים את חזה העוף המטוגן, מערבבים בעדינות עד שהנתחים מצופים מכל הצדדים ומגישים חםם .
נודלס אפשר להוריד, להוסיף איזה ירקות שאתם אוהבים או יש לכם :
חומרים לנודלס:
1 שן שום קצוצה
1 חבילה נודלס 400 גרם
1 בצל חתוך לחצי ופרוס
2 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לפרוסות
1 קישוא חתוך לגפרורים
1 פרח ברוקולי מפורק (חלוט 5 דקות במים רותחים)
1/2 כוס תירס מתוק
5 כפות סויה
1 כף סילאן(או כפית סוכר חום)
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
אפשר קצת שבבי צ'ילי חריף(אם רוצים חריפות) לא חובה
קורט מלח
אופן הכנה:
לחתוך את כל הירקות מראש ,
לבשל את האיטריות לפי הוראות יצרן, לסנן.
לחמם היטב ווק או סיר טפלון, להוסיף לסיר הלוהט 1/4 כוס שמן שמן, שום קצוץ, בצל פרוס, גזר, קישוא, ברוקולי, כרוב חתוך, גמבה, תירס, לערבב כל הזמן על אש גבוהה, לאחר 2 דקות להוסיף את הנודלס, להוסיף חצי כוס רוטב צ'לי מתוק, 5 כפות סויה , 1 כף סילאן, קורט מלח, (להוסיף שבבי צ'לי חריף אם רוצים חרפרפות) נערבב היטב נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, נכבה את האש.
6 תגובות
וואוו זה נראה מדהים!
כל הכבוד לבת שלך ולאמא המוכשרת!
שאלה בבקשה
הכנתי פעמיים את העוף חמוץ מתוק בדיוק לפי המרשם , ומשום מה כאשר אני מכניסה את העוף לשמן הרותח ולא נדבק בתחתית הסיר וקשה מאוד לשחרר,
מה אני עושה לא טוב? תודה💐
תודה רבה מקסימה ❤🙏
עם המרשם שלי זה לא נדבק ….
לא הבנתי מה נדבק לך לתחתית הסיר,
תטגני את העוף לפי ההוראות לא תיהיה בעייה מבטיחה לך ❤
היי, חייבת לציין שאני מכינה לא מעט את המתכון הזה , ואני מקבלת רק שבחים עליו!!! מתכון מצויין:)
איזה כיף לשמוע גם אצלנו אוהבים אותו מאוד ❤️❤️❤️