היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

רולדת תפוחים מבצק פריך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רולדת תפוחים מבצק פריך עם פרוסות שקדים קלה קלה להכנה, בלי לבשל את התפוחים, אין צורך בקירור הבצק, זמן הכנה כ- 20 דקות, ועוד חצי שעה של אפייה!.

כל הבית מתמלא בריח של תפוחים חמאה וקינמון, מה שנותר לעשות זה רק להמתין בסבלנות שתתקרר על מנת לפזר אבקת סוכר, לחתוך ולהתענג על ביס מושלם, קובי מאוד אוהבת עוגיות פריכות ליד הקפה וזו פשוט מושלמת, ממליצה לכם מראש להכפיל כמויות לרולדת בצק פריך במילוי גבינות הכנסו לכאן 

רולדת תפוחים מבצק פריך

הכמות לרולדה אחת ארוכה
 
חומרים לבצק
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)או מחמאה לפרווה
1.1/2 כוסות קמח (כוס בנפח 200 מ"ל או 180גרם קמח )
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב/מים
 
למלית:
3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כף גדושה צימוקים בהירים (לא חובה)
 
לקישוט:
אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים

 

אופן הכנת הבצק:

בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל,
לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.
 
הכנת המלית:
לקלף את התפוחים ולגרד על פומפייה בצד הגס,
לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא),
להוסיף לתפוחים צימוקים, קינמון, סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
הרכבת הרולדה:
לחמם תנור 180 מעלות,

 

על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות, לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, לפזר את מלית התפוחים על כל הבצק ולגלגל לרולדה,

אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק בצורה ידנית ואז מרימה את נייר האפייה ומגלגלת בעזרתו את הבצק עד לקבלת רולדה.

להרים את הרולדה עם נייר האפייה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור,

למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .

לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים להוציא ולקרר ,
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר, לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.
 
לשמור במקרר.
 
 
סרטון לגלגול הרולדה 
סרטון רולדת תפוחים
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

10 תגובות

  1. ניראה סוף אין על המתכונים שלך יוצא בול , ננסה ונשלח תמונות 😁

  2. היי סיגל.

    עשיתי בדיוק לפי ההוראות אבל העוגה נבקעה באפיה לכל אורכה. מה הסיבה?

    1. היי יהודית,
      גם אצלי היא מתבקעת בגלל שבתפוחים יש נוזלים
      היא לא מושלמת אבל זה כל היופי שלה ❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן