רולדת תפוחים מבצק פריך עם פרוסות שקדים קלה קלה להכנה, בלי לבשל את התפוחים, אין צורך בקירור הבצק, זמן הכנה כ- 20 דקות, ועוד חצי שעה של אפייה!.

כל הבית מתמלא בריח של תפוחים חמאה וקינמון, מה שנותר לעשות זה רק להמתין בסבלנות שתתקרר על מנת לפזר אבקת סוכר, לחתוך ולהתענג על ביס מושלם, קובי מאוד אוהבת עוגיות פריכות ליד הקפה וזו פשוט מושלמת, ממליצה לכם מראש להכפיל כמויות לרולדת בצק פריך במילוי גבינות הכנסו לכאן
רולדת תפוחים מבצק פריך
הכמות לרולדה אחת ארוכה
חומרים לבצק
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)או מחמאה לפרווה
1.1/2 כוסות קמח (כוס בנפח 200 מ"ל או 180גרם קמח )
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב/מים
למלית:
3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כף גדושה צימוקים בהירים (לא חובה)
1 כף גדושה צימוקים בהירים (לא חובה)
לקישוט:
אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים
אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל,
לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.
הכנת המלית:
לקלף את התפוחים ולגרד על פומפייה בצד הגס,
לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא),
להוסיף לתפוחים צימוקים, קינמון, סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
לקלף את התפוחים ולגרד על פומפייה בצד הגס,
לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא),
להוסיף לתפוחים צימוקים, קינמון, סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
הרכבת הרולדה:
לחמם תנור 180 מעלות,
על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות, לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, לפזר את מלית התפוחים על כל הבצק ולגלגל לרולדה,
אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק בצורה ידנית ואז מרימה את נייר האפייה ומגלגלת בעזרתו את הבצק עד לקבלת רולדה.
להרים את הרולדה עם נייר האפייה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור,
למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .
לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים להוציא ולקרר ,
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר, לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.
לשמור במקרר.
16 תגובות
ראשית נראה סוףףףף
ושנית במה אפשר להחליף את החמאה כי אסור לי חמאה ומרגרינה תודה
נראה מדהים!! אפשר להמיר את החמאה למרגרינה?
איזה אתר מקסים! כייף!
תודה רבה שמחה שאהבת
תודה רבה רבה, שמחה שאהבת
ניראה סוף אין על המתכונים שלך יוצא בול , ננסה ונשלח תמונות 😁
ניסימיקו תודה מקסים מחכה ומצפה
תודה ניסמיקו אוהבת
סיגל
היי סיגל.
עשיתי בדיוק לפי ההוראות אבל העוגה נבקעה באפיה לכל אורכה. מה הסיבה?
היי יהודית,
גם אצלי היא מתבקעת בגלל שבתפוחים יש נוזלים
היא לא מושלמת אבל זה כל היופי שלה ❤❤
האם הבצק אמור להיות יבש? כמו עוגת חנק.
ממש לא הבצק מאוד פריך והמילוי מוסיף לו לחות מצוינת
איזה אתר מושלם אלופה❣❣
תודה רבה רבה 🙂
ערב טוב סיגל, המתכון מככב אצלי, כוס קמח הינה לפי מידות אוניברסליות 140 גר' וכוס וחצי
להבנתי, זה 210 גר' האם אני טועה ? בתודה מראש, מרים.
היי מרים
איזה כיף לשמוע שאתם אוהבים את הרולדות
אני משתמשת בכוס 200מ"ל 1 כוס שווה ל120 גרם
לכן כתבתי 180 גרם ❤
תודה ❤🙏