היי, אני סיגל ברמר

בת 44 מחולון נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני  המטבח הוא לב הבית.

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת תפוחים בחושה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת תפוחים בחושה עם קינמון אין לתאר את הריח של העוגה בזמן האפייה בתנור, הניחוח מחבק ונותן הרגשה של בית חם זו התחושה שאני מקבלת כשאני מכינה את העוגה הזו.

זה לא סוד שאני ועוגות "יבשות" זו אהבה אני מעדיפה אותן על פני כל עוגות קרם או עוגיות, את המתכון לעוגה קיבלתי לפני שנים מחמותי יהודית ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה, 

תוסיפו לזה את העובדה שזמן הכנה לא יותר מ-10 דקות, קלה קלה להכנה, בקערה אחת, ללא מיקסר, עם מעט שמן, היא עסיסית טעימה ואפילו פרווה, מסוג העוגות שלא מפסיקים ליישר, מצוינת להכנה כשאורחים ספונטניים מפתיעים בלי התראה, הריח בזמן האפייה משגע, עם קפה או תה היא מושלמת ואתם מסודרים.

 
 
לעוד מתכוני תפוחים:
 

עוגת תפוחים בחושה

 
חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל 
2 כוסות קמח (סה"כ 240 גרם) 
1 שקית אבקת אפיה (10גרם)
1/2 כפית קינמון (אפשר יותר) 
3 ביצים שלמות
1/4 כוס שמן
4 כפות יין מתוק (יין לקידוש) 
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר (190 גרם) 
5 תפוחי עץ מסוג גרנט סמית מקולפים וחתוכים לקוביות.

אופן הכנה:
נחמם תנור ל-180 מעלות,
 
בקערה נשים תפוחים שחתכנו לקוביות, 3 ביצים שלמות, 1/4 כוס שמן, 1 כוס סוכר,
4 כפות יין מתוק, 1 שקית סוכר וניל, 2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפייה. 
 
לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה, היא דביקה זה בסדר.
 
לאפות בתבנית 28 או תבנית פיירקס אובלית, משומנת במעט שמן,
 
אפייה בחום 180 מעלות כ-30 דקות או שהעוגה משחימה.

**אפשר להחליף את היין המתוק בכף תמצית וניל + 3 כפות מים.
 
** אופן חיתוך התפוחים: אני מקלפת את התפוחים וחותכת את ארבעת הצדדים עד לליבה ואז חותכת לריבועים. 
 
עוגת תפוחים בחושה לפני האפייה
 
עוגת תפוחים לאחר האפייה
 
 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן