היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת תפוז לימון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת-תפוז-לימון
עוגת תפוז לימון

עוגת תפוז לימון משגעת!, אתם כבר יודעים שאני ועוגות יבשות זו אהבה, מוותרת על כל עוגות הקרם בשביל פרוסה אחת של עוגה עסיסית, מודה אני משתדלת לא להכין אותן לעתים קרובות, זו החולשה שלי, לא מסוגלת לעמוד בפיתוי, במיוחד כאלה שהן שמנמנות ונעלמות בשנייה כי הן כל כך טעימות, כזאת היא עוגת תפוחים שקדים

אני מוסיפה לעוגה את גרידת התפוז והלימון שמוסיפות המון ארומה וטעם מבטיחה לכם לא תפסיקו ליישר, העוגה יוצאת גבוהה ויפה להגשה קצת אבקת סוכר והיא מושלמת אמרתי שהיא פרווה ? תהנו… יש סרטון הכנה בסוף הפוסט 🙂

עוגת תפוז לימון


חומרים: תבנית קוגלהוף  24 

כוס מידה 200 מ"ל 

5 ביצים (L)

1 כוס מיץ מלימון שלם ומתפוז שלם (במידה וחסר מיץ להשלים במים)

1 כף גרידת לימון 

1 כף גרידת תפוז

1 כוס סוכר

קורט מלח

1 שקית סוכר וניל

2/3 כוס שמן (קנולה/חמניות)

1.3/4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
אבקת סוכר לקישוט 


אופן הכנה: נחמם תנור ל-170 מעלות
נשטוף היטב תפוז ולימון נייבש, נגרד את הקליפה של התפוז והלימון לצלוחית (בלי החלק הלבן), נניח בצד.

נסחט את התפוז והלימון, נעביר את המיץ לכוס (במידה וחסר נוזל להשלים במים),

נפריד את הביצים, את החלבונים נעביר לקערת מיקסר (את החלמון נשים בקערית קטנה).

נקציף את החלבונים כ-2 דקות נוסיף לחלבונים 1/2 כוס סוכר, קורט מלח ושקית סוכר וניל, נקציף עד לקבלת קצף יציב ותפוח, נעביר את קצף החלבון לצלחת עמוקה,

נשים את החלמונים בתוך קערת ההקצפה, (אין צורך לשטוף את הקערה מקצף החלבון)נוסיף 1/2 כוס סוכר ונקציף כ-1 דקה עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה, 

נוסיף 2/3 כוס שמן בזרם דק צמוד לשפת הקערה, נמשיך להקציף עד שהתערובת אחידה, נוסיף כוס מיץ תפוזים ונקציף עד שהבלילה אחידה (זה מאוד נוזלי זה בסדר),

ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח, גרידת לימון, גרידת תפוז ואבקת האפייה, נערבב עד שהתערובת אחידה, (לא יותר מידי) סיימנו עם המיקסר.


נוסיף לקערה חצי מכמות קצף הביצים ונערבב בתנועות קיפול/עטיפה עם לקקן/מרית בעדינות, 

כשהתערובת אחידה נוסיף את יתרת הקצף ונערבב שוב בתנועות עטיפה ובעדינות לא לפגוע בנפח התערובת.

נשמן היטב את תבנית האפייה, נמזוג את התערובת לתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא נקי לא לאפות יותר מידי היא .

להוציא מהתנור ולקרר היטב לפני חילוץ העוגה מהתבנית (אפשר להשאיר את העוגה בתבנית)

במידה ואתם רוצים לחלץ את העוגה יש לעבור עם סכין בדפנות העוגה (גם באמצע) ואז להצמיד צלחת לפתח התבנית ולהפוך.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

12 תגובות

    1. תודה רבה, מסכימה לגמרי, היא מושלמת עם הקפה אני מסוגלת לישר בלי סוף

    1. בשמחה וכן אפשר לעשות ב-2 תבניות אינגליש קייק שימי נייר אפייה שיבלוט בקצוות שהבלילה לא תגלוש

  1. תודה על המתכון.העוגה נראית נהדרת ומפתה. אני הייתי משדרגת עוד קצת את השחיתות עם סירופ תפוז לימון .לבשל חצי כוס סוכר עם כמה כפות מים חצי כוס מיץ תפוזים ולימון סחוט. לזלף מלמעלה.ולהתענג על כל קלוריה.

    1. היי טלילה,
      העוגה מאוד לחה, באמת שאין צורך להרטיב אותה, אבל לבחירתך 🙂

    1. היי,
      כי חבל לחתוך תפוז נוסף בשביל עוד טיפת מיץ, אלה אם כן מישהו שותה את זה
      אז אין בעיה …..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן