היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שקדים קוקוס לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שקדים קוקוס לפסח, ממש טעימה, מכירים את עוגת סולת, קוקוס, תפוזים של ארומה? אז כזו אבל כשרה לפסח, לחה ועסיסית, עם אותו מרקם.

אני משתמשת בשקדים שאני טוחנת בבית, זה יוצר טקסטורה נפלאה, אפשר להשתמש בשקדים טחונים משקית יוצא מצוין, 

קוקוס מבחינתי זו אהבה  תמצאו אצלי המון מתכוני קוקוס טעימים, בפסח קוקוס הוא מרכיב ממש דומיננטי בעוגות שלי, אז לכל אוהבי הקוקוס תהנו

העוגה פרווה , אני לא מפסיקה ליישר אז תזהרו…

עוגת שקדים קוקוס לפסח

חומרים: תבנית 24 או 2 תבניות אינגליקייק

כוס מידה 200 מ"ל 

4 ביצים (L)
1 כוס מיץ תפוזים מ2 תפוזים גדולים (במידה וחסר מיץ להשלים במים)
1 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף ליקר אמרטו ( ליקר שקדים) או כף תמצית וניל 
1/2  כוס שמן (קנולה/חמניות)
1 כוס קמח מצה רגיל 
1 כוס קוקוס
1 כוס שקדים מולבנים ללא קליפה טחונים 
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שקדים פרוסים לקישוט

סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית לימון

נכין סירופ:
בקלחת נחמם 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים וכפית לימון
עד לרתיחה, מרגע שרתח נבשל 5 דקות ברתיחה ונכבה את האש נניח בצד לקירור.

אופן הכנה עוגת שקדים קוקוס לפסח:

נחמם תנור ל-170 מעלות, נסחט את התפוזים, נעביר את המיץ לכוס (במידה וחסר נוזל להשלים במים),

בקערה נשים את כל היבשים: כוס קוקוס, כוס קמח מצה, כוס שקדים טחונים, שקית אבקת אפייה, נערבב ונניח בצד.

נפריד את הביצים, את החלבונים נעביר לקערת מיקסר (את החלמון נשים בקערית קטנה).
נקציף את החלבונים כ-2 דקות נוסיף לחלבונים 1/2 כוס סוכר, קורט מלח,

נקציף עד לקבלת קצף יציב ותפוח, נעביר את קצף החלבון לצלחת עמוקה,

נשים את החלמונים בתוך קערת ההקצפה, (אין צורך לשטוף את הקערה מקצף החלבון)
נוסיף 1/2 כוס סוכר ונקציף כ-1 דקה עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה, 

נוסיף 1/2 כוס שמן בזרם דק צמוד לשפת הקערה, נמשיך להקציף עד שהתערובת אחידה, נוסיף כף ליקר אמרטו, כוס מיץ תפוזים ונקציף עד שהבלילה אחידה (זה מאוד נוזלי זה בסדר),

ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את כל תערובת היבשים, נערבב עד שהתערובת אחידה, (לא יותר מידי) סיימנו עם המיקסר.

נוסיף לקערה חצי מכמות קצף הביצים ונערבב בתנועות קיפול/עטיפה עם לקקן/מרית בעדינות, 
כשהתערובת אחידה נוסיף את יתרת הקצף ונערבב שוב בתנועות עטיפה ובעדינות לא לפגוע בנפח התערובת.

נרפד תבנית אפייה קוטר 24 בנייר אפייה נשמן במעט שמן, נמזוג את התערובת לתבנית, נפזר בשולי התבנית שקדים פרוסים, 

נכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא נקי לא לאפות יותר מידי היא .

נוציא את העוגה ניתן לה להתקרר 5 דקות, נפזר את הסירופ שהכנו בעזרת כף על כל פני העוגה ונניח לקירור מלא

לעוגות פסח נוספות:

עוגת שקדים וקפה

פאי בוטנים ושוקולד

עוגת סולת בחושה של רויטל אמיר המערוך המקפץ

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

8 תגובות

  1. בוקר טוב
    האם אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק? להשמיט כוס קוקוס ולעשות שאר כמויות רגיל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן