היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שקדים וקפה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שקדים וקפה

 

 
חג פסח מבחינתי זה חג של התחדשות, כל ההכנות שיש לפני החג, הניקיונות, לזרוק המון פריטים שצברנו במהלך השנה כן!אני מודה יש לי בעיה של אגרנות קלה וחוסר יכולת לזרוק רכישות שעשיתי חחח,
 
אבל!! השתפרתי המון בשנים האחרונות, בזכות קובי בעלי שהוא ההפך הגמור ממני בקטע הזה, מבחינתו פריטים שלא היה בהם שימוש במהלך השנה סופם לפח, הכי קשה לי להיפטר מכלים למטבח אותם אני מעבירה ומתנחמת בזה שהתפנה לי מקום ואפשר לרכוש אחרים… 
 
הקינוחים בפסח זה אתגר בפני עצמו ומחייבים אותי לחשוב מחוץ לקופסה, ללא קמח, לפעמים יש דרישה לפרווה, אתגר לא קטן אבל זה כל הכיף!!,
 
מבחינתי להכין קינוחים שווים עם המון קוקוס, שוקולד, שקדים, ואגוזים, כמו פאי בוטנים ושוקולד, עוגת קרם וניל וקוקוס משגעת, עוגת שיש שמנת ותותים , עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן, חיתוכיות קוקוס ושוקולד פרווה,  זה עונג צרוף כי כשחומר הגלם טעים ואיכותי אין סיבה שהקינוח לא יצא מושלם ומיוחד…

החג הזה הכנתי עוגת שקדים קוקוס ושוקולד בציפוי קרם קפה, ללא גלוטן מתכון ישן אך מנצח של אמא מרגו היקרה שלי, עוגה אוורירית מיוחדת וטעימה, עוגה שמכינים לפחות יום לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יספגו בעוגה, (אפשר להכין אפילו יומיים בראש טעמה רק משתבח)  

אז מאחלת לכם פסח שמח מתוק וטעים, חג אביב מלא פריחה ושגשוג .  

עוגת שקדים וקפה :


חומרים: תבנית 24 (כוס נפח 200 מ"ל )
6 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר אמרטו (או ליקר שוקולד, פרנג'ליקו)
1 שקית אבקת אפיה (10גרם)
1 כפית נס קפה (לא חובה)
1 כוס סוכר
1 כוס שקדים טחונים/קצוצים דק
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ/מגורד
 
להרטבת העוגה :
1 כוס מים (מהברז)
1 כפית נס קפה נמס
 
לציפוי:
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)  לפרווה 1 מיכל שמנת צמחית 
1/2 כוס חלב (לפרווה 1/2 כוס קרם קוקוס)
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית נס קפה (נמס)


לקישוט 
מעט פולי קקאו 
1/3 כוס שקדים פרוסים + 1 כפית סוכר (אופן הכנה למטה )

אופן הכנה :
לשים בקערה: 1 כוס קוקוס, 100 גרם שוקולד קצוץ, 1 כוס שקדים טחונים ושקית אבקת אפיה לערבב עם כף.

להפריד את הביצים את החלבונים לקערת מיקסר את החלמונים לקערית קטנה .

להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר לנו קצף לבן, להוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה עד שמתקבלת תערובת מבריקה ויציבה,

מוסיפים לחלמונים 1 כפית תמצית וניל וכף ליקר, לערבב עם כף עד לבלילה אחידה,

להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים, לערבב ידנית בעדינות (בתנועות קיפול) עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף בהדרגה את תערובת השקדים ,שוקולד, קוקוס ואבקת האפייה,  לקפל לתערובת הביצים ולערבב בעדינות עד לאחידות.

לשמן במעט שמן תבנית אפייה בקוטר 24 לפזר את התערובת בצורה אחידה לתבנית לאפות בחום 170 מעלות כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב/משחים ושקיסם שננעץ יוצא נקי,  

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור להמתין כ-10 דקות, לערבב בכוס: מים מהברז וכפית נס קפה נמס,
להרטיב את העוגה בצורה אחידה , לתת לעוגה להתקרר.
 

ציפוי 

להקציף 1 שמנת מתוקה 3 כפות אינסטנט פודינג  ו1/2 כוס חלב לקצפת אחידה , ולמרוח 2 כפות קצפת על העוגה להעביר את יצרת הקצפת לשקית זילוף עם צנטר חלק, לזלף על העוגה כל צורה שאוהבים.

לפני ההגשה לקשט עם פולי קקאו ושקדים מקורמלים (על מנת שישארו קריספים).

לקישוט הכנתי שקדים מקורמלים ב-5 דקות, קריספים ויפים שמפזרים ממש לפני ההגשה 
 

אופן הכנה שקדים מקורמלים: 

במחבת טפלון לשים 1/3 כוס פרוסות שקדים עם 1 כפית סוכר גדושה, לערבב עם כף עץ עד שהשקדים מזהיבים ומתקרמלים מהסוכר (זהירות זה קורה מהר) להניח את השקדים על נייר אפייה עד לקירור מלא.

לפרווה : העוגה בקלות יכולה להפוך לפרווה, את השמנת מתוקה להחליף בשמנת צמחית
את החלב להחליף בחצי כוס קרם קוקוס.

את העוגה יש לשמור במקרר  כ- 8 שעות לפחות לפני ההגשה .
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן