היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שמרים גבינה מיוחדת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שמרים גבינה מיוחדת

עוגת שמרים גבינה בצורת שיבולת, אחרי שהכנתי לחם שום שיבולת מלוח,
זה היה מתבקש להכין את הגרסה המתוקה עם גבינת שמנת וצימוקים,
הבצק רך ועסיסי, המילוי עשיר והלוק הורס!!, בזמן האפייה הריח בבית משגע חושים,
הבצק נעים לעבודה, המילוי מפנק והכי חשוב כיף להכין אותן גזרתי ונהנתי מכל רגע, כן גזרתי ….

יש סרטון הכנה לבסוף הפוסט …

הכנתי סרטון הכנה בסוף המתכון מוזמנים להכנס

עוגת שמרים גבינה מיוחדת

חומרים: 4 רולדות

500 גרם קמח לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה, רכה
1/2 מיכל יוגורט יווני 6.5% שומן (130 גרם למיכל שלם)( 65 גרם חצי מיכל לשמור את היתרה למילוי)
3/4 כוס חלב חמים
3 כפות סוכר
קורט מלח
1 ביצה L

מילוי
1 מיכל גבינת מסקרפונה (200 גרם)
1/2 מיכל יוגורט יווני 6.5% (מה שנשאר)
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1/2 ביצה טרופה (לשמור את החצי השני להברשת המאפים)
3 כפות סוכר
1/2 כוס צימוקים בהירים
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גדושות קורנפלור

ציפוי
1/2 ביצה (להברשת המאפים)
1/2 כוס שקדים פרוסים (לא חובה)
אבקת סוכר להגשה

סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מיץ לימון טרי

 אופן הכנה :
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 500 גרם קמח, 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, 3 כפות סוכר
וחצי כף שמרים יבשים, לערבל מעט
ולהוסיף 3/4 כוס חלב, 50 גרם חמאה רכה, 1/2 מיכל יוגורט יווני, 1 ביצה, לערבל כ-2 דקות מהירות נמוכה, להוסיף קורט מלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב.) 

לכסות את קערת הבצק ולהניח להתפחה כ-1 שעה , או עד שבצק מכפיל את עצמו.

אופן הכנת סירופ:
לשים בקלחת 1/2 כוס סוכר ו1/2 כוס מים לחמם על הגז לערבב מעט ברגע שהסירופ רתח להוסיף 1 כפית מיץ לימון ולבשל 5 דקות אש גבוהה, לאחר בדיוק 5 דקות מזמן הרתיחה לכבות את האש ולהניח לסירופ להתקרר (בטמפרטורת החדר).

לאחר שהבצק תפח להכין את המילוי :
לשים בקערה: מסקרפונה, גבינה הלבנה, 1/2 מיכל יוגורט יווני, להוסיף, 3 כפות סוכר, 2 כפות קורנפלור, 3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, צימוקים, לערבב טוב לטעום מתיקות (להוסיף סוכר במידת הצורך ולפי הטעם) להוסיף 1/2 ביצה , לערבב עם כף עד שהתערובת חלקה .

הכנת השושנים:

על משטח השיש להניח נייר אפייה (לקמח ממש מעט הבצק נעים לעבודה), לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים,
לקחת חלק 1 מכמות הבצק, לרדד את הבצק בעזרת מערוך על גבי נייר האפייה למלבן דק, לפזר ולמרוח 1/2  מכמות המלית על גבי הבצק, לגלגל לגליל,

לחתוך את הגליל ל- 2 יחידות ולהעביר למגש מרופד בנייר אפייה, בעזרת מספריים (נקיות וחדות) לחתוך שושנים בעובי 1.5 ס"מ לא עד הסוף, שיישארו מחוברים בבסיס ולסדר מימין ושמאל.

מכסים את הרולדה ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה מכוסה בנייר אפייה, מחממים תנור 180 מעלות ,

מברישים את השושנים בביצה טרופה מפזרים שקדים פרוסים (לא חובה)
ואופים כ-20 דקות או עד שהשושנים מזהיבות/משחימות.

מוצאים מהתנור ומברישים את הרולדות בסירופ סוכר, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

לשמור במקרר לאחר האפייה (אפשר להקפיא לאחר שהן התקררו ארוזות היטב בנייר אפייה וניילון נצמד מעליו ולהפשיר לפי הצורך המרקם נשאר נפלא והטעם נהדר).

לעוד מתכוני שמרים :

שושני גבינה

לחם שום מיוחד

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

10 תגובות

    1. היי
      אפשר להקפיא את הרולדות המוכנות (לאחר אפייה, סירופ) ביום האפייה ארוזות היטב
      ולהפשיר במידת הצורך
      הטעם והמרקם לא נפגמים והרולדה נשארת עסיסית וטעימה
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      את יכולה למלא בשוקולד, קינמון סוכר וחמאה,
      ממרח חלבה, ממרח לוטוס

  1. איזה יופי 💖 אהבתי ממש. הסרטון ממש טוב להבנת דרך ההכנה. אלופה 🏆

    1. היי
      אפשר להחליף ברוויון, שמנת חמוצה
      אבל תשתדלי לשים את היוגורט ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן