היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שמנת אפויה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שמנת אפויה

עוגת שמנת אפויה, בלי הקצפות, ערבוב מהיר ולתנור, קלה קלה להכנה, בציפוי מפנק של שוקולד בלונדי ואגוזי לוז מלוחים (ללא הקליפה).

מתקבלת עוגה מיוחדת וטעימה, נכון היא לא מושלמת במראה שלה אבל זה כל היופי, עוגה מפנקת, חשוב להכין יום לפני ההגשה ולהגיש קרה , מזהירה מראש לא תפסיקו ליישר,

ממליצה לשים את הציפוי ביום ההגשה (ככה אגוזי הלוז יישארו קריספים).

הכי טעים לטעום את כל השכבות בביס אחד … סרטון הכנה בסוף

תבנית קפיצית קוטר 20 או תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית)

עוגת שמנת אפויה

חומרים לבסיס
50 גרם חמאה רכה, להוציא 15 דקות לפני ההכנה
1/2 כוס קמח (60 גרם)
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים גרוסים דק
1 חלמון
1 כף סוכר וניל

חומרים למילוי
2 מכלים שמנת חמוצה 15%
2 מכלים שמנת חמוצה 27%
3 ביצים + 1 חלבון
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
1 כוס סוכר (אפשר 1.1/4 כוסות אם אוהבים יותר מתוק)
1 כפית תמצית וניל

ציפוי
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים
6 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים מלוחים מקולפים

אופן הכנה:
בקערית לשים 50 גרם חמאה רכה, 1/2 כוס קמח, 1/4 כוס אגוזי לוז גרוסים/טחונים, 1/4 כפית אבקת אפייה, 1 חלמון, 1 כף גדושה סוכר, וכפית תמצית וניל איכותית, לערבב הכל לבצק פירורי, בעזרת מזלג.

לחמם תנור 170 מעלות לרפד היטב תבנית עגולה קוטר 20 בנייר אפייה, אם משתמשים ברינג אז לרפד היטב על מנת שהבלילה לא תדלוף מהרינג

או אינגליש קייק בנייר אפייה.

לשטח על תבנית את הבצק בשכבה אחידה להכניס למקפיא ל15 דקות, לאפות כ- 15 דקות עד להזהבה,

אופן הכנת המילוי:
בקערה לשים 4 שמנת חמוצה, 3 ביצים שלמות וחלבון (שנשאר מהבסיס), 1. כוס סוכר, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות קורנפלור, 1 כפית תמצית וניל, לערבב את כל החומרים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

ברגע שהבצק זהוב מוציאים מהתנור, שופכים את בלילת השמנת לתבנית ואופים בחום 170 מעלות טורבו כ- 1 שעה או עד שנועצים סכין בעוגה והיא יוצאת חלקה.

מקררים את העוגה בחוץ לאחר שהתקררה לכסות היטב ולמקרר.

ציפוי ביום הגשת העוגה :
לשים בקערית למיקרוגל 100 גרם שוקולד בלונדי ו-6 כפות שמנת מתוקה לחמם בפולסים של 30 שניות, לערבב לקבלת רוטב סמיך, למרוח על העוגה שהתקררה,
לפזר אגוזי לוז שבורים גס לשים במקרר ל15 דקות ולהגיש.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן