היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שיש שמנת ותותים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שיש שמנת ותותים

עוגת שיש שמנת ותותים אחת העוגות הטעימות שהכנתי, עוגה יפהיפיה ומרשימה, לא תאמינו כמה קל להכין אותה,

לא להיבהל מאורך המתכון זה רק נראה מסובך , בעונת התותים אני טוחנת תותים ושומרת במקפיא, אני בוחרת תותים אדומים ומתוקים רוחצת וטוחנת (ללא העוקץ כמובן…),

אני מאחסנת בתוך שקית ניילון סגורה, ההקפאה לא פוגמת בטעם ובמרקם (בכל שקית כ-13 תותים טחונים) ואפשר להנות מעוגת תותים משוישת כל השנה ,

תותים ושמנת זה שילוב מנצח שיוש התותים נותן לה מראה מיוחד ושונה, מבטיחה לכם תקבלו המון מחמאות ….

חשוב לדעת העוגה צריכה להתייצב במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה , אני מציעה להכין אותה יום לפני ההגשה .

עוגת שיש שמנת ותותים


תבנית 26 קפיצית
חומרים לבסיס
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח (בפסח קמח מצה + 1 כפית אבקת אפייה )
1/2 כוס סוכר
3 כפיות שמן

חומרים לקרם:
1 מיכל גבינת שמנת 20% או 16% (220 גרם סה"כ)
1.1/2 מכלים שמנת חמוצה 27% (של פעם 300 גרם סה"כ)
2 שמנת מתוקה להקצפה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר לבן
14 גרם אבקת ג'לטין
1/2 כוס מים

רוטב תותים:
1 חבילה גדולה תותים אדומים ויפים
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון

שקף לדפנות ישרות (לא חובה)

הרטבת העוגה : 1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר

אופן הכנה בסיס :
להקציף את הביצים שלמות  כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).

להוסיף ידנית, קמח תופח ו-3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 24 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

אופן הכנת רוטב התותים:
נשטוף 3/4 חבילה של תותים נסיר את הגבעולים (כ-13 יחידות) את היתרה נשמור לקישוט.
נטחן בבלנדר עם 2 כפות סוכר וכף לימון, נניח את הרוטב בצד בקערית.

אופן הכנת הקרם :
נכין את הג'לטין : בקערית זכוכית נשים אבקת הג'לטין (14 גרם ) וחצי כוס מים מהברז,  נערבב עד שאין גושים נניח בצד 5 דקות,

נכניס לחימום במיקרוגל ל-1 דקה (שימו בכלי גבוהה יש לזה נטייה לגלוש),

נערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים) במידה ויש צורך, להכניס לחימום קצר נוסף, להניח בצד.

בקערה נשים את גבינת שמנת, שמנת חמוצה 27%, 3/4 כוס סוכר , ו2 שקיות סוכר וניל
לערבב היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס .

בקערת המיקסר נקציף 2 שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר (שנשארה לנו ) עד לקבלת קצפת יציבה 
(לא להקציף יותר מידי שהשמנת לא תהפוך לחמאה ), נוסיף את גבינות השמנת לקערת המיקסר נערבב מעט, נוסיף 3/4 מכמות הג'לטין לתערובת ולהקציף עד שהתערובת אחידה (לא הרבה).
 את יתרת הג'לטין נוסיף לרוטב התותים ונערבב ידנית.

הרכבת העוגה:

ניישר ידנית את בסיס העוגה ,
בכוס נערבב  1/2 כוס מים קרים ו-2 כפיות סוכר, נרטיב את הבסיס בצורה שווה . 
זה הזמן לשים את השקף (לא חובה )

נפזר חצי מכמות הקרם על הבסיס, נשטח את הקרם, 
נשים מעל הקרם חצי מכמות רוטב התותים, נערבב את שתי התערובות יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך, בצורות מעגליות ,

לשפוך את יתרת הקרם ויתרת רוטב התותים ושוב לערבב יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך,

להכניס את העוגה למקרר ל-8 שעות לפחות , לקשט עם תותים שלמים ולהתענג .

 
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן