היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שיש וניל שוקולד קוקוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שיש וניל שוקולד קוקוס, זה לא סוד שאני ועוגות בחושות זו חולשה קשה, לא מסוגלת לעמוד בפניהן, במיוחד כשהן רכות ועסיסיות, וזו עוגה שלא הפסקתי ליישר, אני לא שותה קפה כבר המון שנים מבחירה, השתייה החמה שלי זה חלב חם (לא מלא, חצי חלב חצי מים) עם כפית דבש ואני מסודרת,
תוסיפו לזה פרוסת עוגה בחושה ואני בעננים, מתענגת על הרגע המתוק והטעים הזה,

כמו כל העוגות הבחושות, העוגה במיטבה יום לאחר ההכנה, היא מקבלת מרקם וטעם אחר, בשל, טעים ועסיסי יותר, עוגות בחושות מכינים יום לפני ההגשה, זה עושה להן רק טוב ….
לא חייבים לשים קוקוס אם לא אוהבים אבל! הוא מוסיף עוד מימד של טעם ומרקם.

עוגת שיש וניל שוקולד קוקוס

חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
1.3/4 כוסות קמח 210 גרם (סה"כ)
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קוקוס
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 7 דקות לפני ההכנה)
1 כוס סוכר 180 גרם
3 ביצים L
1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
שקית אבקת אפייה (10גרם)
1 כפית תמצית וניל
7 כפות חלב
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו

אופן הכנה:

לחמם תנור 170 מעלות טורבו
בקערת המיקסר מקציפים סוכר וחמאה כ-3 דקות במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה 1.3/4 כוסות קמח, 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות קוקוס, 1 שקית אבקת אפייה, 1 מיכל שמנת חמוצה, 3 כפות חלב,
1 כפית תמצית וניל  ו- 3 ביצים, לערבב במיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערית למיקרוגל לשים 50 גרם שוקולד מריר ו-50 גרם שוקולד חלב חתוכים לקוביות, להוסיף 4 כפות חלב, להכניס למיקרוגל ל-20 שניות להוציא ולערבב עד שהשוקולדים נמס לגמרי, להוסיף 1 כף קקאו, ולערבב עד שהתערובת חלקה, להוסיף 3 כפות גדושות מתערובת הווניל, לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

הרכבת העוגה: לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, (אין צורך לשמן), לשפוך מחצית מתערובת הווניל לתבנית לפזר בצורה אחידה, לפזר באמצע לאורך כל העוגה את תערובת השוקולד מעל לפזר את יתרת תערובת הווניל, בעזרת שיפוד ליצור צורת שיש .

להכניס את התבנית לתנור שחיממנו מראש ל-170 מעלות ל-35 דקות או עד שנועצים קיסם בעוגה והוא יוצא חלק שימו לב לא לאפות יתר על המידה שלא תתייבש, (אחרי 1/2 שעה של אפייה אני מניחה על העוגה נייר אפייה בצורה חופשית ולא הדוקה, כך היא נאפת היטב באמצע בלי להתייבש מלמעלה.

להוציא ולצנן לפני ההגשה, עדיף להכין יום לפני ההגשה,

ארחי שהעוגה התקרר לשמור בחוץ מכוסה היטב.

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

6 תגובות

  1. היי כדי להפוך אותה לפרווה חוץ מהחמאה שין בעיה עם מחמאה או נטורינה מה אפשר במקום החלב השמנת החמוצה והשוקולד חלב ?

    1. היי,
      אפשר חהחליף את השמנת חחמוצה והחלב בשמנת צימחית באותה כמות או בקרם קוקוס באותה כמות
      ולשים עוד שוקולד מריר במקום החלב
      אבל תצא לך עוגה בטעם אחר מהמקור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן