היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שוקולד שקדים וקוקוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שוקולד שקדים וקוקוס, עוגה עסיסית לחה טעימה וקלה קלה להכנה, ללא גלוטן, פרווה, מתאימה לפסח ולכל ימות השנה, העוגה לא יוצאת גבוהה אבל! יש לה טעם מיוחד ומרקם הורס מבטיחה לכם לא תפסיקו ליישר…

אני קונה שקדים טחונים מחנות התבלינים שלי שומרת במקפיא ומשתמשת לפי הצורך. את השוקולד אני קוצצת דק עם סכין אפשר גם לגרד על מגרדת או לטחון במג'ימיקס, העיקר שיהיה חתוך דק.

❤❤❤

עוגת שוקולד שקדים וקוקוס

חומרים: כוס בנפח 200 מ"ל
4 ביצים L
1/2 כוס שמן (90 גרם)
1 כף ליקר שקדים אמרטו/תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
3 כפות גדושות קקאו (30 גרם סה"כ)
קורט מלח
1  כוס סוכר (90 גרם)
1 כוס שקדים טחונים דק (100 גרם)
1 כוס קוקוס (80 גרם)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ/מגורד

ציפוי:

50 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה/קרם קוקוס לפרווה

אופן הכנה :

בצלחת עמוקה לשים: 100 גרם שוקולד מריר מגורד או קצוץ דק, 1 כוס שקדים טחונים, 1 כוס קוקוס, 1 שקית אבקת אפייה, 3 כפות גדושות קקאו, נערבב היטב עם כף,

במיקסר עם וו בלון להקצפה נשים 4 ביצים שלמות (בלי קליפה כן…. 😉) קורט מלח, נקציף היטב במהירות גבוהה כדקה, נוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה, נקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה(היא דלילה יחסית זה בסדר),

נמשיך להקציף, נוסיף חצי כוס שמן בהדרגה וצמוד לדופן הקערה, עד להתמעה, נוסיף 1 כף ליקר אמרטי ערבוב קטן וסיימנו עם המיקסר.

נוסיף ידנית מחצית מכמות היבשים לבלילת הביצים, נערבב ידנית עם מרית/לקקן בתנועות מעגליות בעדינות, עד שהבלילה מתאחדת, נוסיף את יתרת היבשים ונערבב שוב בצורה עדינה.

נחמם תנור 170 מעלות

נרפד תבנית 24 קפיצית בנייר אפייה( אין צורך לשמן),

נעביר את תערובת העןגה לתבנית ונאפה כ 40 דקות על חום 170 מעלות לאחר חצי שעה של אפייה אני מניחה נייר אפייה על העוגה וממשיכה לאפות עד שקיסם ננעץ בעוגה והוא יוצא יבש, להוציא מהתנור ולאחר 2 דקות לעבור עם סכין על דפנות העוגה בצורה עדינה, כך תמנע צניחה גדולה של העוגה למרכז העוגה.

ציפוי:

לשים בקערית למיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות שמנת מתוקה לחמם בפולסים במיקרוגל לערבב עד להמסה,

לזלף על העוגה בצורה חופשית, או לשים בשקית זילוף וליצור פסים לאורך ולרוחב…

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

    1. היי
      כן אפשר להשתמש בקמח שקדים ( אבל המרקם יהיה קצת שונה)
      כי המרקם בקמח שקדים המוכן הוא יותר דק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן