היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת שוקולד חמה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שוקולד חמה 

עוגת שוקולד חמה אתם מכירים אותה גם בשם פונדנט או וולקנו שוקולד, הקינוח הכי מהיר וטעים. 

מאז שהתחלתי את תהליך הירידה במשקל שלי, אני משתדלת להכין קינוחים רק לסופ"ש,  במיוחד כאלה עם שוקולד מושחתים וטעימים על מנת לא להתפתות במהלך השבוע, 

אבל !! תמיד תמצאו אצלי את כל המרכיבים לקינוח המשגע הזה לאורחים לא צפויים , 10 דקות הכנה , 10 דקות אפייה וזה מוכן.

אפשר להכין את הקינוח מראש ולאפות סמוך להגשה, חייבים להקפיד על זמני האפייה זה קריטי,

אפיית יתר תתן תוצאה של עוגת שוקולד טעימה , לא לזה התכוונו…,

 יש להכין מראש את צלחות ההגשה כי מיד אחרי האפייה חייבים להגיש את הקינוח , על מנת שהשוקולד שיש בתוך העוגה יישאר נוזלי, לחלץ את העוגה, כדור גלידה , מעט אבקת סוכר ויש לכם קינוח  מנצח.


היא טעימה גם בגרסת הפרווה וגם בגרסת פסח , העוגה שוקולדית וחמה, השוקולד הלבן נשפך עם הביס הראשון והגלידה מוסיפה מרקם משגע, מעדן אמיתי.


עוגת שוקולד חמה :

חומרים ל-8 יחידות 
200 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
1/2 כוס סוכר חום/לבן
1/4 כוס קמח ( בפסח לשים קמח תפוח אדמה/קורנפלור )
1/4 כוס קקאו
4 ביצים (L)
1 כף ליקר פרנג'ליקו/אמרטו  או 2 כפיות תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן (או שוקולד מריר לפרווה)או קוביות טראפלס שוקולד
8 תבניות מאפינס חד פעמיות משומנות במעט חמאה.
להגשה
אבקת סוכר
גלידה (לבחירתכם)
 
אופן הכנה:
ממסים שוקולד עם חמאה בקערת חסינת חום במיקרוגל עד לקבלת בלילה אחידה (לערבב מדי פעם) ,

לאחר שהתערובת אחידה, להוסיף ידנית סוכר ולערבב עד שכל הסוכר נטמע בתוך הבלילה ,
להוסיף (דרך מסננת דקה), את הקמח והקקאו, לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה,

 להוסיף את הביצים אחת אחת בכל פעם, לערבב היטב בין ביצה לביצה.

למלא תבניות חד פעמיות מאלומיניום לא נייר (משומנות במעט חמאה גם בצדדים ) או תבניות קטנות חסינות חום,
למלא כ-3/4 תבנית מתערובת השוקולד .

יש לשבור את קוביות השוקולד הלבן, להכניס 2 קוביות לכל תבנית ולכסות בבלילה עד לשלב הזה אפשר להכין הכל מראש ולשמור במקרר מכוסה.
 
ממש לפני ההגשה לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-10 -12 דקות (העוגות מתקשות בדפנות ונוצר קצת קרום מלמעלה אבל זה עדיין קצת רוטט ), להוציא מהתנור ולהמתין דקה,
להפוך את התבנית על גבי צלחת, לפזר מעט אבקת סוכר, להגיש עם כדור גלידה איכותי או שמנת מתוקה מוקצפת .


חשוב:

* לשמן את התבניות בתחתית ובצדדים.

* להקפיד על זמני האפייה.

* הצלחות מחכות לעוגות, ההגשה חייבת להיות מהירה לקבלת אפקט השוקולד שנשפך.
שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן