היי, שמי סיגל ברמר,
ברוכים הבאים לאתר שלי

קצת עלי, בת 45 מחולון, נשואה לקובי ואמא של אופק ורון ילדי המקסימים, מנהלת חשבונות במקצועי, כתחביב אני אופה ומבשלת מגיל 12 מבחינתי זה עונג צרוף, זיכרונות ילדותי מלאים בריחות של מאפים ואוכל טעים ומשובח. אני מאמינה שאם אוהבים ומאמינים במשהו השמים הם הגבול ,בעיני המטבח הוא לב הבית, מזמינה אתכם לביתי הקולינרי תודה שבאתם נשיקות .

פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
אפייה ביתית באינסטגרם
אפייה ביתית בפייסבוק
פרסומת

עוגת קפה לוטוס ושקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת קפה לוטוס ושקדים, עסיסית עשירה וטעימה בטרוף, אני לא מצליחה להפסיק ליישר כל הטעמים שאני אוהבת בעוגה אחת, שקדים טחונים יוצרים מרקם לח גרגרי וכל כך טעים תוסיפו לזה קפה ולוטוס ויש לכם מתכון מנצח… אמרתי שהמטריפה הזו פרווה ?

עוגת קפה לוטוס ושקדים

חומרים : תבנית אינגליש קייק 30/10 מתכת

כוס בנפח 200 מ"ל
1 כוס סוכר לבן (180 גרם)
1/4 כוס סוכר חום (45 גרם)
4 ביצים (L)
3/4 כוס שמן (130 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
1 כוסות קמח (120 גרם)
1 כוסות שקדים טחונים (100 גרם)
1 כף ליקר שקדים (אמרטי)
3 כפות גדושות ממרח לוטוס + 1 כפית קפה נמס

ציפוי:
1 כף גדושה ממרח לוטוס
1/2 כוס שקדים קלויים חתוכים גס (אפשר גם מלוחים..)

אופן הכנה :
נחמם תנור ל 160 מעלות.
בקערה נשים את היבשים , 1 כוס שקדים, 1 כוס קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 1 כפית אבקת קפה נמס, 1 כפית קינמון, נערבב עם כף ונניח בצד.

בקערת המיקסר נקציף (במהירות גבוהה) ביצים שלמות 1/2 דקה, נוסיף סוכר לבן וסוכר חום ונקציף כ1 דקה , להוסיף בזרם דק צמוד לשפת הקערה 3/4 כוס שמן עד לקבלת קציפה אחידה,

נוסיף ידנית את היבשים בפעם אחת ונערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה .

בקערית נשים 3 כפות ממרח לוטוס+ 1 כפית אבקת קפה נמס, נוסיף כ- 7 כפות מבלילת העוגה נערבב עם כף, מתקבלת תערובת לא חלקה וגושית זה בסדר.

נרפד תבנית עם נייר אפייה, נשפוך את בלילת השקדים לתבנית, נפזר עם כף את תערובת הלוטוס לאורך כל העוגה, בעזרת קיסם עץ ניצור שיוש לאורך העוגה.
נכניס לאפייה של שעה (משתנה מתנור לתנור) העוגה מוכנה שמקל ננעץ בה ויוצא חלק, לקראת סוף האפייה אני שמה נייר אפייה מעל העוגה .

נוציא את העוגה מהתנור ונקרר על רשת כשהעוגה קרה, נניח כף לוטוס בשקית זילוף, נכניס למיקרוגל
ל5 שניות בלבד, הממרח נוזלי, נזלף על העוגה ונפזר שקדים קלויים חתוכים גס.

(לא חייבים לזלף עם שקית זילוף אפשר לחמם את הלוטוס בצלוחית ולפזר עם כף ).

לאחר שהעוגה התקררה לניילן היטב
לשמור בטמפרטורת החדר רצוי לאכול יום למחרת

שיתוף ב print
להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן